*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

25.08.2008, pondělí, 11:48
noviny_velky.jpg

 

Dobrý den s Kurýrem

Konečně vítězství!

Střelecké probuzení druholigových fotbalistů l .FC Slovácko odneslo HFK Olomouc. Jurkemikovi boys jim vyprášili kožich třemi ranami, pod dvě se podepsal Aleš Chmelíček, kterému stačily čtyři minuty, aby do klubové bodové pokladny přivál první vítězství.

Sobotní utkání začalo minutou ticha, kterou se téměř čtyři a půl tisíce fanoušků rozloučilo s čestným prezidentem l .FC Slovácko Miroslavem Valentou. Trenér Ladislav Jurkemik se nebál zasáhnout do sestavy a na hřišti chyběli Ineman, Kubáň i Matůš. Změny v sestavě se však osvědčily. Krotek přinesl do zadních řad jistotu a klid, Čtvrtníček naopak dravost a důraz a Chmelíček to nejpotřebnější - góly.

Domácí mašina se však rozjížděla pomalu. Na první šanci se čekalo až do 23. minuty. Zato byla hned gólová. Aktivní Čtvrtníček vybojoval roh, který prošel až k Chmelíčkovi, jemuž hostující obránci nechali trestuhodně mnoho času. Domácí kanonýr tak mohl zacílit poprvé a když jeho první střelu hosté zastavili, tu druhou už napálil nekompromisně do sítě. Hosté pochopitelně otevřeli hru, ale trest za okénka v obraně je čekal už za čtyři minuty. Perfektní akci sehrál Čtvrtníček s Chmelíčkem. Prvně jmenovaný zatáhl míč po pravé straně a stříleným centrem našel přesně nabíhajícího Chmelíčka. Ten ve skluzu překonal Doležala v bráně podruhé. Domácím narostla křídla a Randa s Němčickým zahrozili individuálními průniky.

Po změně stran poslal Jurkemik na hřiště Stýskalu místo trápícího se Bergra a hra domácích dostala ještě větší spád. Po hodině hry zachraňoval Doležal na poslední chvíli před nabíhající smečkou domácích hráčů. Zanedlouho vyzval Gonda Chmelíčka ke zkompletování hattricku. Doležal byl opět na místě. Pak poprvé a naposledy vystrašili domácího gólmana Filipka hosté. Krutého střela šla těsně nad břevno. V 77. minutě hosté inkasovali potřetí. Filipko vykopl míč až před šestnáctku hostí, kde jej chtěl Zlatohlavý poslat hlavičkou brankáři Doležalovi, jenže si nevšiml, že ten už vyběhl na hranici šestnáctky, a tak míč mířící do prázdné brány dorazil pozorný Gonda. Hosté rezignovali a domácí mohli zvýšit. Střídající Matůš našel v šestnáctce důrazného Čtvrtníčka, který sice propasíroval míč skrz vybíhajícího Doležala, ale ten nakonec k překvapení všech šel těsně nad břevno. Tři minuty před koncem předvedl jeden z nejlepších hráčů domácích Čtvrtníček parádní individuální akci, kterou bohužel zakončil nepřesnou střelou. I tak se domácí po dlouhé době radovali z domácího vítězství.

Autor: Aleš Mazúrek

 

Tři body nám přinesl zvýšený důraz

Fotbalisté z Holice při svém jarním vystoupení na Slovácku nepříjemně kousali a hlavně domácí celek nepustili k žádnému velkému tlaku. Proto se i v sobotu očekával vyrovnaný boj. Jenže z Hané přijelo jiné mužstvo. „Zápas se nám nepovedl. Chtěli jsme si to tady užít. Hrát na krásném stadioně, před velkou návštěvou a při umělém osvětlení, to se ve druhé lize často nepoštěstí. První poločas jsme prospali. Vázla nám kombinace a chyběl nám pohyb. Vůbec jsme od nějakých třiceti metrů neohrozili bránu. Dostali jsme zbytečné branky, kdy máme v držení balón a my z toho ohrozíme vlastně svoji branku. Dostali jsme stejný gól z levé strany jako minulý týden.

Ve druhé půli jsme se zlepšili. Začali jsme se pohybovat, chtěli jsme být aktivnější, což se nám dařilo. Pak jsme si dali vlastně třetí gól a padli do kolen. S výkonem hlavně v útočné fázi nejsem spokojen. Druhý zápas po sobě jsme neskórovali a dnes si ani nevypracovali pořádnou šanci,“ hodnotil duel trenér HFK Olomouc Josef Mucha.

Ladislav Jurkemik si mohl poprvé vychutnat radost z vítězství. „Samozřejmě jsem spokojený, že jsme konečně vyhráli zápas. Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři. První poločas jsme dobře kombinovali, měli jsme pěkné akce, po kterých padli i pěkné branky po centrech. Soupeře jsme prakticky nepustili do žádné vážnější šance.

Ve druhé půli jsme očekávali, že soupeř přidá. My jsme trochu polevili v pohybu. Chybělo tam napadání útočníků, a tak nám tam hra trochu vázla. Za první poločas jsme si ale výhru zasloužili. Hráči odvedli dobrou práci a zlepšili se především v důraze. Dnes jsme dokázali získat míče, z kterých padly první dvě naše branky. Doufám, že budeme pokračovat v dobrých výkonech a dovezeme body i z venku,“ věřil v bodový posun vzhůru tabulkou Ladislav Jurkemik, který se nebál zasáhnout výrazněji do sestavy a po Perůtkovi v Jihlavě dal šanci dalším mladíkům. „Hráči byli napnuti celý týden, jaké změny udělám. Myslím, že změny pomohly, ale hlavně musí hráči vidět, že každý hráč dostane možnost hrát od začátku.“

Svoji šanci pevně uchopil především Čtvrtníček, který byl u dvou branek. „Když jsem ho bral z béčka, tak jsem mu řekl, že od něj očekávám, že do hry přinese agresivitu, a dnes ji do hry přinesl. Naběhal toho hodně, podržel míč, dal pěkný centr na druhý gól, takže odvedl dobrou práci. Dnes ji ale odvedlo celé mužstvo,“ nezapomínal na ostatní Jurkemik.

Autor: Aleš Mazúrek

 

Kauza skončí u fotbalového soudu

V podzimní fotbalový thriller se pomalu mění kauza nejlepšího druholigového střelce Petra Faldyny, který by se rád vrátil na Slovácko, kde už působil a kde také žije a pracuje jeho přítelkyně.

„Hráčův agent Daniel Hanus nás informoval o přání Petra Faldyny vrátit se domů i o odstupném za něj, které je ve smlouvě zakotveno. Částku jsme ochotni akceptovat, proto jsme přes agenta vstoupili minulý víkend v jednání s Petrem a velmi rychle jsme se domluvili na podmínkách. Hned v pondělí jsme kontaktovali Jihlavu, která nám řekla, že jej pustit nehodlá,“ popisuje začátek příběhu sportovní ředitel Petr Pojezný.

Jihlava se klenotu nechce vzdát a uzavřenou klauzuli, kterou si samotný hráč ve smlouvě vymínil i z důvodů možného návratu domů na Slovácko, respektovat nehodlá. Faldyna i jeho manažer se snažil jednat s vedením jihlavského klubu, ale to o uvolnění nechce ani slyšet. Rozhodlo se hrát o čas a věřit, že v průběhu tahanic si svůj záměr rozmyslí buď Slovácko nebo samotný hráč. Jenže ten je pevně rozhodnut.

„Chci se vrátit domů na Slovácko, kde mám přítelkyni. V týmu znám řadu hráčů. S Lukášem Matůšem se mi dařilo střelecky v Kunovicích, kde jsme spolu hráli dva roky. Už z té doby jsme spolu sehraní. Navíc v Hradišti je skvělý stadion a klub má také vynikající fanoušky. Pokud se právníci s Jihlavou nedomluví na kompromisu, jsem rozhodnut předat celou věc arbitrážní komisi i za cenu toho, že by mě Jihlava třeba vyřadila z kádru a já tři zápasy stál. Zatím však musím plnit smlouvu, kterou mám v Jihlavě,“ vysvětluje Petr Faldyna, proč nastoupil za Jihlavu v Opavě, kde jí brankou z poslední minuty přivedl k vítězství.

Do celého případu se vložilo i Slovácko. „V pátek jsem jednala téměř dvě hodiny v Jihlavě s panem Tulisem (ředitel FC Vysočina Jihlava - pozn. autora). Dokonce jsem měla u sebe dvojnásobnou částku, než jaké je odstupné ve Faldynově smlouvě, a byla připravena ji okamžitě vyplatit. Jihlava je však připravena smlouvu zpochybnit. Věří, že hráče udrží do 1. ledna, kdy k nim má přijít brněnský Simr, pak jsou ochotni jej pustit,“ popisuje výsledky jednání na Vysočině generální manažerka 1. FC Slovácko Marcela Mrázková.

Celý případ tak míří k arbitrážní komisi, která má své jednání každý měsíc. To nejbližší by mělo být podle neoficiálních informací v polovině září.

Autor: Aleš Mazúrek

 

Mladá fronta DNES

Slovácko se konečně rozjelo, třemi góly smetlo Olomouc

Na den přesně čtvrt roku čekali fotbalisté Slovácka na druholigové vítězství. Závěr loňské ani začátek letošní sezony jim nevyšel. V tabulce začínajícího ročníku jim za jednu remízu a dvě porážky patřila až 14. pozice.

Proti HFK Olomouc už však svěřenci kouče Ladislava Jurkemika demonstrovali svou sílu. Hanáckého soupeře porazili jednoznačně 3:0.

„Tři zápasy jsme měli obrovskou smůlu v koncovce, tentokrát nám tam spadlo všechno,“ řekl útočník Aleš Chmelíček, který svou pohotovostí před bránou zařídil ve 23. a 27. minutě první dva góly zápasu. „Dvě branky mi samozřejmě pomůžou, stejně jako výhra celému týmu. Dali jsme do zápasu všechno a Holici jasně přehráli.“

Třetí gól, kuriózní, přidal v 77. minutě Gonda: obránce Zlatohlavý hlavičkou přehodil vlastního vyběhnutého brankáře a Gonda míč lehce doklepl do prázdné brány.

Kouč poraženého týmu Josef Mucha přiznal, že jeho svěřenci Slovácku vítězství dost ulehčili. „Hrát pod světly a před takovou kulisou, to je ve druhé lize svátek. Chtěli jsme si to užít, ale vůbec se nám to nepovedlo,“ povzdechl si Mucha.

Naopak k oživení slováckého týmu přispěly i změny v sestavě. V základní jedenáctce se poprvé objevili obránce Hrotek a útočník Čtvrtníček, který patřil v zápase mezi tahouny.

„Hráči byli v napětí, jaké změny přijdou. To pomohlo. Někteří byli uražení, ale vidí, že každý hráč dostane šanci a zárovéň musí bojovat, aby si místo udržel. Sezona je totiž dlouhá,“ poznamenal kouč Jurkemik.

Autor: Radek Štěrba

 

Sport

SLOVÁCKO-HFK OLOMOUC 3:0

Chmelíčkova střelecká pohotovost přivedla ambiciózní Slovácko k prvnímu vítězství v sezoně. Probuzení Jurkemikova celku odnesl olomoucký HFK, který do půlhodiny dvakrát inkasoval. A vždy zacílil přesně Chmelíček. Nejprve dorazil míč do sítě po rohovém kopu, vzápětí nepohrdl skvělou Čtvrtníčkovou přihrávkou. Nespokojený kouč hostů Mucha ještě před půlí vyměnil dva hráče. Zvrat se však nekonal. Domácí přidali v obměněné sestavě ještě jeden gól, a to navýsost kuriózní. Stoper Zlatohlavý přehodil obrannou hlavičkou vlastního vyběhnutého gólmana Doležala a důsledný Gonda míč v pohodě dorazil do prázdné brány. Diváci se pobavili.

Nejlepší hráči: Chmelíček, Čtvrtníček, Gonda.

Autor: Michal Koštuřík

 

Slovácký deník

Slovácko poprvé za tři body

Fotbalisté Slovácka v letošní sezoně druhé ligy konečně naplno zabrali. Po třech zápasech bez vítězství to odnesl HFK Olomouc, který porazili doma 3:0. Jako klíčová se ukázala pětiminutovka v polovině prvního poločasu, během které Aleš Chmelíček dvěma góly zlomil odpor Hanáků.

1. FC SLOVÁCKO - HFK OLOMOUC 3:0 (2:0)

Krátce poté, co rozhodčí Ardeleánu svými ústy poprvé rozezvučel píšťalku, se na trávník začal snášet hustý déšť. Slovácko jakoby symbolicky plakalo nad odchodem svého prezidenta Miroslava Valenty seniora, jemuž před začátkem zápasu patřila i minuta ticha. Domácím fotbalistům ovšem zároveň začalo pršet štěstí.

Trenér Jurkemik udělal v sestavě několik změn a jeho tým se na hřišti takřka polovinu prvního dějství hledal. Hned z první šance však Slovácko dokázalo protrhnout střeleckou smůlu. Po 265 minutách brankového půstu se trefil autor doposud jediného gólu Hradišťských Aleš Chmelíček, kterému obrana HFK dopřála dva metry od brány až příliš volného prostoru. A aby toho nebylo málo, o chvíli později si domácí střelec gólové oslavy zopakoval, když s pomocí břevna zužitkoval Čtvrtníčkův ideální centr.

„První poločas jsme prospali, vázla nám kombinace a chyběl pohyb. Před oběma góly jsme navíc udělali velké chyby,“ zlobil se trenér HFK Josef Mucha. Jeho protějšek Ladislav Jurkemik byl pochopitelně spokojenější. „Proti kvalitnímu soupeři jsme v první půli kontrolovali hru, předvedli jsme hezké akce a konečně jsme také vstřelili dva góly,“ pochvaloval si.

Druhá půle už byla ovšem pouhým odvarem té první. Domácí se už dopředu příliš nehnali, a když se k tomu přidala totální nemohoucnost hostí cokoliv vymyslet, nebylo se takřka na co dívat. „Polevili jsme na pohybu, soupeře jsme už tak neatakovali,“ připustil Jurkemik.

Z nudy fanoušky vytrhl až kuriózní třetí gól. Jako autor je pod něj podepsán Michal Gonda, ten však měl velice snadnou úlohu. Olomoucký stoper Zlatohlavý posílal hlavou malou domů, jenže přehodil i vybíhajícího brankáře Doležala a domácímu záložníkovi stačilo z metru doklepnout míč do prázdné brány. Po tomto úderu Hanáci totálně odpadli, Slovácko však už z dalších šancí žádný gól nepřidalo. „Věřím, že nás tato výhra stmelí a v podobném duchu budeme pokračovat i v dalších zápasech. Kluci odvedli dobrou práci,“ dodal Ladislav Jurkemik.

Autor: Michal Sladký

 

Chmelíček myslel na hattrick

Nejlepší střelec uplynulé sezony Slovácka Aleš Chmelíček odehrál ve třetím kole v Jihlavě jenom sedmnáct minut. Na domácím hřišti jej však trenér Jurkemik poslal na trávník od začátku a sedmadvacetiletý útočník se mu odvděčil tím nejlepším způsobem. Už vlastně v prvním poločase rozhodl dvěma zásahy o tom, že tentokrát se body z Uherského Hradiště exportovat nebudou.

Úvodní gól sice vstřelil ze tří metrů, ale rozhodně nebyl tak snadný, jak ho viděli diváci z tribuny. „Míč tečoval Míša Hrotek a balon poskakoval na malém vápně, musel jsem si ho sklepnout na prsa a hlavně přesně zamířit. Není nic zvláštního, že i z takové pozice se dá snadno přestřelit branka,“ dobře ví Chmelíček.

Nejkrásnější akce zápasu přišla před jeho druhým zásahem po necelé půlhodině hry. Kapitán Pavel Němčický vyslal po pravé straně Ondřeje Čtvrtníčka, který prudkým přízemním centrem našel Chmelíčka, jenž špičkou kopačky skóroval podruhé. „Celý týden jsme na tréninku zkoušeli přesně takové situace. Musel jsem jít sice do skluzu, ale musím přiznat, že jsem měl i štěstí, že se míč neodrazil od vrchní tyče ven,“ přiznal střelec tří branek Slovácka v této sezoně.

Moc nechybělo a mohl se dokonce radovat z hattricku. Dvacet minut před závěrem mu aktivní Michal Gonda přihrál do ideální pozice, ale tentokrát byl gólman Olomouce proti. „Je jasné, že to byla šance, ale je důležité, že jsme konečně vyhráli. Měli jsme ze tří zápasů jeden bod a před utkáním na nás ležela jakási deka, i když jsme jak v Opavě, tak i v Jihlavě nehráli špatný fotbal,“ pravil domácí kanonýr.

Úspěšnou premiéru v bílém dresu Slovácka si tak užil i Richard Hrotek. Posila zadních řad, která přišla v létě z prvoligového Jablonce, měla přitom ze soupeře obavy. „Přece jenom máme nějaké ambice a jeden bod ze tří zápasů byl žalostně málo. Všichni jsme před utkáním cítili tlak na vítězství. Chtěli jsme prostě vyhrát, a to se podařilo. Druhou půlku jsme trošičku přestali hrát, ale soupeř si žádnou gólovou šanci nevypracoval,“ líčil ostřílený obránce.

Autor: Stanislav Dufka

 

Kerbr zaspal, trenér jej poslal do béčka

Hledali jste na soupisce Slovácka mladého Milana Kerbra? A nenašli? V předzápasových plánech trenéra Ladislava Jurkemika přitom figuroval v základní sestavě. Proč se tedy nakonec na trávníku neobjevil? Kvůli zranění? Nemoci? Ale kdeže! Ze sestavy jej vyřadil údajně nefungující budík, kvůli kterému Kerbr zaspal!

„Přišel pozdě na dopolední rozcvičení, takže jsem jej přeřadil do béčka,“ řekl nekompromisně trenér Slovácka Ladislav Jurkemik, který byl z přístupu devatenáctiletého fotbalisty pořádně vytočený. „Jak může někdo zaspat na jedenáct hodin? To absolutně nechápu,“ hřímal zkušený internacionál. „Aby někdo zaspal na jedenáct hodin, to se mi za celou hráčskou i trenérskou kariéru nestalo. Kdyby to bylo na devět hodin, ale na jedenáct,“ jakoby pořád nemohl uvěřit tomu, co se stalo. „Vždyť on musel spát snad třináct hodin, to je rekord. Prý mu nezazvonil budík,“ kroutil hlavou Jurkemik.

Autor: Michal Sladký, Stanislav Dufka

 

Faldyna míří k arbitráži

Příchod kanonýra Petra Faldyny na Slovácko se asi pořádně zpozdí. Jihlava se totiž služeb svého střelce nehodlá vzdát bez boje, a tak celý spor skončí u arbitrážní komise ČMFS, která bude zasedat až 15. září.

Jihlava odmítla o Faldynově uvolnění jednat. Článek v jeho smlouvě, který určuje částku, po jejímž zaplacení je volný, odmítá akceptovat. Zatím se jí tento postoj vyplácí. Dvaatřicetiletý střelec v sobotu gólem z 90. minuty rozhodl o výhře Vysočiny v Opavě.

Přestože se teď Slovácku rozstřílel Aleš Chmelíček, o Faldynu je v Hradišti nadále zájem. „Každý dobrý hráč je u nás vítaný,“ nechal se slyšet kouč Ladislav Jurkemik.

Autor: Michal Sladký

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
26.08.2008, úterý, 09:45 - Jihlava hraje o čas, Faldynu chce uvolnit nejdřív v zimě
25.08.2008, pondělí, 23:38 - !!!VIDEO!!! Filipko a Chmelíček před kamerou TV Slovácko
24.08.2008, neděle, 23:57 - Jurkemik: Je to ovoce za týden dobré práce
24.08.2008, neděle, 16:49 - Hráč zápasu - Slovácko vs HFK Olomouc aktualizováno
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace