*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Zajímavé články o Slovácku v dnešních novinách

01.08.2008, pátek, 09:32
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES
Slovácko postup neslibuje. Ale o to víc po něm touží

Méně slov, více činů.
Tak zní plán, kterým se budou v nadcházející sezoně řídit druholigoví fotbalisté Slovácka.
„Nechceme opakovat chyby, které jsme udělali,“ poznamenala generální ředitelka Marcela Mrázková. Slovácko totiž loni bylo jasným adeptem na postup mezi elitu. Po podzimní spanilé jízdě jej už všichni viděli v první lize. Jenže nevydařené jaro všechno smazalo. Nepomohly ani dvě změny trenéra. Klub z Hradiště se proto letos opět chystá na druhou nejvyšší soutěž.
„Stále máme velké ambice, ale postup předčasně slibovat nebudeme,“ podotkla Mrázková. Fakta však mluví jasně. Slovácko bude zase jedním z hlavních adeptů na postup. Klub převzal slovenský kouč Ladislav Jurkemik, který bude mít z dispozici hodně obměněný kádr.
Ligové posily Randa, Hrotek, Psohlavec nebo Formánek, třinecký špílmachr Berger, stříbrný medailista ze šampionátu dvacetiletých Kubáň a zkušený gólman Filipko. Tak zní výčet posil.
„Konkurence v týmu se zvýšila. To je pozitivní,“ říká Jurkemik.
Slovácko si posily může dovolit. Ve druhé lize stále platí za jeden z nejbohatších klubů. Sponzoři se od něj navíc neodvrátili ani po loňském nezdaru.
„Ale musela jsem si vyslechnout kritické hlasy. A nejen na to, že jsme nepostoupili, ale také na hru týmu,“ přiznala šéfka klubu. I proto má být nová sezona jiná. Přitom v letní přípravě se tým trochu trápil. Hlavně v koncovce to nebylo ono. „Aspoň jsme se do šancí dostávali. A víte, jak to bývá. Když se vystřílíte v přípravě, v lize vám to do brány nepadá,“ upozornil trenér.
Generálka však Slovácku vyšla, v poháru vyhrálo ve Vyškově 4:0. „Jenže to byla jen splněná povinnost. Ligová sezona bude hodně těžká,“ říká Jurkemik.
Bude na jejím konci slavit?
Autor: Petr Skácel


Reinberk: talent, který do zahraničí nespěchá

Před dvěma týdny získal s českou fotbalovou reprezentací bronz na evropském šampionátu hráčů do 19 let. Nyní před ním stojí další výzva.
Obránce Petr Reinberk touží prosadit se do sestavy druholigového Slovácka. Zatím hrál jen za třetiligovou rezervu, ale jeho ambice jsou pochopitelně vyšší.
„Šanci určitě dostanu. Bude jen na mně, jestli ji dokážu využít,“ věří Reinberk. Na boj o místo v sestavě si věří. Nezviklaly ho proto nabídky odjinud, které dostal po nedávném šampionátu. „Ozval se mi jeden český klub, něco se rýsovalo i ze zahraničí. Ale nic neřeším. Chci hrát za Slovácko,“ říká rázně.
Jeho rozhodování bylo snazší díky tomu, že kouč Slovácka Ladislav Jurkemik s ním počítá. „Pro klub je skvělou vizitkou, že hrál v reprezentaci. Nyní se ale musí prosadit v dospělém fotbale, a to je něco úplně jiného,“ upozornil trenér.
Reinberk s jeho slovy souhlasí. „Na turnaji jsme hráli hodně rychlý a technický fotbal, ale nebyl tak důrazný jako mezi muži,“ všiml si. Talent z Hradiště se na evropském šampionátu neztratil. Nastoupil ve všech čtyřech utkáních českého týmu. To čekal málokdo.
„Myslel jsem, že budu jen naskakovat ze střídačky. Ale trenér Dovalil mi věřil,“ těší ho. Z pozice pravého obránce hrál i proti hvězdičce Chelsea Scottovi Sinclairovi. „Ten byl hodně dobrý,“ uznal Reinberk, kterého zaujali také milánský kanonýr Paloschi nebo střelec Sturridge z Manchesteru City. „Ale přehnaný respekt jsem necítil.“ Devatenáctiletý zadák má před sebou možná klíčové období. Příští rok se totiž v Egyptě hraje mistrovství světa dvacítek, na němž by nerad chyběl.
„Potřebuji pravidelně hrát. A samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby to bylo ve Slovácku,“ poznamenal. A když ne? „To teď nechci řešit. Věřím, že mi to vyjde,“ doufá.
Autor: Petr Skácel


Slovácko odpovídá: Fotbal má větší tradici v Hradišti

Generální ředitelka Slovácka Marcela Mrázková odpovídá na otázky, které jí položil předseda představenstva Zlína Ladislav Valášek.

* Strategickým cílem Slovácka pro nejbližší budoucnost je návrat do první ligy. Podaří se vám to už letos?
Samozřejmě, že bychom byli rádi. Ale nechceme opět slibovat, že do ligy postoupíme. Loni se nám to vymstilo. Ovšem naše kroky naznačují, kam směřujeme. Máme vyvážený kádr a kvalitního trenéra. Platí, že druhou ligu dlouhodobě hrát nechceme.

* Jak funguje mládežnická Akademie Slovácka? Daří se vám vychovávat hráče?
Akademie svou funkci určitě plní. Musím poděkovat panu Valentovi, který stál u jejího zrodu. V základní sestavě prvního týmu máme tři odchovance a další jsou zařazeni do přípravy. Všichni víme, že všechny typy hráčů se vám prostě vychovat nepodaří. Pak je musíte koupit odjinud. Ale stavět na fotbalistech z regionu je nutnost. Hráčů je dnes málo a trh je vybraný.

* Pokud se vám letos nepodaří postoupit, spojíte se se Zlínem?
K Uherskému Hradišti fotbal patří. Má tady větší tradici než ve Zlíně. Vím, že mezi oběma kluby existuje zdravá rivalita, ale spojení by určitě bylo možné. Jen by základna musela být v Hradišti.
 

* Zlín odpovídá: Bylo by lepší mít jeden silný klub

Předseda představenstva a generální manažer FC Tescoma Zlín Ladislav Valášek odpovídá na otázky, které mu položila generální ředitelka Slovácka Marcela Mrázková.

* Jako žena jsem nikde jinde než ve fotbale nezažila tolik ústrků. Proč?
Doufám, že to nejsou ústrky. Žen ve fotbale je málo, nemají to snadné, ale myslím, že se blýská na lepší časy. Je jich stále víc. Jsou rozhodčí, trenérky, objevují se v managementu. Věřím, že stejně jako jde nahoru ženský fotbal, že i ženy v managementu to budou mít lepší a lepší.

* Občas se objevuje názor, že by v regionu měl být jeden silný hokejový klub ve Zlíně a jeden fotbalový v Uherském Hradišti. Co si o tom myslíte?
Bylo by lepší, kdyby v regionu byl jeden silný klub ve fotbale a jeden v hokeji, ale dělba mezi Uherským Hradištěm a Zlínem, to je citlivá a choulostivá věc. Ale věřím, že by se dalo najít dobré řešení. Na druhou stranu je rivalita pozitivní a mobilizuje lidi k vyšší výkonnosti.

* Během ročního působení ve Slovácku jsem stačila poznat, že fotbal vzbuzuje silné emoce i u lidí, u nichž bych to nečekala. Jak je zvládáte vy?
Nevím, jestli je zvládám, ale jako profesionál bych je chtěl zvládat. Doufám, že jakžtakž se mi to daří. Musíte se naučit žít s vítězstvím i s porážkou.


Sport
Tlačenice na postup
Dotlačí skvělí fanoušci a nový kouč Hoftych Bohemians 1905 zpátky do nejvyšší soutěže? Bude slavit postup movité Slovácko, které usilovalo o Jana Kollera a v létě nakoupilo hromadu zkušených borců? Po vstupence mezi elitu lační několik klubů, o záchranu nikdo hrát nechce. Startuje druhá liga, soutěž, v níž se může kdykoliv stát cokoliv. Nudit se nebudete.
Usaďte se, začínáme. Sedačky na starých stadionech možná nejsou nejpohodlnější, ale při sledování dramatu, které se rozpoutá před vašima očima, na nepohodlí rychle zapomenete. Tahle soutěž totiž nemá favority ani outsidery. „Bude to ještě vyrovnanější než v minulé sezoně,“ přesvědčuje trenér Pavel Malura, který během roku vystřídal lavičky 1. FC Slovácko a Hradce Králové. Málokdo má o druhé lize takový přehled jako on.
Známé fotbalové úsloví o tom, že každý může porazit každého, tady není frází. „Ta soutěž je o bojovnosti, nasazení. Týmy jsou výborně organizované, v zápase se vyskytne málo šancí. Utkání nejsou tak líbivá. Na Slovensku je fotbal úplně jiný. Tam se hraje ofenzivně, pro diváky. Takové množství střeleckých příležitostí v Česku neuvidíte,“ srovnává Malura, momentálně kouč Nitry.
JEDENÁCT FAVORITŮ?
Někdo ale bude vyhrávat víc než jiný. Boj o postup vyhlásil početný houf klubů. Koho můžeme čekat na špici? Exligisty Bohemians 1905 a Most, ambiciózní Slovácko, zkušenou Opavu, silný Hradec Králové, stabilně hrající HFK Olomouc. Možná i jarní „zázrak“ Třinec, zkonsolidovanou Jihlavu, dravý Fulnek, dobře vedený Sokolov či pražskou Duklu s matadory Jiřím Novotným, Luďkem Zelenkou, Michalem Kolomazníkem, Patrikem Gedeonem a Martinem Svobodou. Napočítali jste jedenáct týmů? Tak to máte správně. „Podle mě budou v první řadě na špici Opava, Bohemka a Hradec. V Bohemce jsou výborní mladí hráči. A tým vede můj kamarád Pavel Hoftych, kterému přeju úspěch. Může se stát, že klokani ostatním odskočí. Hodně kvalitní kádr je i v Hradci, kde jsem potkal fantastické lidi. Byl jsem tam nesmírně spokojený,“ líčí Malura.
Další adepty vidí zpět s mírným odstupem. A má k tomu své důvody. „Ve Slovácku a v Mostě došlo k velké revoluci v kádru. Teprve se ukáže, jestli to bylo ku prospěchu věci. Slovácku fandím kvůli jeho fanouškům. Záleží, jak si tým sedne. Nemusí se vyplatit angažování zkušených hráčů, kteří dlouho nehráli. Něco takového se mi neosvědčilo v Hradci. Mužstvo nakonec táhli jiní, než se čekalo,“ podotýká Malura zejména v narážce na některé nové hráče Slovácka ve věku nad třicet let.
A TI OSTATNÍ…
A co zbylá pětka seznamu? Ani ta nebude jen do počtu. Nováčci Sparta B a Karviná, která převzala práva od olomoucké rezervy, jsou nečitelní. „Sparťanské béčko je vždy velice nepříjemné. A to proto, že nikdy nevíte, v jaké sestavě proti vám nastoupí. Jestli s dorostenci, nebo s osmi hráči áčka,“ upozorňuje Malura. V Karviné je zase fotbal na vzestupu, klub je ekonomicky zajištěný. A plánuje do budoucna velké věci. „Větší ambice v této sezoně mít nebudou, ale určitě nebudou slabí. V té oblasti je spousta kvalitních fotbalistů,“ říká na adresu severomoravského celku, který od léta vede zkušený kouč Leoš Kalvoda.
V Čáslavi, ve Vítkovicích a v Ústí nad Labem postupové plány netvoří. Záchranářským pracím se ale hodlají za každou cenu vyhnout. Na jaře si jich užili až dost. „Zase bude spousta překvapivých výsledků,“ nepochybuje druholigový expert.
Autor: Michal Koštuřík

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
05.08.2008, úterý, 10:49 - Pojeďte na zápas s Ústím nad Labem lodí!
02.08.2008, sobota, 16:43 - Slovácko veze z Opavy cenný bod - sahalo však po třech
02.08.2008, sobota, 09:42 - Slovácko začíná vyhecovanou bitvou
02.08.2008, sobota, 09:38 - Jurkemik: Nic jiného než postup mít za cíl nemůžeme
01.08.2008, pátek, 11:02 - Zájezd do Opavy ... v UH opět od umělky!!!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace