*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Kritický pohled novin na včerejší remízu Slovácka

15.03.2010, pondělí, 09:09
noviny_velky.jpg

Kriticky pohlíží dnešní vydání deníků MF DNES a Sport na remízu Slovácka s posledním Střížkovem a spekulují o odvolání trenéra Mazury. Přečtěte si zajímavé články.
 

MF DNES

Bod s posledním: Slovácko jej bere. Odnese čekání na výhru kouč Mazura?

S kým jiným vyhrát než s posledním týmem tabulky... Fotbalisté Slovácka sice ve třetím jarním utkání dokázali poprvé bodovat, po pouhé remíze 1:1 v Praze se střížkovskými Bohemians ale zůstávají na čtrnácté příčce. Od sestupu je dělí jen bod.

Slovácko tak před tradičním fotbalovým svátkem, domácím zápasem proti mistrovské Slavii, zřejmě čeká perný týden. Stále ohroženější je totiž pozice kouče Josefa Mazury, který s týmem nezvítězil už v sedmi zápasech v řadě - od začátku listopadu.

„Neděláme body, takže je jasné, že ten tlak na mě je větší. Spekulace ohledně mého odvolání vnímám, ale nehážu flintu do žita a chci dokázat, že ligu zachráníme,“ prohlásil kouč po včerejší remíze.

Podle zákulisních informací by jej mohl nahradit sportovní ředitel Slovácka Miroslav Soukup, kterého klub angažoval v zimě. Jako lichá se naopak jeví spekulace ČTK o bývalém žižkovském kouči Stanislavu Grigovi, který byl včera v hledišti.

S pouhou pětistovkou diváků na pražském Strahově sledoval v závěru zápasu nečekaný obrázek. Zatímco slovácký tým natahoval za nerozhodného stavu všemožně čas, domácí pospíchali za vítězným gólem.

„Většina z nás asi bude spokojena, ale já ne,“ vyprávěl naštvaně hostující záložník Lukáš Zelenka.

Jeho slova potvrdil i útočník Petr Švancara. „Vedli jsme, mohla by to být ztráta, ale je to bod zvenku, takže ho bereme.“

A kouč Mazura zůstal neutrální: „Bod pro nás není ani moc, ani málo.“

Slovácko přitom mělo utkání ideálně rozehrané. Z jediné své opravdu vyložené šance se tým ujal už v 8. minutě vedení zásluhou nehlídaného Fujerika poté, co rozhodčí ponechal výhodu po dvou tvrdých faulech na hostující hráče.

Až do konce utkání pak ale měli gólové příležitosti jen domácí hráči. O srovnání se v 15. minutě postaral po rohovém kopu Ibe, ještě předtím trefil Dobeš tyč, a po přestávce navíc hrozila penalta proti Slovácku.

„Po inkasovaném gólu jsme měli navrch, ale nevyužili jsme toho k výhře,“ povzdechl si Jaromír Jindráček, trenér Bohemians Praha.

„Bohemka měla víc šancí, ale i tak jsme mohli vyhrát,“ řekl slovácký záložník Zelenka. „Byl to divný zápas, takový divizní fotbálek. My byli nějací leklí, zezadu jsme jen nakopávali míče dopředu.“

Co znamená remíza pro záchranářské počty? „O udržení se bude bojovat až do konce. Rozhodne, kdo bude bude mít lepší psychiku,“ tuší Švancara.

Autor: Radek Štěrba


Střížkov se durdí: Rozhodčí pískl penaltu a pak ji odvolal, nevíme proč

Rozhodčí Jiří Adam nařídil v utkání první fotbalové ligy Střížkov - Slovácko (1:1) pokutový kop, který však následně odvolal.

Co se v 63. minutě ligového zápasu stalo?

Střížkovský útočník Ibe se natahoval po centru, který k němu mířil z pravé strany. Míč ale netrefil a po kontaktu s hostujícím Urbánkem zůstal ležet na zemi.

Penalta! Rozhodčí Adam zřetelně pískl a ukázal na místo, odkud se pokutové kopy zahrávají. Okamžitě se kolem něj shromáždili hráči Slovácka a vehementně protestovali. Po chvíli dal sudí pokyn, že penaltu ruší a bude se rozehrávat od branky hostujícího gólmana Filipka.

"Kdyby rozhodčí tu penaltu nechal, tak by to byl výsměch. Podle mě se pan rozhodčí upískl," poznamenal po zápase slovácký záložník Zelenka. "A jestli nám to na hřišti vysvětlil? To ne, on byl takovej zmatenej."

Trochu jinak mluvili Střížkovští, kteří po zápase cítili křivdu. Na moment byli blízko snadné branky, místo toho se ale pokračovalo za vyrovnaného stavu.

"Rozhodčí mi na hřišti řekl, že penaltu odvolal kvůli pomeznímu rozhodčímu. Ten si prý byl stoprocentně jistý, že to penalta nebyla. Když jsem se ale po zápase ptal přímo toho asistenta na čáře, tak tvrdil, že to na jeho pokyn nebylo," divil se kapitán střížkovského mužstva Macháček.

I trenér Jindráček přesvědčeně mluvil o penaltě: "Jasná penalta, Ibeho drželi. Nevím, proč rozhodčí potom penaltu odvolal."

Případná penalta by se domácím hodila. Kdyby sudí pokutový kop neodvolali a střížkovské mužstvo vyhrálo, mělo by k záchraně blíž.

Takhle se dál krčí poslední se čtyřbodovým odstupem na pozici zaručující setrvání v první lize.

Autor: Petr Šedivý

 

Sport

Sudí vzal zpět penaltu

Remíza příliš nevyřešila. Ani jeden z aktérů se včera z bláta sestupových vod nevyhrabal. Nejdiskutovanějším momentem duelu Bohemians Praha-Slovácko byla situace ze 60. minuty, kdy rozhodčí nejprve odpískal penaltu pro domácí, po chvíli ji však odvolal. V šedesáté minutě letí do vápna Slovácka centr, na zadní tyči po souboji s protihráčem padá domácí útočník Stanley Ibe.

V tu chvíli rozřízne chladný vzduch na Strahově píšťalka sudího Jiřího Adama.

Ihned se kolem něj vytvoří klubíčko hráčů. Po chvíli hlavní arbitr k údivu všech ukazuje, že se bude rozehrávat jen od branky hostů. „Jednoznačná penalta. Nevím, proč ji odvolal,“ zlobil se po zápase domácí trenér Jaromír Jindráček.

„Hned jsem se ho šel zeptat a řekl mi, že ji odvolal po domluvě se svým asistentem,“ vysvětloval kapitán Bohemians Pavel Macháček. „Ten mi ale po zápase řekl, že on nic nerozhodoval,“ doplnil poté, co přišel z kabiny rozhodčích, kde podepisoval zápas o utkání. V tu chvíli už delegát zápasu s muži ve žlutém rozebíral celou situace na videu.

Co na inkriminovaný moment říkali hosté ze Slovácka? „Upísknul se. Byl nějakej zmatenej,“ nebral si servítky záložník Lukáš Zelenka. „Nedokážu to posoudit, těžko se k tomu vyjadřovat,“ nebyl si jistý trenér Slovácka Josef Mazura.

Jeho svěřenci šli na studeným větrem bičovaném Strahově brzy do vedení. Okénka na levé straně obrany využil Fujerik a diagonální střelou překonal Belaně. Domácí se nesložili a za chvíli srovnali krok zásluhou Ibeho.

Vše podstatné se tedy - kromě již zmiňované situace ze 60. minuty -odehrálo v prvním dějství. V tom druhém již pět set prokřehlých diváků příliš fotbalové parády nevidělo. „Chyběla prostě fotbalovost, bylo to jen o nakopávání,“ přiznal Mazura a domácí kouč Jindráček jen přikyvoval.

V hlavách obou trenérů se v tu chvíli určitě honily černé myšlenky. Ani jednomu týmu totiž bod příliš nepomohl. „Byl to duel o setrvání v lize a my nevyužili domácího prostředí,“ hlesl Jindráček, jehož tým leží na dně Gambrinus ligy.

Problémy má i Slovácko. V zákulisí se spekuluje o pozici kouče Mazury. „Tlak na mě je a bude dál. Vnímám to, ale nehážu flintu do žita, dokud si vedení nerozhodne, co dál,“ řekl včera trenér Slovácka.

Autor: Václav Hanzlík

 

Zelenka: Byli jsme „káklí“

Pro ostřejší slůvko nejde daleko. Záložník Slovácka LUKÁŠ ZELENKA si nebral servítky ani po včerejším duelu na Strahově, v němž jeho tým uhrál bod za remízu 1:1.

* Jste s bodem spokojený, nebo je to málo?

„Někteří možná jo, ale já osobně ne. Měli jsme víc šancí, vedli jsme a mohli to zvládnout. Byl to takovej divnej fotbal. Domácí to jen nakopávali a my to vzadu taky jen řezali, jsme takový káklí.“

* Nepodařilo se vám odskočit ze sestupových příček. Co to udělá s týmem?

„Kladno prohrálo? Tak to se ten náš bod počítá. Je z venku, takže celkem dobrý. V naší situaci už bereme každý bod, ale pro mě osobně je to prostě málo.“

* Hrál jste ve Spartě i v zahraničí. Na Strahov přišlo pět set diváků, co jste říkal atmosféře?

„Co vám k tomu mám říct? Snažím se koncentrovat, ale taková Bohemka v lize, to je hrozný. Byl to spíš divizní fotbálek. Tráva byla na Strahově taky celkem divná.“

* Měla se podle vás pískat penalta po faulu na Ibeho?

„Pan rozhodčí se asi upísknul. On normálně ukazoval penaltu a postraní nás od ní zachránil. Kdyby ji písknul, to by byl prostě výsměch všemu. Ale třeba v televizi to bude vypadat jinak. Podle mě nebyla.“
 

Autor: Václav Hanzlík

Jméno Heslo
text
  • člen gangu - 15.03.2010, pondělí, 19:48
    (0)

    jak říká Bilardos,,už včera bylo pozdě! MAZURA VEN!

  • Pecan - 15.03.2010, pondělí, 18:38
    (0)

    Nechápu proč furt hraje Urbánek v záloze, je tam nulový. Clebimu se ted taky nedaří jask dřív, ale pořád je ve srovnání s Urbánkem daleko lepší. Včera to bylo jasně vidět. Clebi měl aspoň pár doteků s balónem, pár přihrávek, Urbánek neměl nic. Nechápu proč jim Mazura ten nakopávací fotbal nevyžene z hlav. V záloze na to máme hráče abysme mohli hrát technicky - Zelenka, Cleber, Valenta, aj Jura Perůtka, ten Fujerik myslím, že by do kombinace taky mohl byt. Tak proč furt nakopáváme balony na malého Ondřejku a nebojujícího Švancaru? Když opomenu to, že tito dva sou nulový tak to, že dostávají 90% balónů vzduchem akorád umocňuje jejich nulovost. Kdybysme hráli po zemi tak máme daleko víc šancí - větší pravděpodobnost dát gól. Včera to bylo nádherně vidět, v tom, jak celý ten zápas stál za nic, tak tam bylo jednou období asi dvou minut kdy sme drželi balon a nenakopli go dopředu a pouze si dávali balon po zemi do nohy a to úplně jinak vypadalo. Střížkov sme dostali pod tlak a z tlaku pramení šance - góly. Nesváděl bych to vůbec na hráče, ale na trenéra. Prostě hrajeme špatný herní systém. Já bych jim nakopávat balony uplne zakázal. Nemá to logiku. Nejvíc mě dokáže naštvat když máme na začátku poločasu rozehrávku ve středovém kruhu, ti dva, co tam jsou si to dají spolu a ten druhý to kopne dozadu obráncům a obránce to nakopne dopředu na útočníka - ze 70% odevzdaný balon. Toto nedělá pouze Slovácko, dělá to většina týmů, ale je to postavené úplně mimo logiku. Jeden poločas mám výhodu rozehrávky a dobrovolně odevzdám balon soupeři. Ono je to ale v našich podmínkách spravedlivé, protože druhý poločas soupeř balon zase vrátí nám, protože rozehraje stejně debilním stylem. Nevím, proč se to tak dělá, kdo takovou debilitu vymyslel.

  • Bilardos - 15.03.2010, pondělí, 18:13
    (0)

    Jděte do háje s těmadle kecama. Když došel Pepa, měli jsme super obranu, jen jsme nedávali goly. Ted je problém všude a to máme o třídu lepší hráče. Bod na defakto neutrální půjde je málo. Takže to má efekt jen v tom, že si vedení řekne dobrý bod, Mazutu podrží a odvolají ho později a pak už nás nezachrání ani Hiddink. Hra nemá řád, nesmyslně psokládaná sestava, střídání apod. Tohle opravdu ne. Chce to změnu a včera bylo pozdě! Se čeká jako za Plíška a pak už to nepůjde.

  • Greif - 15.03.2010, pondělí, 16:16
    (0)

    Bilardos:že by byl zrovna střížkov slaboučký .. 2:1 v teplicách .. o moc horší nebyl .. 0:1 se Slávií .. mohl i v klidu vyhrát ... ten zápas byl hodně štastný pro Slávii ... my musíme hlavně uhrát body doma ..a z venku každý bod je zlato ..

  • sumar - 15.03.2010, pondělí, 15:52
    (0)

    Myslím, že v současné době by naše "B" porazilo "A". S tím fotbalem co produkují v "A". Nesměli by za "B" ovšem nastoupit vyřazené a zhrzené posily z "A" !!!

  • Bilardos - 15.03.2010, pondělí, 15:01
    (0)

    to Greif: spokojenost? A koho pak tým asi porazí, když ne ani slaboučký Střížkov???

  • cafu94 - 15.03.2010, pondělí, 14:51
    (0)

    proti bohemce se chvilkama na to nedalo divat...:// no proste mazura nemuze dale trenovat FCS budou sami prot sobe kdyz ho neodvolaji :/ jinak proti slavii bude spokojeni za bod vyhru ani neocekavam....

  • Greif - 15.03.2010, pondělí, 14:46
    (0)

    Jasně že v týmu je plno kteří jsou spokojeni ... Nepamatuju si že by kdy Slovacko vozilo nějak extra bodů z venku ... proto bod je zlatý za této situace a doufám že bude i na Kladně

  • Bilardos - 15.03.2010, pondělí, 12:30
    (0)

    Já jen doufám, že tady, ani v týmu není nikdo, kdo tuto plichtu považuje za úspěch. Mazura ven!!!

  • cervik - 15.03.2010, pondělí, 11:23
    (0)

    Fujer nejlepší hráč už více zápasů.Utok je fakty nepoužitelný.V zadu je Mira,a ten nás drži v první lize.Slávka je hodně oslabená..5 hráčů ze základu bude chybět,takže 3 body doma

  • kumpo - 15.03.2010, pondělí, 10:44
    (0)

    Tak doufám ,že už trenér konečně pochopí ,že nemá týmu co dát.

pristi
 Další články:
17.03.2010, středa, 08:02 - Fujerik: Na Bohemce jsme měli vyhrát
16.03.2010, úterý, 13:29 - Mazura má nadále důvěru vedení Slovácka
16.03.2010, úterý, 08:43 - Ředitel fotbalového Slovácka: Trenéra neodvoláme, rozhodnou příští zápasy
15.03.2010, pondělí, 11:28 - Střížkov – Slovácko? Boj a nakopávaná, shodli se trenéři
13.03.2010, sobota, 11:04 - Slovácko musí vyhrát. I pro Mazuru
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace