*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co píší pondělní noviny o zápase Slovácka?

21.04.2008, pondělí, 10:03
noviny_velky.jpg Fotbalisté Slovácka prohráli v nedělním zápase 22. kola druhé ligy 1:2 v Čáslavi. Jak tento zápas hodnotí dnešní noviny?

Mladá fronta DNES

Fotbalisté Slovácka zklamali. Přesto stále žijí

Je to zvláštní shoda náhod. Ze sedmi jarních zápasů vyhráli fotbalisté Slovácka jediný a přitom stále zůstávají blízko od postupu do první ligy.

Nic na tom nezměnila ani včerejší zbytečná prohra 1:2 v Čáslavi. Slovácko zůstalo třetí a na druhé postupové místo ztrácí jediný bod.

Přitom Čáslav byla doma na jaře bezzubá. Předchozí tři utkání prohrála a nevstřelila ani gól. Včera ale její nadšení slavilo úspěch.

„Velice mě to mrzí. Minimálně na bod jsme měli,“ hlesl kouč Leoš Kalvoda a bylo vidět, jak jím cloumají emoce ze zpackaného zápasu.

Slovácko do zápasu vstoupilo s chutí, jenže jednoznačné gólovky jeho hráči spálili. Křížná střela volného Čtvrtníčka i Matůšova hlavička z malého vápna šly mimo.

A tak udeřilo na druhé straně. V 15. minutě po rohovém kopu před bránou zazmatkoval Gonda a tak ze dvou metrů poslal do sítě Vošahlík. „Měli jsme vyložené šance, neproměnili jsme je a přesně o tom je fotbal,“ poznamenal Kalvoda. „S problémy v koncovce už se potýkáme delší dobu.“

Na kopačky slováckého favorita se v tu chvíli nalepila nervozita. Do přestávky se vůbec nezmohl na odpověď a když po změně stran hosté přece jen přidali, ztroskotávali na fantastickém brankáři Havránkovi. Tomu navíc při střele Čtvrtníčka pomohlo břevno.

„Havránka musím vyzdvihnout. Čaroval a soupeře přiváděl k zoufalství. Štěstí se přiklonilo na naši stranu,“ přiznal kouč Čáslavi Pavel Medynský. Pohromu Slovácka v 61. minutě ještě znásobila Strnadem proměněná penalta, kterého předtím sporně fauloval Šimáček. Slovácko pak sice ještě přidalo, z pravého hokejového zámku ale vytěžilo jen v 72. minutě snížení zásluhou důrazného Gondy.

Autor: Radek Štěrba (MF DNES)


Dobrý den s Kurýrem

Ohlasy trenérů po zápase

Ani po dalším jarním zápase nemohl být trenér Leoš Kalvoda spokojený. Čáslavi se na jaře nedařilo, a tak šance protlačit se do čela tabulky byla po klopýtnutí Opavy velká. „Do utkání jsme vstoupili dobře. Jenže tři vyložené šance, které jsme si vytvořili, jsme neproměnili. Domácí z prvního rohu skórovali, když se naši dva obránci srazili. Ve druhém poločase jsme inkasovali z penalty, ke které se raději nebudu vyjadřovat. Výkon rozhodčích nehodnotím nikdy. Pak jsme si vytvořili několik více jak vyložených šancí, ale žádnou z nich jsme nedotlačili do sítě. Podobně jsme na tom byli i v domácím utkání s HFK, kdy jsme měli také trochu smůly. Proměňování vyložených šancí je momentálně naším velkým problémem,“ připomínal sterilní koncovku v posledních zápasech trenér Slovácka Leoš Kalvoda a pak se zamyslel nad střeleckou impotencí. „Je to o schopnosti dát branku. Být v klíčovém okamžiku klidnější a přesnější. Na druhé straně nám dnes chybělo i více důrazu. V některých chvílích míč doslova tancoval po brankové čáře. V takových chvílích tam už míč musíme dotlačit třeba i s protihráčem,“ hledal cestu ze střelecké mizérie Kalvoda.

Jeho protějšek Pavel Medynský byl spokojený. Jeho mužstvo na jaře doma poprvé zvítězilo, a to proti němu stál ambiciózní soupeř. „Jsme jako Jánošík. Bohatým bereme a chudým rozdáváme. Už jsme si s vedením říkali, že musíme tu smůlu protrhnout. Třikrát jsme doma prohráli a čtvrtou porážkou jsme si nechtěli říct o zápis do knihy rekordů. Hráče musím pochválit za bojovnost, se kterou šli za vítězstvím. Vyzdvihnout pak musím jednoho hráče. Brankář Havránek nás dnes opravdu podržel. V bráně doslova čaroval. Měli jsme také štěstí, které se od nás v předchozích zápasech doma odvrátilo,“ pochvaloval si přízeň paní Štěstěny, která na jeho mužstvo tentokrát myslela měrou vrchovatou.

Autor: Aleš Mazúrek (DDK)


Slovácký deník

Slovácko padlo v Čáslavi

Před zápasem byli fotbalisté Slovácka na třetím místě druholigové tabulky, do které si po utkání s Čáslaví nepřipsali žádný bod. Branka Gondy ze 73. minuty znamenala pouze korekci výsledku.

První šanci utkání si vytvořili domácí hráči. Jenže průnik Kocourka skončil podklouznutím ve vápně hostů. První šance hostů přišla v 8. minutě. Po špatném zpracování Hozdy vznikl brejk hostů, který zakončil Čtvrtníček těsně vedle Havránkovy brány. Další čáslavská ztráta balonu znamenala další stoprocentní šanci Slovácka.

Centr Fischera z levé strany hřiště padal přesně na hlavu Matůše, který naštěstí pro Čáslav hlavičkoval mimo. Čáslav se dočkala druhého domácího gólu v 16. minutě zápasu. Rozehraný rohový kop uklidil do branky Vošahlík, který se tak konečně dočkal první čáslavské branky - 1:0.

První šance druhého poločasu patřila Čáslavi. Odražený míč se dostal k O. Sedláčkovi, který vyslal svůj obloučkový pokus vedle. Z rychlého protiútoku zahrozili v 48. minutě hosté. Gondovu střelu z úhlu vyrazil Havránek před sebe a z následné dorážky pálil Čtvrtníček do břevna. V 61. minutě přišel druhý gól Zenitu. Průnik Kocourka zastavil v pokutovémúzemí nedovoleně Grim, a rozhodčí tak nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Strnad - 2:0.

Slovácko zahrozilo hned z rozehrání, ale vše si dokázala buď pohlídat čáslavská obrana, nebo dokázal včas zakročit brankář Havránek, který vytáhl skvělý zákrok v 68. minutě proti nepříjemné střele Fischera.

Slovácko se přece jenom branky dočkalo. V73. minutě protlačil míč do sítě nadvakrát Gonda - 2:1.

Autor: Ladislav Pospíšil (Kutnohorský deník)
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
21.04.2008, pondělí, 23:32 - Reinberk je v nominaci české devatenáctky
21.04.2008, pondělí, 22:45 - Videa z Čáslavi v podání jednoho z fanoušků...
21.04.2008, pondělí, 21:30 - Prohra v Čáslavi pohledem kapitána
21.04.2008, pondělí, 21:04 - Ženy prohrály se Spartou 5:1
20.04.2008, neděle, 19:52 - Slovácko darovalo Čáslavi první jarní vítězství
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace