*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Dnešní noviny o posledním zápase Slovácka i o lize

08.06.2009, pondělí, 10:58
noviny_velky.jpg

Nejen závěrečnou druholigovou výhru fotbalistů Slovácka nad Opavou, ale také stále existující možnost koupě ligové licence rozebírají pondělní vydání novin.

MF DNES

Slovácko se loučilo vítězně
 
Štěstí, na které si za sezonu stýskali nesčetněkrát, přálo fotbalistům Slovácka v jejich závěrečném utkání druhé ligy. O výhru 2:1 nad Opavou, která posunula domácí tým na konečné 10. místo, se postaral záložník Perůtka brankou ve třetí minutě nastaveného času.
 
 
„Těší mě, že ten gól vstřelil právě Jirka Perůtka. Celé jaro hrál výborně a gól si zasloužil. Mocmu ho přeju,“ řekl obránce Pavel Němčický.
 
To však bylo jedno z mála pozitiv zápasu. Ani jednomu ze soupeřů už sice o nic nešlo, ale namísto bezstarostné útočné podívané hráči utkání spíš pojali jen jako splnění povinnosti. Diváci to zřejmě tušili, a tak jich dorazilo vůbec nejméně za pět let od otevření stadionu. Přesto víc než 2545 fanoušků dorazilo o víkendu jen na pražské Bohemians.
 
 
„Chtěli jsme se s domácím publikem loučit vítězně. Tím spíš, že minulé utkání s Karvinou jsme doma prohráli,“ připomněl Němčický.
 
Slovácko se ujalo vedení ve 13. minutě zásluhou Brazilce Clebera, od 32. minuty však bylo skóre srovnané poté, co Zapletal využil dostatku prostoru v pokutovém území. A zápas plný nepřesností směřoval k remíze, kterých Slovácko z předchozích třinácti jarních zápasů nasbíralo hned sedm.
 
 
„Do zápasu jsme sice vstoupili dobře a z určitého tlaku vstřelili vedoucí gól. Ale po vyrovnání už se nám nedařila hra, poztráceli jsme strašněmoc míčů, špatně jsme kombinovali. Perůtka sice trefil břevno, Chmelíček šel sám na gólmana, ale nakonec jsme dali šťastně gól až úplně na konci,“ řekl domácí kouč Josef Mazura.
 
Ani závěrečné vítězství však nemůže přebít nespokojenost Slovácka se sezonou, v níž se chtělo po dvouleté pauze probojovat zpět do nejvyšší soutěže.
 
 
„Kvůli několika zbytečným ztrátám doma jsme se i na jaře pořád motali vespodu,“ vadilo Mazurovi.
 
Hráčům dal od zápasu volno do 22. června. V ten den se také losují dvě nejvyšší soutěže, to už tedy Slovácko bude vědět, jestli si přece jen nezahraje první ligu. Postupové právo totiž zřejmě bude nabízet druhá Čáslav.

Autor: Radek Štěrba
 
 
Na jaře se nemáme za co stydět, říká záložník Perůtka
 
Byl zřejmě nejpříjemnějším překvapením fotbalového Slovácka v jarní části sezony. Jednadvacetiletý střední záložník Jiří Perůtka má za sebou vydařený půlrok, premiérové branky se však dočkal až ve třetí minutě nastaveného času závěrečného utkání proti Opavě. O výhře 2:1 rozhodl výstavní hlavičkou.
 
 
„Trošku mě mrzí, že už sezona skončila. Nějakou únavu sice cítím, ale když se člověku daří, tak se s tím líp popere. Já jsem se na jaře fotbalem bavil,“ přiznal Perůtka.

* Nejste zrovna vzrostlý hráč. Čím to, že jste se při gólu dostal ve vzduchu tak vysoko?

Asi to bylo náběhem, pak už jde ten výskok sám. Když Fuji (Lukáš Fujerik) šel s balónem po lajně, viděl jsem, že už je konec zápasu. Tak jsem si řekl, že nemám co ztratit, zkusím si taky naběhnout a třeba mě centr trefí. To se stalo a byl z toho pěkný gól.

* Slovácko uvažuje nad možností koupit první ligu. Jak to vnímají hráči?

Bavíme se o tom, ale víc nad tím nemá smysl přemýšlet. Buď budeme hrát první ligu, nebo druhou.

* První liga by byla lepší, ne?

(rozesměje se) Samozřejmě.

* Objevily se vám po vydařeném půlroce nabídky z jiných klubů?

Zatím nic neregistruju, ale já jsem tady spokojený. Chtěl bych se Slováckem něco dokázat, hrát tu první ligu.

* Jak hodnotíte celou letošní sezonu?

Podzim nám nevyšel, ten byl špatný, ani předváděná hra za moc nestála. Těžko by se tam hledalo něco pozitivního. Když před jarem přišel nový trenér, dostali jsme nový impulz a hodili podzim za hlavu. Příprava se nám moc nepovedla, nedávali jsme góly, ale do soutěže jsme vstoupili výhrou 3:0 nad Jihlavou a tím jsme nastartovali šňůru výher. Později sice přišlo na můj vkus moc remíz, ale myslím si, že na jaře se nemáme za co stydět.
 
Autor: Radek Štěrba
 
 
Dobrý den s Kurýrem
 

Slovácko chce do první ligy
 
Co Čáslav? Tak se v těchto dnech zdraví příznivci Slovácka. Po měsících bičování ze strany médií se stala tato otázka tím, co hýbe regionem. Spekuluje se totiž, zda Slovácko je či není mezi uchazeči o převod prvoligové licence z Čáslavi, která druhým místem právo postupu získala, ale z finančních i technických důvodů na prvoligovou licenci nedosáhne. V klubu kolem sebe vystavěli hráz mlčení, ale nám se ji podařilo prolomit.
 
„Ano. Zájem o získání první ligy z Čáslavi máme,“ potvrdil exkluzivně pro DOBRÝ DEN S KURÝREM majitel klubu Zdeněk Zemek hned po skončení jednání představenstva klubu, které zásadní rozhodnutí o vstupu do konkrétních jednání s Čáslaví odložilo.
 
Příčinou může být postoj Čáslavi, která chce logicky udělat obchod století, a tak mezi zájemci licituje a pravděpodobně zvyšuje cenu. Do jednání se zapojil už dříve Hradec Králové a podle posledních zpráv také Jihlava. Slovácko však chce reálně zhodnotit svoje možnosti, a tak rozhodnutí, zda vůbec do finální fáze jednání vstoupit, nechává před sebou.
 
„Uprostřed týdne zvážíme všechny podmínky a učiníme zásadní rozhodnutí,“ přidal další konkrétní informaci Zdeněk Zemek.
Že se v tomto týdnu chleba lámat musí, dosvědčují i další exkluzivní informace, které nám poskytl šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas.
 
„Přihlášky do první ligy musí kluby předložit do 15. června. Na ní už nový účastník musí předložit veškeré dokumenty o převodu práv. Převod však musí schválit výkonný výbor a ten má své pravidelné zasedání už 10. června. Po tomto termínu by se sešel už jen mimořádně. Vše i s posvěcením svazu musí být vyřízeno do 22. června, kdy se losuje nový ročník soutěže,“ uvedl nejvyšší muž českého profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Šéf profesionálního českého fotbalu připojil také svůj osobní pohled na případný vstup 1. FC Slovácko do první fotblové ligy.
 
Slovácko bych v nejvyšší soutěži určitě rád uvítal. Má stadion, ekonomické podmínky, do kterých jsem měl možnost nahlédnout, současný profesionální management, a hlavně má fanouškovskou základnu. Co je nám platný v lize např. Střížkov, tedy Bohemians, na který chodí nějakých tisíc diváků?“ preferuje Slovácko před dalšími uchazeči Ivo Lubas.

Autor: Aleš Mazúrek

 

Kádr Slovácka čeká další řez
 
Odejde až šestice hráčů, v hledáčku nových je Petr Švancara a možná i Marek Heinz
 
V sobotu se zavřely druholigové brány a všichni fanoušci Slovácka netrpělivě vyhlížejí týdny nejbližší, ve kterých se rozhodne, v jaké soutěži budou fotbalisté ze Slovácka nastupovat příští sezónu. Konkrétní podobu však už má příprava na nový ročník.

"Začneme ji 22. června v 9.00. Čeká nás v ní kondiční soustředění ve Velkých Losinách a také herní soustředění v domácích podmínkách. Je dán také plán přípravných utkání, ve kterých není mnoho tradičních slovenských prvoligových celků, ale je tam například jeden prvoligový řecký," naznačuje, co čeká jeho svěřence, trenér 1. FC Slovácko Josef Mazura.
 
Kádr mužstva čeká další ozdravný řez. I tentokrát může být docela hluboký. "Čekat se dají zásadní změny. Ta první proběhla v zimě a už tehdy jsem avizoval, že budou probíhat i nadále. Kteří hráči budou odcházet, záleží na tom, jestli budeme hrát druhou ligu o postup, anebo první ligu. Z áčka se to bude týkat minimálně šesti hráčů. Stejný počet hráčů pak přijde. Mezi nimi budou navrátilci Gonda a Racko," začíná naznačovat, jak se kádr obmění, ředitel klubu Vladimír Krejčí.
 
V kolonce příchodů se objevilo jméno žižkovského Petra Švancary. Toto jméno potvrzuje i Krejčí. "Zájem budeme mít o kvalitní hráče. Švancara je jedním z nich, ale není jediný."
 
Nám se podařilo zjistit, že tím dalším by mohl být například i brněnský útočník Marek Heinz. "S panem Krejčím se známe velmi dobře z působení v Baníku a mluvili jsme spolu o ledasčems. Stadion v Uherském Hradišti se mi moc líbí, sympatický je mi i klub, který je takový rodinný. Navíc má skvělé fanoušky. Já mám však platnou smlouvu v Brně," uťal jakékoliv spekulace bývalý český reprezentant, který působil dlouhá léta v Německu, Turecku a Francii.

Autor: Aleš Mazúrek



Vítězná Perůtkova tečka z nastavení

V posledním utkání letošní sezóny mohly hrát oba týmy bez nervů. Na Slovácku se tak hrál poklidný, nikoliv však nezáživný fotbal. Domácí vstoupili do zápasu s chutí, ale první ohrožení brány si připsali hosté, když po brejku Neuberta olízla jeho střela vnější tyč Filipkovy brány.

Za chvíli se však radovali domácí. Po kombinační akci zakončoval Chmelíček, Novák jeho ránu jen vyrazil a Brazilec Cleber v akrobatické pozici efektně skóroval. Hra měla i nadále svižné tempo, oba celky se snažily hrát útočně, ale brankářům moc vrásek nepřidělávaly.
 
Z poklidu vytrhla diváky až 32. minuta, kdy hosté přečíslili obranu domácích a ta už nestačila zablokovat na malém vápně Zapletala, který se nadvakrát dokázal prosadit a prostřelil Filipka v bráně. Vedení na stranu domácích mohl strhnout těsně před poločasem nejprve Chmelíček, který se z otočky jen těsně minul, a pak Formánek, který těsně nedosáhl na centr z rohového kopu.
 
Obraz hry se nezměnil ani po poločasové přestávce. Domácí sice měli převahu, ale bez vyložených brankových příležitostí. Výjimkou byla 62. minuta. Chmelíček prodloužil hlavou na Perůtku a ten krásnou střelou trefil spojnici břevna a tyče. Domácí byli i nadále aktivnější. V 80. minutě se dostal do pěkné šance Chmelíček, jenže jeho ránu Novák zlikvidoval. Když už se zdálo, že se oba celky rozejdou smírně, odcentroval v nastaveném čase Fujerik z pravé strany, v šestnáctce si na jeho centr krásně vyskočil Perůtka a hlavou trefil pravý horní roh. Domácí se tak loučili se sezónou vítězně.
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
Dnes při nás stálo i štěstí
 
Trenér Opavy Radoslav Látal nebyl spokojen hlavně s úvodem utkání, kdy jeho tým inkasoval rychlý gól. "Do utkání jsme vstoupili velice špatně. Prvních dvacet minut nás Slovácko přehrávalo. Nedařilo se nám pokrývat krajní obránce. Hlavně Halaška hrál velice špatně. Po inkasované brance jsme přešli na klasický způsob 4-4-2 a Halašku jsem posunul více dopředu. Začali jsme hrát líp. Vypracovali jsme si šanci a dokázali z ní vyrovnat. Ve druhém poločase jsme měli jednu šanci Neubertem, Slovácko nastřelilo břevno. Myslím, že to byl remízový zápas. V závěru jsme udělali jednu chybu, kdy jsme nepokryli hráče v šestnáctce, a za to jsme pykali," uznal porážku bývalý fotbalový internacionál.
 
S hodnocením trenéra Opavy souhlasil i domácí trenér Josef Mazura.  "Oproti soupeři jsme do utkání vstoupili opravdu dobře. Vypracovali jsme si šance, měli tlak a dokázali z něj dát gól. Pak se to trochu otočilo. Soupeř začal hrát v jiném rozestavení a začal nás zlobit vysunutý útočník, který sbíral hodně balonů. Druhý poločas byl vyrovnaný. Z naší strany strašně moc ztracených míčů. Je pravda, že jsme měli šance. Perůtka nastřelil břevno, Chmelíček šel sám na brankáře. Škoda že to nevyužili, ale šťastně jsme dali v devadesáté minutě góla," děkoval paní Štěstěně domácí kouč Josef Mazura.
 
Autor: Aleš Mazúrek
 

STŘÍPKY ZE SPRCH

Lukáš Kubáň si postupem času vybudoval v obraně pevnou pozici a užil si ji i v posledním utkání. "Utkání jsme chtěli strašně moc vyhrát. V poslední době jsme příliš gólů nedávali, takže jsme rádi, že tentokrát jsme dokázali dát dva. Závěr zápasu by o štěstí. My jsme v Opavě inkasovali také v nastavení, tak jsme jim to teď vrátili."
 
Určitě lepší střeleckou bilanci by si představoval Aleš Chmelíček, který i tentokrát vyšel střelecky naprázdno, ale dokázali jej zaskočit jiní.  "Poslední zápasy bývají trochu volnější. Bylo to poslední kolo a už o nic nešlo. V kabině jsme si řekli, že jej chceme vyhrát, abychom se důstojně rozloučili s diváky. Utkání to bylo vyrovnané, malinko jsme měli víc ze hry. Jsme pochopitelně rádi, že jsme dokázali v poslední minutě vstřelit branku a zakončit sezónu vítězstvím."
 
Pavel Šultes strávil minulou sezónu v dresu Slovácka. Teď oblékl opavský a diváci mu to nemohli odpustit. "Diváci mi dávali pěknou sodovku, ale já jim to nezazlívám. Sice jsem si to k srdci nebral, když na mě začali křičet, ale dávali mně pěkně. Klobouk dolů. Všechna čtyři utkání mezi těmito soupeři se rozhodovala v posledních minutách. To je paradox. Byl to remízový zápas, ale Slovácko mělo více šancí, tak si zasloužilo vyhrát."
 
Pavel Němčický si prošel v utkání dvěma posty, s vítězstvím však byl spokojen. "Bylo to těžké utkání. Před domácím publikem jsme jej chtěli vyhrát. Dalo by se říci, že jsme o nic nehráli, ale my jsme tady s Karvinou prohráli, tak jsme se chtěli dobře rozloučit. V Hradci jsme v devadesáté minutě inkasovali, dnes jsme v devadesáté vyhráli a o to jsme šťastnější."
 
Autor: Aleš Mazúrek



Perůtka: Jaro jsem si užíval

Jiří Perůtka patřil celou jarní část sezóny k těm nejlepším hráčům v kádru Josefa Mazury. Svůj výkon korunoval vítěznou tečkou v sobotním zápase. "Lukáš Fujerik dostal míč do lajny a já věděl, že už je konec. Říkal jsem si, že už nemám co ztratit, zkusím tam naběhnout a třeba mě to trefí. Trefilo mě to a byl z toho pěkný gól."
 
K hlavičce ses dostal, přestože na hřišti nepatříš k nejvyšším hráčům.
To bylo náběhem. Čekal jsem, kam míč půjde, a věděl jsem, že balon šel vysoko a začal padat. Já měl dobrý náběh a pak už to šlo samo.
 
Střelecky se ti dařilo. Nelituješ, že už je konec sezóny?
Možná trochu jo.
 
Necítíš únavu z náročného programu posledních týdnů?
Trochu ano, ale pokud se daří, tak únava rychle odeznívá. Fotbal mě na jaře bavil.
 
Čekal jsi, že na jaro dostaneš tolik příležitostí?
Chtěl jsem absolvovat celou přípravu a od ní se to odvíjelo. Měl jsem z čeho brát. Ze začátku jsem nastupoval, pak chvíli ne. Čekal jsem na další šanci a ta přišla. Já ji pak už nepustil.
 
V úvodu jara jsi zaskakoval za zraněného Kordulu. Vnímal jsi ten úvod jara také jako záskok?
Tak jsem nepřemýšlel. Byl jsem rád, že hraju, a chtěl jsem trenérovi dokázat, že na to mám. Myslím, že se mně to docela povedlo.
 
Jak hodnotíš celou sezónu v klubu?
Podzim nám určitě nevyšel. Nebyly výsledky a ani hra nám nevycházela, takže tam ani nebylo co hodnotit. Na jaro jsme začali od nuly. S novým trenérem přišel nový impuls. Příprava se nám sice moc nepovedla, moc branek jsme nedávali. V úvodu jsme porazili Jihlavu 3:0, pak přišla taková šňůra, ve které bylo bohužel remíz na můj vkus moc. Myslím ale, že na jaře se nemáme za co stydět.
 
V mužstvu sis prošel řadou postů. V sobotu ses usadil na postu ofenzivního záložníka. Který z postů ti nejvíc sedí?
Ofenzivního záložníka jsem hrával od žáků až do dorostu. Potom jsem se přesunul v devatenáctce na defenzivního, takže u toho ofenzivního jsem si osvěžil staré návyky. Pořád je ale co zlepšovat.
 
Objevily se po úspěšném jaru nějaké nabídky?
Zatím neregistruju nic. Já jsem tady ale spokojený a chtěl bych tady něco dokázat a hrát tady první ligu.

Autor: Aleš Mazúrek

 

HODNOCENÍ HRÁČŮ

Filipko (5) - Tradiční opora. Obdržená branka šla z bezprostřední blízkosti, a přesto neměl daleko k jejímu zlikvidování.

Kubáň (5) - Jeho obrana tentokrát pěkně bolela. Se čtyřmi fauly patřil k nejvíce faulujícím hráčům.

Cleber (6) - Opět prokázal individuální techniku, kterou vyšperkoval efektní brankou, hodnou jeho brazilské národnosti.

Kordula (5) - Ve 49. minutě nedokázal udržet nervy na uzdě a viděl žlutou kartu. Hned potom jej trenér střídal.

Fujerik (5) - Po celou dobu podával průměrný výkon a málo se tlačil do šestnáctky. Gólovým centrem v nastavení si však napravil reputaci.

Němčický (5) - V utkání prokázal svoji univerzálnost, když z místa stopera šel po zranění Randy na kraj obrany. Obě role zvládl.

Formánek (5) - Stabilně dobrý výkon. Škoda inkasované branky, která padla z malého vápna. Tam by měl stoper mužstva ovládat prostor.

Perůtka (6) - Chválení by bylo nošením dříví do lesa. Symbolicky podtrhl vydařené jaro krásnou brankou v nastaveném čase.

Ondřejka (5) - Tentokrát si rozuměl i s balonem. Nicméně do žádné vyložené šance se nedostal.

Randa (5) - Odehrál kvůli zranění jen poločas. Možná i kvůli němu se z pravé strany dostali hosté k vyrovnání.

Šimáček (5) - Zaskočil ve středu obrany a vedl si dobře. Čtvrtníček (5) - Také on naskočil do rozběhnutého vlaku a dokázal se v něm udržet.

Stýskala - Odehrál malý počet minut.

Autor: Aleš Mazúrek

 

Slovácký deník

Fotbalisté Slovácka se loučili šťastnou výhrou
 
Vítězného loučení se sezonou a věrnými fanoušky se o víkendu se štěstím dočkali druholigoví fotbalisté Slovácka. Remízový stav totiž zrušil až v nastaveném čase krásnou hlavičkou do šibenice Jiří Perůtka. Tým z Uherského Hradiště tak obsadil konečnou desátou příčku.
 
1. FC SLOVÁCKO - OPAVA 2:1 (1:1)
 
Ve druholigové derniéře ani jednomu ze soupeřů už o nic nešlo a fanoušci se těšili na útočné hody.
 
Ty ale nakonec byly velmi střídmé, i když pro domácí nakonec se sladkým dezertem na závěr. Diváky sice už ve 13. minutě namlsal Cleber, který efektně zakončil akci Fujerika s Ondřejkou, od té chvíle toho ale na hřišti příliš vidět nebylo. „Začali jsme velmi dobře a zaslouženě se dostali do vedení. Pak to ale z naší strany bylo hrozně špatné, nedařila se nám kombinace a vůbec celá hra,“ přiznal domácí kouč Josef Mazura
 
Hosté se postupně začali osmělovat, jejich akce ale v lepším případě končily na šestnáctce. „Po špatném začátku jsme přeskupili hru a zlepšili jsme se,“ podotkl trenér Opavy Radek Látal. Odměny se hosté dočkali po půlhodině hry. Domácí obránci dopřáli až příliš volného prostoru Zapletalovi, který prostřelil Filipka - 1:1. Do konce poločasu ještě mohl strhnout vedení na stranu domácích Kordula, jeho pokus z otočky si ale cestu mezi tyče nenašel.
 
Prvních patnáct minut druhé půle kdyby se vůbec nehrálo, tak by to ani nevadilo. Srdce fanoušků mohla zaplesat až v 62. minutě. Jiří Perůtka se prokličkoval až před Nováka, jeho akci ale nakonec chybělo o pár centimetrů přesnější zakončení, když balon jen orazítkoval spojnici břevna a tyče. V 74. minutě už důrazný Chmelíček do sítě míč protlačil, jenže si při tom pomohl faulem na gólmana Opavy, takže se skóre opět neměnilo.
 
Nakonec se ale domácí přece jen dočkali. Jiří Perůtka tentokrát hlavou zamířil o něco přesněji a míč zasvištěl do pravé šibenice - 2:1. „Byli jsme o něco šťastnější,“ radoval se domácí trenér, kterého rovněž potěšilo, kdo se pod vítězný gól podepsal. „Perůtka byl po celé jaro pracovitým dělníkem, dostával se ale i do šancí a občas tvořil hru. Určitě je to pro něj odměna,“ pochválil mladého záložníka Josef Mazura.
 
Jeho protějšek byl samozřejmě zklamaný. „Byl to remízový zápas, jenže jsme v závěru udělali chybu a pykali jsme za ni,“ nechal se slyšet Radoslav Látal, podle kterého ale tento výsledek jen dokreslil opavské jaro. „Doma jsme byli vynikající, z venku jsme ale přivezli jen dva body,“ připomněl diametrálně odlišnou bilanci.

Autor: Michal Sladký

 

Perůtka: Trefilo mě to a byl z toho pěkný gól

Jedním z tahounů druholigových fotbalistů Slovácka v jarní části sezony byl odchovanec klubu Jiří Perůtka. Právě on odmítl osmou jarní remízu a už v nastaveném čase rozluštil tříbodovou tajenku.
 
Parádní akci předvedl tento středopolař Slovácka už po hodině hry, když napřáhl z hranice šestnáctky, ale gólová radost mu ještě nebyla souzena. Míč jenom rozezvučel brankovou konstrukci.
 
O půl hodiny později už mohl být spokojenější.
 
„Věděl jsem, že už bude konec zápasu a já nemám co ztratit. Fudži (Lukáš Fujerik - pozn. aut.) měl balon u lajny a já jsem naběhl do šestnáctky. Říkal jsem si, že mě to třeba trefí a bude z toho gól. Trefilo mě to a byla z toho docela pěkná branka,“ popsal s úsměvem svoji premiérovou trefu v dresu Slovácka Perůtka.

Chce hrát ligu v dresu Slovácka

Při závěrečném náporu domácích byste v šestnáctce Opavy asi těžko hledali menšího hráče, než byl střelec vítězné branky. Přesto jeho hlavička skončila v síti a jeho výskok na gólový centr byl obdivuhodný. „To bylo asi tím správným náběhem. Šťastně mě to trefilo a pak už je to jednoduché,“ říká skromně mladý záložník, kterému bylo líto, že sezona už skončila. „Cítím trošku únavu, to nepopírám, ale když se vám daří, tak z vás všechno spadne. Na jaře jsem se prostě fotbalem bavil. Čekal jsem na šanci, která přišla, a pak už jsem ji nepustil. Chtěl jsem trenérovi dokázat, že na to mám, a myslím si, že se mně to povedlo,“ soudí Perůtka.
 
Když se někomu daří a ještě k tomu je mladý a talentovaný, nemívá zpravidla nouzi o nabídky. Blonďatý ďáblík ale zájem z jiných klubů odmítá. „Já mám svého manažera a zatím se žádná nabídka na přestup neobjevila. Já jsem tady ale spokojený. Chtěl bych tu něco dokázat - nejlépe hrát první ligu v dresu Slovácka.“
 
„Dalo by se říct, že se o nic nehrálo, ale my jsme se chtěli doma rozloučit vítězstvím. Rozhodl Jirka Perůtka, který hrál dneska opravdu výborně,“ pochválil nadějného záložníka jeden z nejzkušenějších hráčů Slovácka Pavel Němčický. Sezonu už tak radostně hodnotit nemohl. „Cíle byly předem dané a ty jsme nesplnili. Utekl nám začátek podzimu a potom už se to s námi vezlo. Hráli jsme sice dobře v poháru, ale to je jenom takový malý plusový bodík. Na jaře jsme chtěli jít hlavně pryč z pásma sestupu, což se nám nakonec podařilo. Určitě jsme měli být více nahoře, než jsme nakonec skončili,“ uvědomuje si Němčický.

Šultes dostal sodovku

Zatímco Němčický a spol. si užívali potlesku publika, o něčem podobném se mohlo Pavlu Šultesovi jen zdát. Ještě zhruba před rokem byl jedním z idolů fanoušků Slovácka a z kotle se často ozývalo: „Páááável Šultés“. Po přestupu do Opavy se ovšem stal trnem v oku příznivců hradišťského klubu. Na stadionu v Uherském Hradišti se představil poprvé od svého odchodu. A pokřiky fanoušků Slovácka měly tentokrát docela jiný charakter. „Šultés buzer…,“ burácel nejednou kotel. Ofenzivní hráč slezkého klubu skandování nemohl nezaregistrovat. „Hrálo se mi docela v pohodě, až na ty pokřiky fanoušků. Já jim to ale nezazlívám, vnímal jsem je docela dobře, zvlášť když začali řvát, ale moc jsem si to k srdci nebral. Dávali mně pěknou sodovku - klobouk dolů,“ přiznal s úsměvem Šultes.
 
Autor: Stanislav Dufka
 
 
Kubáň: Změny by měly přijít hlavně do útoku
 
Na jaře inkasovala druholigová obrana fotbalistů Slovácka pouhých sedm branek. Lví podíl na tom měla i obranná řada, ve které v posledních zápasech pravidelně nastupoval i Lukáš Kubáň. Také proti Opavě patřil k pilířům domácí obrany a svým výkonem potvrdil zlepšenou formu.

* Jak těžký byl poslední zápas proti Opavě?

Chtěli jsme vyhrát a také jsme nakonec toho dosáhli, proto jsme všichni rádi. Moc gólů jsme v poslední době nedávali, ale dnešní dvě branky znamenaly vítězství.

* Věřili jste ve výhru? V druhé půlce Opava hru minimálně vyrovnala...

Tak věřili... Závěr už byl o štěstí. Vdruhé půlce nás přehrávali hlavně v osobních soubojích. Jeden z jejich útočníků měl snad přes dva metry a vyhrával všechny hlavičkové souboje, to nám dělalo největší problémy. V Opavě jsme dostali vyrovnávací gól v poslední minutě zápasu a dneska jsme jim to vrátili.

* Na jaře máte pevné místo v obraně Slovácka, dostal jste se do herní pohody?

Já jsem byl hlavně tři měsíce zraněný. Potom jsem začal hrávat a chtěl jsem dokázat trenérovi, že na to mám,a to se mně podařilo.

* Důležitá asi byla důvěra trenéra Mazury…

Určitě, já jsem za ni rád.

* Na podzim vám důvěřoval i trenér Jurkemik, ale moc vám to nešlo…

Za pana Jurkemika jsem hrával zálohu, a ta mně moc nesedí. Já si věřím daleko víc na místě obránce, ať zprava nebo zleva. S tímto postem jsem o moc víc spokojený. Na jaře také hráváme ve stabilnějším složení, obrana se moc netočí a už jsme na sebe zvyklí.

* V poslední době se hodně mluví o koupi první ligy od Čáslavi. Jak moc vnímáte takové spekulace?

Teď to neřeším. Máme čtrnáct dnů dovolenou a až přijde konečný verdikt, co budeme hrát, tak se na to budeme soustředit.

* Myslíte si, že kdyby to byla první liga, že by mužstvo muselo posílit? Případně na kterých postech?

To si nedovolím říct. Ale každá změna přináší další změny, takže uvidíme.

* Troufáte si odhadnout, jestli by se posily týkaly jednoho nebo dvou hráčů, nebo by muselo přijít víc fotbalistů?

To fakt nevím.

* Hrával jste první ligu tady na Slovácku a také v Brně. Zkuste porovnat kvality těchto prvoligových mančaftů se současným kádrem Slovácka.

Pokud bychom chtěli hrát důstojně první ligu, tak si myslím, že by tam měly přijít nějaké změny hlavně do ofenzivy.
 

Autor: Stanislav Dufka
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
10.06.2009, středa, 05:45 - Boj o první ligu vrcholí, rozhodne se ve středu
09.06.2009, úterý, 13:09 - Slovácko bude hrát příští ročník nejspíš I. ligu
09.06.2009, úterý, 09:04 - MF DNES: Odejde ze Slovácka Cleber?
09.06.2009, úterý, 08:58 - Sport zase spekuluje: Hradec má blízko k lize!
06.06.2009, sobota, 11:25 - Plány majitele Slovácka: Fotbal v Hradišti, golf ve Vlčnově
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace