*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Výhra byla naší povinností, zdůraznil trenér Jurkemik

28.07.2008, pondělí, 00:11
jurkemik2_velky.jpg Se svými svěřenci se kouč Ladislav Jurkemik držel za ruce a společně se zhruba 150 fanoušky slavil vítězství Slovácka 4:0 na hřišti Vyškova, díky němuž tým postoupil do 2. kola fotbalistů Poháru ČMFS. Úspěšně zvládnutý zápas byl zároveň generálkou na začátek druhé ligy - v sobotu se Slovácko představí v Opavě.

"Člověk se musí těšit z každého vítězství, tím spíš, když vstřelíme čtyři góly. Ale tato výhra byla naší povinností. Nesmíme ji přecenit," upozorňuje okamžitě Jurkemik. "Ale jsem rád, že hráči kontrolovali hru, soupeře jsme prakticky do ničeho nepustili, vytvořili jsme si hodně šancí. Ale musíme ještě popracovat. Vyškov nás moc neprověřil v obraně, o to víc musíme být pozorní v Opavě. Hlavně mě těší, že hráči k zápasu přistoupili opravdu zodpovědně. Ukázali, že jsou o třídu lepší než soupeř," poznamenal kouč ve chvíli, kdy slovácký kotel skandoval jeho jméno.

Slovenský kouč přesto měl ke hře svých svěřenců proti diviznímu soupeři výtky. "V závěru už na nich byla trochu vidět i lhostejnost. Při šancích, hlavně v prvním poločase, to zase víc důrazu. Ale zápas každopádně odehráli v klidu. Kdyby si zápas zlehčili, podcenili jej, byl by problém. Ale kluci šli od začátku za vítězstvím. Možná pomohla i ta předchozí remíza se Znojmem. Hráčí pochopili, co je potřeba a teď to bylo v pořádku. Jsem rád, že z toho udělali lehký zápas, nebylo to o uši až do poslední minuty."

Kouč Jurkemik vyzdvihl i výkon střídajících hráčů. "Pochválil jsem je už i v přípravných zápasech. Pokaždé totiž přinesli čerstvý vítr. Třeba Stýskala. Nehrají si na uražené, ale chtějí vytvořit v týmu konkurenci. Ale ještě jednou musím zopakovat, že toto vítězství bylo naší povinností. Hráči pochopili, že takovéto soupeře nesmí podceňovat."

Pro občasnou těžkopádnost svých svěřenců v zakončení měl trenér Slovácka v parném nedělním odpoledni pochopení. "Možná to bylo i tím vedrem. Navíc my jsme dosud moc gólů nedávali a bylo pozitivní, třeba v prvním poločase, že jsme se do těch šancí dostávali," poznamenal kouč, který potvrdil, že hráče stále nutí k častým střelám z dálky, což bylo vidět i ve Vyškově. "Je to tak. Jen když se střílí, tak mohou padat góly," přidal fotbalovou poučku.

Se sestavou, kterou ve Vyškově nasadil, byl trenér Jurkemik spokojený. Dá se proto očekávat, že podobná jedenáctka by mohla vyběhnout i za týden při zahajovacím druholigovém zápase v Opavě. "Pravděpodobně," zdůraznil kouč. "Nad některým postem ještě váhám."

V nominaci na zápas se neobjevil levý obránce Ondřej Lysoněk, který proto o den dřív nastoupil za juniorku proti Zlínu. "Ondra skoro deset dní ležel doma, proto nemůže hned jít do mistrovského zápasu. Musí si to odpracovat v přípravných zápasech za béčko. Na levou stranu samozřejmě moc alternativ nemáme, proto na sobě musí popracovat."

První mistrovský zápas za Slovácko odchytal brankář Miroslav Filipko. Vyškov na něj sice nevyslal žádnou přesnou střelu, přesto byl v bráně jistotou. "Neměl moc práce, řešit musel jen jeden centr a ten zvládl. Víc budeme prověření v defenzivní fázi až v Opavě," uvědomuje si trenér Jurkemik.

Dva góly dokázal po týdnu znovu vstřelit útočník Martin Psohlavec, u kterého kouč v přípravě postrádal větší lehkost pohybu. "Proti Vyškovu přišel na hřště až ve druhém poločase, kdy už byl soupeř unavený, to je potřeba mít na paměti. Příště, když půjde na hřiště, bude muset víc běhat, i když je jasné, že dnes bylo teplo. Ale poslal jsem ho, aby vstřelil nějaký gól, on dal hned dva, takže jsem s ním spokojený," řekl trenér Ladislav Jurkemik.

A co lídr mančaftu, kterého Jurkemik postrádal? Už jej našel? "Nenašel, ale dnes už dokázalo křičet hodně hráčů. Honza Berger křičel, i Něma křičel, když jsem na něj zakřičel já. Zezadu hráče dobře diriguje Filipko. Víc ještě čekám od Tomáše Inemana," dodal závěrem slovácký kouč.
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
01.08.2008, pátek, 11:02 - Zájezd do Opavy ... v UH opět od umělky!!!
29.07.2008, úterý, 16:01 - Manažer a tipovačka znovu začíná + ceny!
29.07.2008, úterý, 10:19 - Petr Reinberk se chce nejprve prosadit ve Slovácku
28.07.2008, pondělí, 10:08 - Slovácko jde do sezony opět s vysokým cílem
27.07.2008, neděle, 19:59 - Slovácko v poháru lehce postoupilo přes Vyškov
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace