*
včera
ZA OPONOU | Slovácko - Teplice
včera
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:2 FK Teplice
20.10.2024
TISKOVKA | Tomáš Břečka po Teplicích
20.10.2024
TISKOVKA | Marek Havlík po Teplicích
20.10.2024
TISKOVKA | Roman West po Teplicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
DNES
Fanoušci v zápase proti Teplicám
29.09.2024
Fanoušci v zápase proti Karviné
25.09.2024
Fanoušci proti Jablonci + Růženko všecko nejlepší!
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem

Slovácko znovu jen remizovalo

10.05.2008, sobota, 22:18
clanek_znak_slovacko_velky.gif Vyhrát proti přímému konkurentovi v jarní části? Neřešitelný problém. Slovácko mělo před jarní částí velmi dobré vyhlídky. Všechny soupeře v boji o postup mělo hostit na svém stadionu, Slovácké pevnosti, kde se nevyhrává. Pravda, tato věta souhlasí. Doslova. Bohužel dříve platilo, že zde nevyhrávají hosté. Jenže v jarní části sezony se bohužel totéž daří naplňovat také domácím a soupeři do Uherského Hradiště jezdí pravidelně remizovat. Jedinou vyjímkou je pražská Krč, která odjela s dvoubrankovou porážkou.

Jenže čím to je? Hráči ve většině zápasů jsou lepším týmem, vytváří si brankové příležitosti. Ztroskotávají buď na vlastních chybách nebo na špatné koncovce (jako v případě zápasů s HFK nebo Jihlavou).

Utkání s Hradcem bylo ve spoustě věcí specifické. Pavel Malura, na podzim ještě lodivod Slovácka měl zajisté přečtený celý tým, utkaly se dvě mužstva, hrající kombinační fotbal, mužstva víceméně útočně laděná, plná kvalitních hráčů. Hradec v posledním kole nešťastně prohrál s Příbramí a chtěl chybu napravit právě na Slovácku.

Ten, kdo čekal atraktivní fotbal nahoru-dolů, jistě zklamán nebyl. Obě mužstva předváděla hlavně v první půli útočné výpady. Slovácko se zpočátku dopředu dostávalo postupnými útoky, Hradec zase brejky. Tato taktika se ale po celý zápas obracela podle toho, kdo zrovna ovládal hru. Oba týmy totiž měly chvíle, kdy nepustili soupeře z vlastní poloviny a snažili se rozhodnout.

Velkých šancí se mnoho nerodilo, i přes střídající se chvilkový tlak na obou stranách. A když, tak to byli hlavně domácí, kteří výrazněji ohrožovali Podhajského. V 9. minutě jej zachránilo břevno poté, co odraženou střelu napálil Lysoněk. Jen díky teči jednoho z obránců zazvonilo pouze břevno.

Hosté hráli dobře, šance jim ale nepovolovala pozorná domácí obrana, která většinu centrů vyřešila. Ať už odkopnutím nebo za cenu rohového kopu.

Fyzicky náročný fotbal pokračoval prakticky po celý první poločas. Po půlhodině hry se zdálo, že Hradec se nadechuje k náporu, jejich snaha ale byla zmražena gólem. I tentokrát hrála hlavní úlohu teč. Šultes, který si prohodil místo s Gondou vystřelil z levé strany a Podhajský na tečovaný míč nebyl schopen reagovat. "Střílel jsem cíleně na přední tyč, díky teči to ale padlo na zadní. Šťastný gól," popsal situaci autor branky Pavel Šultes. Domácí po vstřelení branky pookřáli, uklidnili se a měli i další zajímavé příležitosti, jenže Matůš v šanci zamířil nad a Fischer v jednom z brejků míč poslal při pokusu vysunout spoluhráče do náruče Podhajskému. Přesto ale šli do kabin spokojenější domácí.

Druhý poločas se odvíjel podobně, jako ten první, tedy aktivita na obou stranách, která ale logicky opadala s přibývajícími minutami, navíc se na straně domácích snoubila únava se zraněními jako v případě Fischera, Šultese či Matůše, kteří museli být střídáni a nemohlo se příliš taktizovat. "Šultes, který se den před zápasem lehce zranil musel střídat, protože se mu už ozývalo to zranění, Matůš na tom byl podobně a má něco se svalem a totéž Fischer, kterého tahal zadní sval, takže bohužel jiné východisko nebylo," posteskl si trenér Kalvoda.

Podobně, jako tomu bylo v první půli, prakticky totéž se stalo v té druhé. Ve chvíli, kdy mělo Slovácko hru pod kontrolou a bylo v tlaku, udeřil soupeř. Hráči Slovácka neuhlídali Černého, nechali mu prostor ke střele, hostující útočník zamířil po zemi přesně k tyči a bylo srovnáno. "Chyba byla už u naší střídačky, kde nás přehráli kombinačně a nebylo to těsně bráněno. V těchto situacích se musí přistoupit natěsno, případně takticky přerušit," hledal příčinu inkasované branky domácí trenér.

Domácí se v trénincích věnovali hodně bránění standardních situací a rozhodně se jim to vyplatilo. Hradec za zápas kopal nespočet rohů a prakticky všechny dokázali domácí bez větších komplikací ubránit. Naopak sami mohli z několika šancí uhodit, jenže buď byl na správném místě Podhajský nebo jej zastoupila obrana. Jako třeba v případě hlavičky z 84. minuty, kdy míč už už padal do hradecké sítě.

I přes veškerou snahu se už domácím ani hostům nepodařilo skórovat a tak se oba celky rozešly smírně 1:1. Remíza v boji o postup vyhovuje hlavně konkurenci, protože dala šanci dotáhnout se jak Fulneku, tak Příbrami, Opava se dokonce může odpoutat a upevnit si v případě vítězství o 2 body druhou postupovou příčku.


1.FC Slovácko - Hradec Králové 1:1 (1:0)

Branky: 30. Šultes - 60. Černý

Slovácko: Bolek - Němčický, Šimáček, Ineman, Lysoněk - Šultes (63. Racko), Fischer (77. Stýskala), Görner, Gonda - Matůš(72. Chmelíček), Činčala

Hradec Králové: Podhajský - Čupr, Chleboun, Wozniak, Pospíšil (66. Přibyl), Němeček(32. Dian), Vít, Černý (85. Vodehnal), Dvořák, Plašil, Rezek
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
12.05.2008, pondělí, 21:07 - TVSlovácko rozšiřuje své služby!
12.05.2008, pondělí, 19:51 - Změna termínu zápasu s Ústím!!!
12.05.2008, pondělí, 09:59 - Co píší dnešní noviny o remíze Slovácka s Hradcem?
11.05.2008, neděle, 13:10 - Zasloužená remíza, shodli se trenéři Kalvoda s Malurou + VIDEOZÁZNAM!!
09.05.2008, pátek, 20:15 - Na slovíčko s trenérem Kalvodou před zápasem s Hradcem Králové
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace