*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

11.05.2009, pondělí, 12:23
noviny_velky.jpg

První jarní porážku fotbalistů Slovácka ve druhé lize, ale už také blížící se středeční odvetu semifinále Poháru ČMFS proti Slavii rozebírají v dnešním vydání české noviny.

Mladá fronta DNES

Jarní neporazitelnost skončila

Takřka na den přesně půl roku trvala série bez porážky fotbalistů Slovácka ve druhé lize.
 
Po třech výhrách a šesti nerozhodných výsledcích nestačili na pražské Bohemians 1905, na jejichž hřišti prohráli 0:1.
 
O jedinou branku se postaral v 65. minutě domácí útočník Milan Škoda, který po nákopu z vlastní poloviny hřiště dostal míč za obranu a pak lehce přeloboval brankáře Filipka. „Bohužel musím říct, že tentokrát zápas rozhodla jedna hrubá chyba našeho hráče,“ povzdechl si slovácký kouč Josef Mazura, který takto musel kritizovat zaváhání své defenzivy od zimy vůbec poprvé. „Je toho škoda. Situaci jsme mohli řešit jinak a zápas dovést ke stavu nula nula.“
 
Tím spíš, že Slovácko na hřišti lídra soutěže zanechalo sympatický dojem.
 
„Byl to remízový zápas. Bohemka měla dobrý nástup, tlak si vytvořila především standardkami. Pak jsme se ale s jejich hrou srovnali, začali jsme hrát kombinačně a vytvořili si několik pološancí,“ vzpomněl Mazura dlouhodobou bolest Slovácka, tedy hru na hrotu.
 
Domácí Bohemians však podle hostujícího kouče ukázali, proč stojí blizoučko od návratu do nejvyšší soutěže.
„Bohemka má takový náskok, který o tom jasně hovoří. Je silná, obzvlášť doma. Měli na hrotu dva vysoké hráče a nekomplikovali si život nějakou kombinační hrou. Nakopávali míče, některé vyhráli, některé prohráli. Byl to hodně bojovný fotbal,“ poznamenal Josef Mazura.
 
Do zápasu nasadil nejsilnější možnou sestavu, přestože už ve středu od 18.30 čeká jeho tým vrchol sezony - domácí odveta semifinále Poháru ČMFS proti pražské Slavii. První zápas vyhrálo Slovácko senzačně 1:0 a je tak blízko od postupu do finále a dost možná i do pohárové Evropy.
 
„Na pohár se teď připravíme s plnou zodpovědností. To bude další skutečná zkouška ohněm,“ poznamenal Mazura. Na přípravu svého týmu má však minimum času. „V pondělí rehabilitaci, v úterý předzápasový trénink, víc se toho stihnout nedá,“ doplnil.

Lístky na pohár
Slovácko - Slavia
 
Obrovský zájem o vstupenky na odvetu semifinále Poháru ČMFS proti Slavii hlásí fotbalové Slovácko. Už podle prvního dne předprodeje se dá očekávat, že osmitisícové hlediště bude zcela zaplněné. Předprodej pokračuje dnes a zítra od 15 do 18 hodin na hlavní pokladně. Cena lístku je 120 korun, v den utkání pak 160 korun. Zápas se hraje ve středu od 18.30 na stadionu v Uherském Hradišti.
 
Autor: Radek Štěrba
 
 
Deník Sport
 
BOHEMIANS 1905 - SLOVÁCKO 1:0
 
Od prvních minut měli domácí herní převahu, ale hosté potvrzovali pověst jednoho z nejlepších týmů jara, kdy ještě neprohráli a inkasovali jen tři branky. Přes šest tisíc diváků čekalo v prvním poločase na větší šanci, výraznější převahy se však dočkali až po přestávce. Výborný výkon Morávka přiměl Slovácko k chybám a nakonec i vedl k rozhodujícímu gólu. Na dlouhý balon za obranu si naběhl Milan Škoda a efektně přehodil z vápna gólmana Filipka.
 
Nejlepší hráči: Morávek, Škoda - Němčický.

Autor: Martin Hudec

 

Slovácký deník

Slovácko na lídra nestačilo
 
Druholigoví fotbalisté Slovácka podle očekávání na půdě Bohemians 1905 nestačili a utrpěli první porážku odvetné části. Naopak „klokanům“ čtyři kola před koncem již schází krůček v podobě zisku jediného bodu k postupu mezi elitu.
 
 
BOHEMIANS 1905 - 1. FC SLOVÁCKO 1:0 (0:0)
 
Vůbec nešlo o jednoduchý duel. Slovácko dobře bránilo -jak by ne, když si na ni minulý týden v Edenu nepřišla ani Slavia v semifinále Poháru ČMFS.
 
 
Přehršle šancí šest tisícovek diváků neviděly, spíš urputný a břitký boj. „Bohemka hrála velice rázně a důrazně, to je pravda,“ přitakal Josef Mazura, trenér Slovácka. „Ale zaslouženě vyhrála,“ dodal.
 
„Věděli jsme, že kvalita Slovácka je srovnatelná s tou naší. Hrát s nimi kombinační fotbal bylo zrádné. Proto jsme vsadili na typické rysy Bohemky: tedy na maximální bojovnost a maximální agresi,“ vysvětlil kouč domácích Pavel Hoftych.
 
 
I když klokanů bylo plné hřiště, poprvé zahrozili hosté. Před poločasem měl Chmelíček na kopačce vedoucí branku, ale z malého vápna svůj volej zamířil nad. To Bohemka svou největší šanci využila. Po hodině hry Morávek vybojoval míč, který převzal Róth a dlouhým pasem našel důrazného Škodu. Vysoký útočník se nenechal odtlačit a pak přehodil gólmana Filípka.
 
Ďolíček aplaudoval vstoje: „Hola, hola, hola, první liga volá.“
 
 
„Žádné váhání, žádné otálení. Máme tady ve Vršovicích jasného strašáka ve Slavii. Nechceme škobrtat a nervovat se až do konce jako ona. Máme takový bodový zisk, že bychom do ligy měli dojet lehce… Pro nás ale byl daleko důležitější zápas se Slováckem,“ prohlásil Hoftych.
 
Autor: Jan Zelenka

 

Dobrý den s Kurýrem

Už jsou před branami ráje
 
Jeden ráj už vyloupili, slávistický. Ve středu si mohou otevřít dveře do druhého, fotbalového, možná i evropského. Stačí se Slavií doma neprohrát a účast ve finále může při vítězství Sparty v druhém semifinále a nejhůř druhé příčce v lize znamenat i postup do nově tvořené Evropské ligy.
 
 
„Škoda že se to nehrálo na jeden zápas. Už bychom tam byli,“ usmívá se trenér Josef Mazura, ale vzápětí krotí optimismus. „Slavia u nás bude možná daleko lepší než dnes a je pořád favoritem.“
 
Flintu do žita neháže ani trenér Slavie Karel Jarolím, který si Slovácko za svého působení oblíbil. Stejně jako si Slovácko oblíbilo jeho. „Je odehraný poločas a my v domácím prostředí prohráli. V odvetě budeme chtít vyhrát a ani nám nic jiného nezbývá, pokud budeme chtít postoupit.“
 
 
Jenže na koni jsou teď Mazurovi svěřenci, kteří věří, že je plný stadion nenechá padnout.
 
„Těšíme se, že přijde plný stadion, zápas bude mít atmosféru i grády o sto stupňů větší jak v Edenu,“ těší se na sváteční atmosféru Miroslav Filipko, který svým výkonem uchránil čisté konto. „Jestli byla vychytaná nula z Edenu důležitá, ukáže až odveta. Důležitější je ale vstřelený gól, protože ten má v pohárové matematice velký význam,“ řekl zkušený gólman.
 
Možná rozhodující gól celé série zaznamenal kapitán mužstva René Formánek, který jej však nepřeceňuje. „Dobrý výchozí výsledek, vyhrát 1:0 venku, ale zvládli jsme teprve poločas a musíme zvládnout i ten druhý, který nebude lehký a musíme se na něj připravit,“ nabádá všechny včetně fanoušků Formánek.
 
 
Ti mají možnost si zakoupit vstupenky v předprodeji dnes a v úterý od 15.00 do 18.00 hodin v pokladnách stadionu za 120,- Kč, nebo za 160,- Kč v den utkání od 14.00. Stadion bude otevřen dvě hodiny před výkopem, který je stanoven na 18.30. Držitelé permanentek mají vstup na utkání zdarma.
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
Slovácko v Ďolíčku padlo
 
Slovácko podruhé v jednom týdnu zavítalo do Vršovic. Oproti Slavii, která je sice v čele ligy, ale v herní krizi, narazilo na vedoucí tým druhé ligy, který je v herní pohodě a jen krůček jej dělí od návratu mezi elitu. Úvod utkání tomu také nasvědčoval. Klokani se do svého soupeře zakousli a hned ve 3. minutě si vytvořili šanci. Moravek našel volného Korytu, který bez přípravy tvrdě vypálil, jenže Filipko v bráně byl připraven.
 
I nadále měla Bohemka více ze hry, ale její šance neměly ke gólům blízko. Hosté se snažili držet míč od brány. Na víc se však nezmohli. Až po půlhodině se začalo opět v Dolíčku tleskat. Nejprve Koryta ohrozil bránu hostí z trestného kopu. Pak měl na druhé straně šanci Randa, který unikl po pravé straně, ale domácí obrana odvrátila na roh. Pak se znovu ujal režie Moravek, který vyzval k pěkné střele Junga. Největší šanci však měli hosté. Ve 43. minutě si trestný kop Clebera zpracoval Chmelíček a ze tří metrů mířil vysoko nad.
 
Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. První šanci však měli hosté, ale Fujerík těsně minul bránu. Pak se pokoušel centrovat Ibragimov, Moravek přenechal Róthovi, který pálil hodně vedle. V těchto chvílích se hrálo nahoru, dolů. Šance mělo i Slovácko. V 64. minutě se v šestnáctce odrazil míč k Chmelíčkovi, jenže ten zakončoval nedůrazně. Rozhodnutí přinesla 68. minuta. Róth nakopl dlouhý míč za obranu, Němčický se nechal předskočit Škodou a domácí dlouhán pohodlně přehodil vyběhnuvšího Filipka. Domácí se pak soustředili na udržení výsledku a hostům už na zvrat chyběly síly. Z nudného závěru vykoukla jen 82. minuta, ve které závar domácích zakončil Škoda střelou nad.
 
Bohemians 1905 -1.FC SLOVÁCKO 1:0

10 Střely celkem 5
3 Střely na branku 1
7 Střely mimo branku 4
5 Rohy 2
14 Fauly 19
3 Ofsajdy 0
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
 
"Výhra Bohemians byla zasloužená"

Slovácko má za sebou těžký týden. Dvě cesty do Prahy, shodou okolností do Vršovic, byly hodně náročné.
 
„Hráči jsou dobře trénovaní, takže o nějaké únavě z náročného programu nemůže být ani řeč,“ hájil své hráče trenér Josef Mazura, který přidal vzápětí hodnocení utkání. „Viděli jsme bojovné, dobré utkání. Bohemka hrála s obrovským nasazením, šla nekompromisně za vítězstvím. Já můžu litovat jen toho, že jsme se v první půlce nechali zatlačit trochu do defenzivy. Druhou půlku jsme vytvořili jednu chybu, kterou Bohemka využila a dala z ní gól. Pak už to bylo otevřené. Chtěli jsme vyrovnat, měli jsme i nějaké šance, ale musím uznat, že vítězství Bohemky bylo zasloužené,“ uznal kvality soupeře trenér 1. FC Slovácko.
 
Jeho protějšek Pavel Hoftych už pomalu chystá oslavy postupu. Náskok jeho svěřenců je téměř nemožné ztratit. Přesto kouč klokanů burcuje.
 
„Ve Vršovicích máme velké varování u sousedů. Podívejte, jaké nervy prožívá Slavia. Toho se chceme vyvarovat, a proto jsme k utkání přistupovali maximálně koncentrovaně. Byli jsme si vědomi síly soupeře, se kterým se nedá hrát příliš kombinačně, protože ve svém středu má fotbalovější typy, než máme my. Kvalitativně je určitě srovnatelný s naším mužstvem a do budoucna to bude velmi silný tým. Navíc byli dostatečně sebevědomí po vítězství na Slavii. Proto jsme vsadili na tradiční bohemácké zbraně. Bojovnost a nasazení. V prvním poločase jsme zbytečně dlouho drželi míč na naší půlce, proto jsme hráče o přestávce nabádali, aby dávali míče rychle za obranu a tam je dohrávali. Kombinační hra Slovácka nám dělala velké starosti. Pak to vyřešil Róth se Škodou rychlou kombinační akcí, po které Škoda excelentně zakončil,“ chválil svého střelce Pavel Hoftych.

Autor: Aleš Mazúrek
 

 

STŘÍPKY ZE SPRCH
 
První zakolísání si nechala obrana Slovácka až na utkání na Bohemians. Pro Mazurův výběr bylo osudné. Pavel Němčický jej vzal na sebe. „Jednoznačně můj gól. Byl tam dlouhý nákop a já si myslel, že míč mám pod kontrolou. Jenže v momentě, kdy jsem jej chtěl odkopnout, se zjevil protihráč a předskočil mě. Vůbec jsem o něm nevěděl a to byla moje chyba. Pak už jsme na zvrat neměli síly.“
 
Přestože Slovácko bylo více času v defenzivě, mohlo se radovat z vedoucí branky. Na noze ji měl v prvním poločase Aleš Chmelíček, který snad ze tří metrů přestřelil bránu. „Určitě. Formánek mně lízl míč na zadní tyč. Já jsem to moc nečekal. Míč mi spadl na prsa a já to chtěl zakončit z jedné, protože obránci na mě už šli. Chtěl jsem to tlačit dolů, ale šlo to snad dva centimetry nad tyčku. Měl to být stoprocentní gól. Ve druhém poločase nám už docházely síly projevil se rytmus středa-neděle.“
 
Stoperskou dvojici s Pavlem Němčickým držel v Ďolíčku René Formánek, kterému bylo inkasované branky líto. „Udělali jsme vzadu individuální chybu a soupeř nás potrestal. Po dlouhé době jsme dostali branku, a tak jsme poprvé na jaře prohráli. Měli jsme jednu šanci, kdy byl Chmelda sám před bránou. Možná bychom remízu ukopali, ale na Bohemce to proti čtrnácti bylo těžké. Je to škoda, ale musím uznat, že domácí vyhráli asi zaslouženě.“
 
Více jak čtvrt hodiny si vršovický Ďolíček vyzkoušel také Tomáš Kazár, ale jeho příchod na první jarní porážce už nic nezměnil. „Bohemka má svoji kvalitu. Navíc hrála doma a svoji roli potvrdila. Zápas rozhodla jediná branka, která bohužel padla do naší sítě. My jsme ale nebyli nebezpeční směrem dopředu, abychom mohli vyrovnat.“ 
 
Autor: Aleš Mazúrek
 
HODNOCENÍ HRÁČŮ
 
Filipko (5) - Za obdržený gól nemohl. Jinak tým několikrát podržel.
Kubáň (4) - Tentokrát si vybral slabší chvilky. Často fauloval (celkem osmkrát) a na jeho straně bylo i několik okének v obraně.
Cleber (5) - Rychlostně platil na soupeře, ale kombinačně má ve své hře rezervy.
Kordula (4) - Mladý Morávek mu dával svojí obratností, dravostí a rychlostí hodně zabrat. Fujerík (4) - Z krajů hřiště moc nebezpečí domácím nehrozilo. Dokáže předvést i lepší výkony.
Němčický (3) - Gól jde jednoznačně na jeho vrub. Škoda jej snadno předskočil a pak už pro něj nebyl problém skórovat.
Formánek (4) - také on měl s dravostí a důrazem urostlých útočníků problémy. Dokázal je však vždy ustát.
Perůtka (5) - V konfrontaci s mladým supertalentem Morávkem bylo vidět, že ještě má co zlepšovat. Předevedl však standardní výkon.
Ondřejka (4) - Nedostal ze zálohy žádný balon za obranu, takový, jaký by potřeboval. Sbírá však cenné zkušenosti.
Chmelíček (3) - Dostal se do dvou šancí. Hlavně ta z prvního poločasu volala po skórování. Trestuhodně ji zahodil.
Randa (4) - I jemu dělala kombinační rychlost drobné problémy. Tentokrát se nezapojil příliš do ofenzivy.
Sládek, Kazár a Stýskala odehrály jen několik minut.
 

Autor: Aleš Mazúrek

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
13.05.2009, středa, 14:50 - Slovácko krok od Evropy!
13.05.2009, středa, 09:42 - Vracím se na místo činu říká před odvetou se Slováckem trenér Jarolím
13.05.2009, středa, 09:27 - Perůtka: Hrát v Hradišti? Splnil se mi sen
12.05.2009, úterý, 17:55 - Slovácko bude hájit svůj náskok proti Slavii
09.05.2009, sobota, 10:48 - Zažije Mazura pohárové déja vu?
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace