*
včera
ZA OPONOU | Slovácko - Teplice
včera
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:2 FK Teplice
20.10.2024
TISKOVKA | Tomáš Břečka po Teplicích
20.10.2024
TISKOVKA | Marek Havlík po Teplicích
20.10.2024
TISKOVKA | Roman West po Teplicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
29.09.2024
Fanoušci v zápase proti Karviné
25.09.2024
Fanoušci proti Jablonci + Růženko všecko nejlepší!
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd

Návrat do minulosti: FC Slovan Liberec - 1.FC SYNOT 3:3 (0:1)

08.05.2008, čtvrtek, 13:30
hist_slovan_velky.jpg V dnešním díle návratu do minulosti zavítáme do sezóny 2003/04. Konkrétně do dubna 2004, kdy Synot zajížděl na horkou půdu do Liberce. Zápas se odehrál krátce po vypuknutí jedné aféry…

Branky: 47. Pilný, 50. Polák, 65. Hološko - 8. Kadlec, 59. Ivana, 70. Stajič. Rozhodčí: Stredák (známka 8) - Slyško, Hušák. ŽK: Pospíšil, Polák, Slepička - Abrahám. ČK: 39. Kisel (Liberec). Diváci: 4880.

FC Slovan Liberec: Lejsal (46. Hauzr) - Holeňák, Lukáš, Zápotočný, Pilný - Slepička (85. Langer), Polák, Hodúr, Kisel - Hološko (73. Hamouz), Pospíšil. Trenéři: Stanislav Griga a Vítězslav Lavička.

1.FC Synot: Drobisz - Kostka, Rajnoch, Horváth (53. Ivana), Palinek - Petržela, Polách, Abrahám, Kadlec (81. Pavlík) - Nezmar (67. Stajič), Meduna. Trenér: Karel Jarolím.

Se snahou navázat na předchozí úspěšné televizní utkání proti Spartě a naopak protrhnout nelichotivou bilanci na soupeřových hřištích odjížděl Synot na sever Čech. Kouč Jarolím oživil sestavu Horváthem, Petrželou a Kadlecem a efekt se dostavil - Kadlec gól vstřelil, Petržela na dva přihrál a Horváth, přestože jedenkrát osudově neuhlídal soupeřova útočníka, ovládal až do svého vystřídání vzdušný prostor před Drobiszem.

Synotu hrálo vše do karet - brzy šel do vedení, naopak domácí se trápili a vše sváděli na trio slovenských sudích. "Synot to se slovenskými rozhodčími umí, budou pískat proti nám," rozjeli v místních novinách i v celostátním deníku Sport před zápasem kampaň. A jakékoliv rozhodnutí sudího se tak setkává a priori s nesouhlasem. Vyloučení Kisela a trenéra Grigy v závěru poločasu, to byla jen voda na liberecký mlýn.

Přesto se Liberec během přestávky uklidnil a vstoupil do druhého poločasu aktivně. Jeho chuť po gólu byla zřejmá. Pilný vyrovnal, čímž dostal domácí na koně. Po následné další brance už to se Synotem vypadalo zle-nedobře. Trenér Jarolím měl ale při střídání šťastnou ruku - na hřiště poslal Ivanu a Stajiče a oba cizinci se mu odvděčili pár okamžiků po vystřídání brankou. Na víc než konečnou remízu to však nestačilo.
Vzájemná bilance: 4 - 1 - 2, podzimní zápas vyhrál Synot 2:1.

4. Hološko se probíjí přes Rajnocha a vysílá na bránu přízemí střelu, kterou však gólman Drobisz kryje. 5. Nedůraznou střelou se o odpověď snaží Nezmar.

9. Míč putuje po ose Abrahám - Nezmar, exliberecký kanonýr v dresu Synotu periferně vidí na hranici šestnáctky volného Kadlece, který křížnou střelou k levé tyči překvapuje brankáře - 0:1.

18. O několik centimetrů vyšší domácí kapitán Kisel přeskakuje Petrželu, jeho hlavička však míří vedle.

22. Slepička se protahuje kolem Kadlece a přihrává do výhodnější pozice Pospíšilovi, ten ale vhodnou příležitost ke střelbě prováhal.

27. Po kolmici na Pospíšila se liberecký útočník dostává do pokutového území, kde po souboji padá. Rozhodčí však jeho vystoupení hodnotí žlutou kartou.

33. Hodúrův dalekonosný střelecký pokus doprostřed brány nemůže Drobisze překvapit.

38. Další dalekonosný pokus, tentokrát vyslaný Kiselem, končí vysoko nad bránou. Domácí slovenský kapitán se vzápětí nesportovně ohání kopačkou po Poláchovi a po signalizaci asistenta Slyška jej hlavní sudí, krajan, vylučuje.

45. Vyvrcholení nervózního prvního poločasu. Při odchodu rozhodcovského tria do šaten je domácí fotbalisté častují snůškou vulgárních výrazů, nejaktivnějším je slovenský kouč Griga. Sudí Stredák reaguje a na tribunu za vyloučeným Kiselem posílá dalšího Slováka.

47. Trestný kop Liberce z dvaceti metrů. Míč si bere Pilný a po dlouhých dohadech o postavení zdi vysílá prudkou střelu. Zeď se rozestupuje a překvapenému Drobiszovi balón prochází mezi nohama - 1:1.

51. Hološko utíká po pravé straně, před bránou ideálně nachází volného Poláka, který se chvíli před tím zbavil bránícího Horvátha a z bezprostřední blízkosti překonává Drobisze podruhé - 2:1.

58. Další nádherný gól, tentokrát v podání slováckého celku. Petržela zakládá rychlý protiútok, míč předává Abrhámovi, ten po chvíli nachází Medunu. Vytáhlý útočník Synotu se zbavil Zápotočného, od brankové čáry nacentroval na malé vápno nejmenšímu hráči na hřišti Milanu Ivanovi, který hlavičkou do protipohybu překonává čerstvě vystřídavšího domácího brankáře Hauzra - 2:2.

61. Pilný zkouší zopakovat svůj gólový zásah z dalšího trestňáku. Střelu ale zastavuje tentokrát bezchybná zeď. Nastalého zmatku využívá Liberec, ačkoliv jsou dva hráči v ofsajdu, jeden z nich, Holeňák, dostává přihrávku a vysílá na Drobisze nepovedenou střelu. Míč se odráží od země, překvapivě však míří na bránu a slovácký brankář jen promachuje - 3:2.

69. Abrahám vysílá na Hauzrovu bránu zajímavou střelu k tyči, gólman jen s obtížemi vytláčí míč mimo bránu.

70. Petržela podruhé zakládá gólovou akci. Zprava centruje, Stajič před bránou přeskakuje vyššího Holeňáka a hlavou posílá míč k levé tyči - 3:3.

71. Stajič má vzápětí další příležitost. Míč před šestnáctkou doběhl rychleji než gólman Hauzr, po kličce nahrává pod sebe Kadlecovi, který z první míří vysoko nad opuštěnou bránu.

78. Synot má stále víc ze hry, snaží se dokonat gólový obrat. Polách posílá centr za obranu, Rajnoch míří těsně vedle.

81. Se svou trochou do mlýna přicházejí slováčtí Slováci Kostka s Ivanou. Prvně jmenovaný míří hlavou vedle, druhý zase z dálky nedůrazně.

85. Pavlík nebezpečně ztrácí míč, čehož využívá Slepička a řítí se vstříc nezformované obraně, najednou se však klátí k zemi - chytají jej křeče, od kterých mu pomáhá rozhodčí. Domácí záložník vzápětí končí.

89. Zajímavé utkání vrcholí, oba celky se snaží o strhnutí výhry na svou stranu, do žádné vyložené příležitosti se však nedostávají a zápas končí remízou.

Útočník Synotu Jan Nezmar se v pondělí vrátil domů. Tedy alespoň fotbalově. V dresu severočeského Liberce prožil krásná fotbalová léta - byl u slavného tažení evropským pohárem UEFA, podílel se na úporném boji s milánským AC o Ligu mistrů, nad hlavu pozvedl pohár pro mistra české ligy. "Na taková léta se nedá zapomenout," vrací se ke svému působení ve Slovanu poté, co ve druhém poločase střídal a lidé za potlesku skandovali jeho jméno. "To skandování domácích fanoušků jsem ani moc nevnímal, teď zpětně se ale rozpomínám."

Na trávníku jste se teď často potkával s vaším velkým kamarádem Bohuslavem Pilným. Jaké byly vaše souboje?

"Na hřišti jsme se skutečně několikrát střetli. Byl to zbytečně moc vyhecovaný zápas, hlavně od domácích. Naštěstí v dresu Liberce není žádný fotbalista, který by hrál zákeřně."

Gólově jste se dnes sice neprosadil, přesto jste v úvodu poslal gólovou přihrávku. Zdálo se, jako byste se na Kadlece vůbec nepodíval.

"Opravdu jsem se nedíval, kde Michal je. Podobné akce nacvičujeme i při tréninku, a tak jsem jej tam očekával, navíc jsem si všiml, že je tam hodně volného prostoru."

Jak nyní remízu hodnotíte - ztráta, či úspěch?

"Před zápasem bychom ji asi brali, přestože jsme do Liberce jeli s odhodláním získat body tři. Navíc se utkání vyvíjelo v náš prospěch. Slovan se ale dvěma brankami v pěti minutách dostal do sedla. Remíza je asi zasloužená."

Petr Drobisz - 5 - Tři banány sú sice dosť, tož ale moct za ně nemožeš. Možná ťa rozhodily ty jesle od bombéra Pilňáka.

Rastislav Kostka - 6 - Poctivo sis to tam hlédál, žádnú mínusku nemám. Jednú zahrozíls aj ze standardky.

Jan Rajnoch - 6 - Obrana ti sedí, jasná věc. A dyž sem ťa viděl na koncu na útočném výletě, tož sas ně líbil eště víc.

Csaba Horváth - 6 - Na šancu čekáls trpělivo a dočkal sas. Využils svojéj výšky a před bránú čistils spolehlivo vzduch. Jedinú kaňkú bylo, jak ti před gólem utékl Polák.

Jan Palinek - 6 - Obrana pod tvojú taktovkú zahrála občas falešný tón, ale bod sa nakonec podařilo zachránit.

Milan Petržela - 7 - Dva brankové pásy, dobrá práca. Navíc sas poctivo vracál.

Tomáš Polách - 6 - Uprostřed hřišťa sis odvédl svoje, po kočkování s Kiselem zařídils přesilovku.

Martin Abrahám - 7 - K dobrému bránění přidáls občas nejakú tu dobrú myšlenku, třeba v osméj minutě.

Michal Kadlec - 6 - Ta první ligová trefa byla excelentní, vypadá to, že bys mohl zahojit synoťácký bolák na levéj straně.

Jan Nezmar - 5 - Dalo sa čekat, že sa proti bývalým kolegom pořádně hecneš, nakonec sme sa nedočkali. Teda až na tu golovú příhru.

Michal Meduna - 5 - Dlúhý si jak týdeň před výplatú, ale v luftě sa moc nedaří. Eště že nohy občas poslúchajú.

Milan Ivana - 7 - V obraně Liberečáků uděláls pěkný průvan, při tvojéj výšce sa trefit hlavú... Klobúk dúle.

Duško Stajič - Na známku tam býls chvílu, dobře, že sas opičíl po Ivanovi. Petr Pavlík si skorem nezahrál.
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
09.05.2008, pátek, 10:30 - Fotbalisté Slovácka se chystají na zápas jara
09.05.2008, pátek, 10:25 - City půjdou stranou, naznačil Malura
09.05.2008, pátek, 10:16 - Vzpomínka na podzimní zápas? Skvělá pozvánka
08.05.2008, čtvrtek, 13:44 - Slovácká férovka - tentokrát klidná
07.05.2008, středa, 15:45 - Hledáme kameramany, staňte se součástí našeho týmu
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace