*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co se píše o Slovácku v dnešních novinách?

15.09.2008, pondělí, 09:54
noviny_velky.jpg

Co se píše o sobotní vysoké prohře druholigových fotbalistů Slovácka 0:3 v Třinci v dnešních vydáních novin?


Mladá fronta DNES

Slovácko: nejvyšší prohra od března 2004

Tak tvrdý direkt většina fotbalistů ve slováckém dresu ještě nezažila. Tým, který by moc rád postoupil do nejvyšší soutěže, ale v úvodu sezony předvádí dost nevyrovnané výkony, podlehl v sobotu v Třinci 0:3.

Pro klub označený Slovácko je to vlastně úplně nejvyšší porážka. O víc než dvě branky totiž tým prohrál naposledy v březnu 2004 ještě za éry štědré rodiny Valentů (Ostrava - Synot 6:2).

Nečekaně vysoká porážka jen odráží dění na hřišti. A hlavně hrozné přehmaty obránců u všech tří branek.

Už v 6. minutě stoper Hrotek při snadném odvracení centru hlavičkoval jen k Malířovi. Na jeho pas si poté naskočil Veselý a gólově se prosadil i přes dlouhána Šimáčka.

O devět minut později už bylo po zápase. Po Lisického dlouhém vhazování nedokázalo klubko obránců odkopnout míč z malého vápna, a tak jej do sítě uklidil Doubek.

Třetí trefa přišla ještě před pauzou: ve 41. minutě Kubáň zkazil na polovině hřiště snadnou rozehrávku a po brejku doklepl vyraženou Doubkovu střelu do brány Eismann.

„Udělali jsme hrubé individuální chyby v obraně, to se nám dřív nestávalo,“ kroutil hlavou slovácký trenér Ladislav Jurkemik. „Za aktivitu a důraz v šestnáctce domácí zvítězili naprosto zaslouženě,“ doplnil.

Počtem minel se Slovácko přiblížilo k výkonu při nedávné upracované výhře 1:0 v poháru nad divizním Hulínem. Srovnávat tyto dva zápasy ale Jurkemik odmítl. „Dopustili jsme se teď sice velkých chyb, ale hráči se tentokrát po hřišti neprocházeli, jako tomu bylo v Hulíně,“ zdůraznil.

Jak bude na vysokou prohru reagovat? Neudělí hráčům i pokuty? „K nějakým změnám určitě dojde, ale prohra hned neznamená, že je potřeba něco bořit,“ odpověděl Jurkemik.

Jaký recept na Slovácko platí prozradil třinecký kouč Miroslav Kouřil: „Každé mužstvomá zkrátka své pozitivní i negativní stránky. My jsme chtěli využít ne úplně dobré situace ve Slovácku, kde ještě není usazené mužstvo. To z toho cítím. Udělali v létě mnoho změn v sestavě a zatím se jim to úplně nedaří sladit.“

Autor: Radek Štěrba


Dobrý den s Kurýrem

Ostuda! Hráčům hrozí pokuty

FC Slovácko stále tápou. Korunu všemu nasadili v sobotním dopoledni v Třinci, odkud se vrátili s tříbrankovým přídělem, když soupeři cestu k vítězství vydláždili vlastními hrubými chybami.

Kalich trpělivosti vedení i majitele klubu proto zákonitě přetekl, hráči vyfasovali podmíněné pokuty... „S majitelem klubu i sportovním ředitelem jsme se shodli, že výkon v Třinci byl ostudný. Když porazíme Vítkovice, pokuta bude zrušena,“ potvrdila včera Marcela Mrázková, generální manažerka klubu.

Rozčarování se vraceli ze severu Moravy i fanoušci, po čtvrthodině totiž bylo vymalováno. První šanci měl sice už ve 4. minutě Gonda, jenže za dvě minuty se Veselý prosadil na malém vápně mezi Šimáčkem a Němčickým a hlavou překonal Filipka. Hosté se ještě neoklepali a už lovili ze sítě míč podruhé. Rohový kop propadl trestuhodně až k Doubkovi, který se tváří v tvář Filipkovi nemýlil. Převaha domácích pokračovala. Ve 27. minutě se šestnáctkou Slovácka jen mihl střílený centr Doubka, který Mareček jen těsně minul. Ve 36. minutě se opět připomněli hosté. Aktivní Gonda přiklepl patičkou Psohlavcovi, který však rozvlnil jen boční síť. Ve 41. minutě domácí opět vyučovali. Doubek utekl obraně hostí a vypálil na Filipka, který míč jen vyrazil k nekrytému Eismannovi, a bývalý hráč Slovácka vyřešil definitivně tajenku, kdo získá tři body.
I do druhé půle vstoupili nadějně hosté. Gonda našel v šestnáctce Psohlavce, který trefil hlavou jen brankáře. Hosté pak měli po celý poločas územní převahu, která však byla bez větších šancí. Čestný úspěch měl na hlavě Psohlavec, ale centr nejlepšího hráče Gondy z osmi metrů poslal trestuhodně jen do nohou brankáře Lipčáka.

Autor: Aleš Mazúrek


O takové výhře se mně ani nesnilo

Slovácký celek dostal ve Slezsku další krutou lekci, po které opět ukázal, že letošní postupové ambice jsou prozatím spíše zbožným přáním. Třinec dominoval především v prvním poločase. „To jsme odehráli prvoligový poločas a rozhodli jsme o utkání. V tom druhém jsme se ale vrátili k druholigovému výkonu, soupeři jsme přenechali větší iniciativu včetně šancí. Druhá půlka mě mrzí, protože se musíme naučit hrát i ve chvílích, kdy vedeme třeba i výrazným způsobem. Může totiž přijít kontaktní branka a z utkání může být rázem drama. S výsledkem jsem však nesmírně spokojen. Takový výsledek jsem si proti Slovácku ani nevysnil,“ rozplýval se blahem domácí trenér Miroslav Kouřil, který se na Slovácko velmi dobře připravil. „Viděl jsem čtyři jejich utkání, a tak jsem věděl, na co se připravit. Každé mužstvo má své pozitivní i negativní stránky. My jsme chtěli využít ne úplně dobré situace ve Slovácku, kde ještě není usazené mužstvo. To z toho cítím. Udělali v létě mnoho změn v sestavě, zatím se jim to úplně nedaří sladit. Slovácko má hodně silnou stoperskou dvojici a střed hřiště, ale úplně jim nefungují kraje. Třeba Formánek by pode mnou nalevo nehrál, to je podle mě typický stoper. Ale to není nic proti trenéru Jurkemikovi,“ přidával po utkání rady svému trenérskému kolegovi Kouřil.

To jeho protějšek mohl už jen zpytovat svědomí, proč jeho svěřenci opět vybouchli. „Za aktivitu a důraz v šestnáctce domácí zvítězili zaslouženě. Udělali jsme hrubé individuální chyby v obraně, které jsme dřív nedělali. Dva rychlé góly nás zaskočily. Domácí hráči přitom přišli třikrát k bráně a dali tři góly. Přitom jsme tým připravovali na to, že domácí půjdou do zápasu s důrazem a hrají i doma a především na rychlé protiútoky. Hráči ale jako by si z toho nic nevzali,“ kroutil hlavou slovenský trenér 1. FC Slovácko Ladoslav Jurkemik, který je pověstný tím, že podobné výkony nenechává bez dozvuků. Po podobně špatném výkonu v pohárovém duelu v Hulíně se zdi kabiny otřásaly. „Dopustili jsme se sice velkých chyb, ale hráči se tentokrát po hřišti neprocházeli jako v Hulíně. K některým změnám určitě dojde, ale není potřeba hned všechno bořit,“ reagoval Jurkemik na dotaz, jestli nebudou po utkání padat hlavy některých hráčů.
Autor: Aleš Mazúrek


Střípky ze sprch

Stoperská dvojice byla dosud spolehlivě fungujícím pilířem zadních řad. V Třinci se však rozdrolila už po patnácti minutách, kdy dvakrát inkasovala. U jedné z branek byl i Jan Šimáček. „Do šestnáctky šel centr ze strany a mezi mnou a Němčou stál hráč. Špatně jsme to odhadli, nedomluvili se a dopadlo to gólem. Padá to na nás dva. Samozřejmě dvě branky ve dvanácti minutách nás poznamenají. Zvláště, když ty branky padnou z ničeho. Pak už je to vždycky těžké. Prostě jsme totálně vybouchli.“

Petr Stýskala se v Třinci opět ujal dirigentské taktovky. Jeho spoluhráči se však pod jeho vedením dlouho jakoby nemohli probrat. „Nechytli jsme začátek.

Měli jsme první šanci, ale naopak jsme z první šance domácích inkasovali. Přestože jsme prohrávali tříbrankovým rozdílem, tak jsme nerezignovali a chtěli se zápasem ještě něco udělat, ale šlo to velice těžko. Domácí hráli už jen to, co potřebovali.“ Slovácku se v dopoledních utkáních, která patří ke specifikům druhé ligy, moc nedaří. Platilo to i v Třinci, kde Pavel Němčický vydržel na hřišti jen pětadvacet minut. Ve chvílích, kdy soupeř vedl dvoubrankovým rozdílem, jej trenér stáhl ze hřiště. „Byla to věc trenéra. Samozřejmě mě to mrzí, ale nic s tím nenadělám. Patří to k fotbalu. Podle statistik se nám skutečně nedaří v dopoledních zápasech. Musíme se z toho poučit. Dnes to bylo z naší strany špatné. Soupeř nás nezaskočil.“

Pavel Eismann byl ke svým bývalým spoluhráčům krutý. Třetí brankou definitivně pohřbil jejich naděje. „Byla to akce ze strany, náš útočník vystřelil na bránu, gólman pouze vyrazil před sebe na desítku a já to trefil z voleje placírkou k tyči. Jsem rád, že mně to tam konečně spadlo, ale že to bylo zrovna proti Slovácku, tomu nepřikládám žádnou váhu. I když před zápasem jsem si říkal, že by to bylo dobré, trefit se zrovna dnes.“

Autor: Aleš Mazúrek


Slovácký deník

Slovácko dostalo v Třinci výprask

Fotbalisté Slovácka prohráli v sedmém kole druhé ligy na hřišti Třince vysoko 0:3 a s jejich nadějemi na postup to nevypadá vůbec dobře.

Slezanům stačilo k výhře prvních patnáct minut. Během této krátké doby se trefili oba útočníci Veselý s Doubkem a bylo rozhodnuto. Hosté se z úderu v první půli nevzpamatovali a třineckého brankáře ohrozil až v samém závěru Čtvrtníček. Naopak domácí pokračovali ve skvělém představení a čtyři minuty před přestávkou přidal třetí branku Eismann.

„Rozhodl první poločas, ve kterém jsme předvedli ligový výkon. Vyšel nám vstup do utkání, i když v samotném úvodu jsem dvakrát musel zvýšit hlas,“ pochvaloval si trenér Třince Miroslav Kouřil. Po změně stran se domácí soustředili na ubránění výsledku a hrát nechali Slovácko. To si vytvořilo několik slibných tutovek, ale gólman Lipčák si poradil jak s Psohlavcovou hlavičkou ze dvou metrů, tak i Gondovou střelou.

„Začali jsme hrozně, když jsme dvakrát nepokryli hráče soupeře a dvakrát inkasovali. V první půli byl Třinec aktivnější a důraznější a vítězství si zasloužil. Po změně stran jsme se chtěli pokusit o kontaktní gól, což se nám i přes šance nepodařilo,“ litoval kouč Slovácka Ladislav Jurkemik. Jeho kolega Miroslav Kouřil s druhou půli spokojen nebyl. „Když říkám, že první půlka byla ligová, tak ta druhá byla opět jen druholigová. Musíme se naučit zabrat nejen tehdy, když prohráváme, ale i tehdy, když vedeme.“

Autor: Martin Otipka (Frýdecko-Místecký deník)


Sport

Třinec - Slovácko 3:0

Do poločasu bylo „vymalováno“. Důrazným domácím vyšel skvěle úvod – během čtvrthodinky získali dvoubrankový náskok a další chybu soupeře potrestali těsně před přestávkou. Po ní měli hosté míč častěji na kopačkách, překonat domácího brankáře ale nedokázali. Když pozorný Lipčák v 60. úspěšně vyřešil i samostatný nájezd Gondy, domácí už v poklidu dovedli utkání do vítězného konce.

Nejlepší hráči: Lipčák, Chlebek, Doubek.

Autor: Bohumil Goj

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
17.09.2008, středa, 08:47 - Hráči jsou tady přeceňovaní
16.09.2008, úterý, 11:47 - Ohlasy na Faldynu v dnešních novinách
16.09.2008, úterý, 06:04 - Ženy podlehly Pardubicím
15.09.2008, pondělí, 20:00 - Faldyna zůstává v Jihlavě! Zbývá už jen spláchnout...
13.09.2008, sobota, 15:15 - Jurkemik: Udělali jsme hrubé individuální chyby
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace