*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Slovácko darovalo Čáslavi první jarní vítězství

20.04.2008, neděle, 19:52
clanek_znak_slovacko_velky.gif AKTUALIZOVÁNO Fotbalisté druholigového Slovácka prohráli v zápase 22. kola na hřišti Čáslavi 1:2. Slovácko tak ze sedmi jarních zápasů vyhrálo jen jednou. Pro Čáslav je dnešní úspěch první jarní výhrou (dosud doma třikrát prohráli a venku třikrát remizovali). I přes zbytečnou ztrátu zůstává Slovácko v tabulce na třetím místě se ztrátou jediného bodu na druhou Opavu.

Slovácko udělalo v sestavě hned několik změn. Na lavičce zůstal Görner i Stýskala, do středu zálohy se tak vedle, po trestu se vrátivšího, Grima postavil Roman Fischer, ne levou stranu obrany se postavil Lysoněk a místo distancovaného Racka se pak na hřišti objevil debutant v základní sestavě, Ondřej Čtvrtníček.

A byl to právě on, který svým pohybem dělal hodně problémů domácím zadákům. Už v páté minutě přihrával po jednom z průniků Šultesovi, který ale svůj centr příliš přetáhl. O pár minut později znovu Čtvrtníček využil podklouznutí soupeře, jenže selhal v koncovce, když zamířil ve výhodné pozici mimo Havránkovu branku.

Slovácko opanovalo první čtvrthodinu hry a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy padne první gól utkání. To se naplnilo v patnácté minutě i když gól padl jinam, než by někteří předpokládali. Kocourek vybojoval roh, centrovaný míč prošel až do malého vápna, kde situaci příliš dobře nevyřešil Gonda, který místo odkopnutí prakticky přihrál soupeři a Vošahlík už neměl problém zakončit. 1:0.

Prakticky hned po rozehrání dostalo Slovácko možnost napravit svou chybu, jenže po centru do šestnáctky zamířil Matůš jen do Havránkovy náruče. V dalších minutách Slovácko působilo zaskočeně a do zakončení se dostávalo sporadicky. Havránka mohly ohrožovat snad jen střely z dálky, jenže ani ty se hostujícím hráčům příliš nevedly.

Skórovat tak mohli znovu domácí, Skopalík ale prostoru, který mu hosté nabídli, nevyužil a pálil rovněž mimo. A když vyrovnání odmítl Šultes, který pálil po Inemanově přihrávce vysoko nad, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Až do obdržené branky Slovácko dirigovalo zápas a mělo jej víceméně ve své režii, jenže z první vážnější akce před vlastní brankou udělali Kalvodovi svěřenci akci gólovou a zákonitě se to na nich podepsalo. Domácí byli aktivnější, vstřelený gól jim výrazně zvedl sebevědomí a několikrát zahrozili nebezpečnými průniky zejména po pravé straně obrany Slovácka.


V poločase bylo zřejmě v kabině "veselo" a hosté nastoupili s odhodláním a touhou vyrovnat. To se mohlo Slovácku i povést, jenže úspěšná koncovka, to je už u hráčů Slovácka slovo, které zapomněli kdoví kde. Následující akce by si totiž gól asi i zasloužila. Gonda převzal míč, prošel s ním podél šestnáctky a vystřelil. Havránek jej nedokázal zkrotit, reflexivně jej vyrazil na nohu nabíhajícího Čtvrtníčka, který však rozšířil jen počet břeven, trefených v posledních několika zápasech hráči Slovácka.

V 58. minutě se rozhodl trenér Kalvoda zariskovat a stáhl hru na 3 obránce, když místo Lysoňka šel na hřiště Činčala. Risk je zisk, říká se. Jenže dnes se to příliš nepotvrdilo. Po jednom z útočných výpadů Slovácka totiž chybující Němčický nechal projít aktivního Kocourka, který v souboji rameno na rameno se Šimáčkem upadl a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Místo snahy o vyrovnání tak Slovácko muselo čelit hrozbě dvoubrankového vedení domácích. Bolek sice odhadl správně střelu exekutora penalty, útočníka Strnada, jenže střela byla příliš prudká a dobře umístěná.

I tentokrát ale nechali domácí po vstřelení branky hráče Slovácka kontrovat, jenže lob Šultese, který padal do branky po špatném zásahu brankáře domácích, zastavil na brankové čáře obránce Mráz. Z následného rohu pak hosté udělali v šestnáctce Čáslavi kolotoč šancí, míč několikrát skotačil po brankové čáře, obrovskou šanci měl poté ještě Ineman, který si naběhl na padající míč, hlavou ale zamířil pouze do Havránka. Domácí se pak dostali do protiútoku a řítili se dva proti dvěma bránícím. Akci ale hosté zastavili za cenu rohového kopu.

Hezký fotbal nahoru-dolů pokračoval. Hosté se snažili vstřelit kontaktní gól, riskovali, a tím dávali domácím šanci k brejkům. V 67. minutě se v šanci znovu ocitl Šultes, jenže Havránek znovu svůj tým podržel. I v dalším průběhu zápasu Havránkovy rukavice, jakoby přitahovaly míč k sobě a golman domácích se stával stále větším hrdinou zápasu. Havránek si poradil s také Grimovou střelou mířící do růžku jeho branky.

Také v další situaci předvedl domácí brankář vynikající zákrok, když vytáhl Gondův pokus. Jenže důrazný hostující křídelník se prodral k dorážce a po 313ti minutách přerušil střeleckou nemohoucnost Slovácka.

Kontaktní branka domácí znervózněla a ti se stále častěji uchylovali k "nefér" hře v podobě zdržování hry a polehávání na trávníku. Ztrestat je mohl střídající Činčala, jehož hlavičku dokázal Havránek jen zbrzdit rukavicemi a míč odkopávali čáslavší opět z brankové čáry. Na druhé straně hra vabank přinášela šance pro čáslavské, jenže Bolek Strnadovi radost tentokrát dvakrát po jeho střelách překazil.

I tak ale už vedení domácí udrželi a poprvé v jarní části sezony si tak vychutnali pocit vítězství. Slovácko tedy znovu odmítlo možnost vystoupat v tabulce na postupovou příčku. I přes porážku ale zůstává na třetí příčce s jednobodovou ztrátou na druhou Opavu a stále je ve hře o postup.

Čáslav - Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 15. Vošahlík, 61. Strnad - 72. Gonda. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Peřina. ŽK: Strnad, Haniak, Vošahlík - Šimáček, Lysoněk, Čtvrtníček, Grim, Němčický, Činčala. Diváků: 1023.

Slovácko: Bolek - Němčický, Šimáček, Ineman, Lysoněk (57. Činčala) - Čtvrtníček, Grim, Fischer (80. Stýskala), Gonda - Šultes, Matůš. Trenér Kalvoda.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
21.04.2008, pondělí, 23:32 - Reinberk je v nominaci české devatenáctky
21.04.2008, pondělí, 22:45 - Videa z Čáslavi v podání jednoho z fanoušků...
21.04.2008, pondělí, 21:04 - Ženy prohrály se Spartou 5:1
21.04.2008, pondělí, 10:03 - Co píší pondělní noviny o zápase Slovácka?
19.04.2008, sobota, 09:52 - Představení soupeře: FC Zenit Čáslav
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace