*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Jurkemik: Je to ovoce za týden dobré práce

24.08.2008, neděle, 23:57
jurkemik2_velky.jpg

Přestože fotbalisté Slovácka pod vedením Ladislava Jurkemika v sobotu vyhráli první druholigový zápas (ve 4. kole porazili 3:0 HFK Olomouc), slovácký trenér nadšení brzdil. Na pozápasové tiskové konferenci mluvil rozvážně a i přes spokojenost s výsledkem upozornil, že ještě jsou věci ke zlepšení.

"Jsem spokojený, že jsme konečně vyhráli. První poločas jsme velice dobře kombinovali, měli jsme pěkné akce a povedly se nám pěkné góly po centrech. Soupeře jsme nepustili do vyložené šance. Ve druhém poločase jsme čekali, že soupeř přidá, nám to trošku vázlo vepředu, ale vítězství jsme si za první poločas zasloužili. Vítězství potěší, dá nám impuls do další práce. A je to taky ovoce hráčům za to, že celý týden dobře pracovali."

V čem se Slovácko oproti minulým zápasům zlepšilo? "V důraze, ten nám přinesl dva góly a vlastně i třetí," řekl Jurkemik.

Projevil se na atmosféře v týmu nepovedený začátek sezony? "Hráči byli v napětí, jaké změny přijdou. To pomohlo. Někteří byli uražení, ale vidí, že každý dostane šanci," doplnil slovácký kouč.

Už v poločasové přestávce stáhl ze hřiště záložníka Jana Bergera. "Zkusili jsme jej tentokrát nasadit na levé straně, tam mu to ale moc nešlo. Byl málo aktivní, pár přihrávek pokazil. Musí ještě popracovat. Po zranění v prvním zápase se ještě bojí chodit naplno do soubojů," vysvětlil Ladislav Jurkemik.

Letošní premiéru v základní sestavě Slovácka si odbyl ofenzivní hráč Ondřej Čtvrtníček, který byl na hřišti hodně výrazný. Jak hodnotí kouč jeho vystoupení? "Když jsem ho bral z béčka, říkal jsem mu, aby přinesl na hřiště trochu agresivity. Naběhal toho spoustu, podržel míč, poslal pěkný centr na druhý gól. Odvedl dobrou práci, ale celé mužstvo dnes odvedlo dobrou práci."

Namísto tradičného stopera Inemana nastoupil ve středu obrany tentokrát Hrotek. Trenér k tomu řekl: "Ve středu obrany udělali chybu v Jihlavě, museli jsme to řešit. Máme hráče, kteří čekají na místo, tak jsme to riskli. Máme zdvojené všechny posty, takže se každý musí snažit, aby se na postu udržel."

V zápise se vůbec neobjevil útočník Milan Kerbr, což trenér Slovácka důkladně vysvětlil: "Milan měl možnost hrát, ale přišel pozdě na rozcvičku, takže jsem ho dal do juniorky. Hráč nemůže v jedenáct hodin zaspat. Prý si šel v deset večer lehnout, takže spal třináct hodin. To je rekord. Prý mu nezazvonil budík. Jsou to ještě mladí hráči, ale toto by se nemělo stávat. Ještě jsem to jako hráč ani trenér nezažil, to je silné kafe. Stalo se tady, že hráč zaspal trénink, ale to bylo na devět, ne na jedenáct," podivoval se Ladislav Jurkemik.

Klub od začátku týdne usiluje o příchod útočníka Petra Faldyny, jehož uvolnění se však Jihlava nečekaně brání a vše tak rozhodne až brzké zasedání arbitrážní komise ČMFS. Co říká kouč Jurkemik na jeho očekávaný příchod? "Každý dobrý hráč je vítaný."

Kouč HFK Olomouc Josef Mucha by jen těžko hledal důvod ke spokojenosti. "Zápas se nám nepovedl. Chtěli jsme být aktivní, užít si to. Hrálo se na pěkném stadionu, před výbornou kulisou, pod osvětlením, což se ve druhé lize moc často nestává. Jenže první poločas jsme prospali, vázla nám kombinace a chyběl pohyb, bránu jsme pomalu neohrozili ani ze třiceti metrů. Dnes jsme si vlastně pořádnou šanci za celý zápas ani nevytvořili. Dostávali jsme zbytečné branky, když jsme měli míč v držení. Nejprve gól po standardce, ten jsme dostali už podruhé. Pak gól jako přes kopírák jako jsme dostali před týdnem, zase přišel centr z naší levé strany," zlobil se Mucha. "A viděli jste, jaký jsme si pak dali třetí gól."

Už po 35 minutách sáhl ke dvojímu střídání. Ani to ale hře hostujícího týmu moc nepomohlo. "Jedno střídání bylo vynucené, Korčián si o něj řekl, protože měl nějaké svalové problémy. Vurčík jsem stáhl proto, že po levé nám Slovácko hodně chodilo," vysvětlil trenér poraženého týmu.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
29.08.2008, pátek, 08:23 - Slovácko poprvé zvítězilo, HFK Olomouc skolilo 3:0 + SESTŘIH ZÁPASU!!
25.08.2008, pondělí, 11:48 - Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?
24.08.2008, neděle, 16:49 - Hráč zápasu - Slovácko vs HFK Olomouc aktualizováno
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace