*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co píšou dnešní noviny před zítřejší bitvou s Hanáky?

08.08.2009, sobota, 09:54
noviny_velky.jpg

Fotbalisty Slovácka čeká rozjetá Olomouc

Nelehký úkol čeká fotbalisty 1. FC Slovácko. Po nepovedeném vstupu do soutěže totiž v neděli večer musí porazit rozjetou Olomouc, která v předkole Evropské ligy dvakrát „přejela“ skotský Aberdeen.

Podaří se svěřencům trenéra Mazury konečně protrhnout smůlu a k dobrým výkonům přidají i bodový zisk?

1. FC SLOVÁCKO – OLOMOUC

NEDĚLE 19.00

bilance: 14 zápasů, 5 výher, 4 remízy, 5 porážek, skóre 19:18

Kdyby mělo utkání skončit podle statistik, mohli by už fanoušci Slovácka slavit. V dosavadních sedmi domácích utkáních, které se Sigmou v nejvyšší soutěži hradišťský tým sehrál, totiž pětkrát zvítězil a dvakrát remizoval.

Na to se ale domácí rozhodně nechtějí spoléhat. Moc dobře si uvědomují, že k úspěchu povede jen maximální výkon – nejen v útoku, ale ve všech řadách. Zatímco ofenziva byla v úvodních dvou zápasech ozdobou mužstva, defenziva povážlivě skřípala. Šest inkasovaných branek je toho nejlepším důkazem.

„Dostáváme hodně laciné branky, které padají po nedorozumění. Jsou to chyby, ze které bohužel platíme,“ potvrzuje trenér Josef Mazura, který proto zvažuje, že sáhne do sestavy. „Musíme se nad tím zamyslet. Dostat ve dvou zápasech šest branek je hodně. Změny nějaké budou, někteří hráči chybují a my za ty chyby platíme,“ naznačuje zkušený kouč, že zejména obránci se mohou o své posty obávat.

S velkou pravděpodobností dá Mazura šanci letní posile Peteru Struhárovi, který se už zotavil ze zlomeniny nosu a do nesmlouvavých soubojů už může chodit bez zábran. Vytáhlý Slovák zřejmě utvoří stoperskou dvojici s kapitánem Formánkem. Příležitost na kraji obrany by mohl dostat i Kubáň, že by však Josef Mazura nechal na lavičce jednoho ze ‚zkušeňáků‘ Randa, Urbánek, se však nezdá tak pravděpodobné.

Nic měnit se naopak nebude v ofenzivě, která zatím šlape nad očekávání. Prosadí se duo Švancara, Chmelíček i proti Olomouci? Rozhodně to nebude mít jednoduché, obrana Hanáků totiž v novém ročníku ještě neinkasovala.

Na Slovácko vůbec čeká velice silný soupeř. „Vstup do sezony se jim povedl. Jak do ligy, tak do poháru vkročili pravou nohou. Budou sebevědomí, hrát budou určitě z bloku, což mají naučené,“ naznačuje Mazura, že má o protivníkovi dokonalý přehled. „Mají dobrou přechodovou fázi, rychlé hráče na krajích, důrazný útok,“ upozorňuje na největší přednosti soupeře hradišťský trenér, který se pozastavil i u jednotlivých hráčů. „Levého beka hraje Onofrej, bývalý útočník a záložník. Na pravé straně zálohy je zase Janotka. Ordoš začal hrát na hrotu, podporovaný dobrou trojicí ze středové řady. Na tři posty jsou tam čtyři hráči. Ať je to Bajer, Hořava, Kaščák nebo Otepka,“ vyjmenoval největší opory Sigmy.

Přes respekt k soupeři však Mazura jednoznačně říká: „My ale tentokrát musíme bodovat a tomu podřídíme všechno,“ slíbil fanouškům.

Dobrou zprávou je pro Slovácko návrat Michala Gondy, který se po svalovém zranění začal připravovat s týmem. V průběhu zápasu by tento dravý záložník mohl být tím pravým trumfem. Na marodce ovšem stále zůstává Michal Kordula, kterého postihla lehká viróza.

Předpokládaná sestava Slovácka: Filipko – Randa, Struhár, Formánek, Urbánek – Fujerik, Abrahám, Valenta, Cleber – Švancara, Chmelíček.

Autor: Michal Sladký

 

Nejpikantnější zápas, říká Chmelíček. Jeho Slovácko hostí Olomouc

Od roku 1997 byl plných deset let kmenovým hráčem Olomouce. V neděli se útočník Aleš Chmelíček po přestupu do Slovácka prvně postaví hanáckému klubu v ligovém utkání. O prestiž má postaráno.

"Pro mě to je jeden z nejpikantnějších ligových zápasů, moc se na něj těším. V Olomouci jsem působil pěknou řádku let, znám hráče, trenéra i spoustu dalších lidí," vypráví devětadvacetiletý Chmelíček. "Doufám, že už zápas konečně zvládneme a zvítězíme. Určitě dám klukům do kabiny nějakou motivaci."

Ve Slovácku jste hned čtyři bývalí hráči Sigmy. Co vymyslíte?
Říkali jsme si, že někdo dá grilovaná kuřata a jiný třeba pizzu. Uvidíme, co trenér dovolí.

Předpokládám, že na čtvrteční evropský zápas Olomouce jste se dívali všichni povinně.
To ne, ale jak jsme se v kabině bavili, tak přenos snad nikdo nevynechal. Olomouc je na tom velmi dobře kombinačně, je to běhavý mančaft, znám kluky i trenéra Psotku, který to v Sigmě dělá moc dobře, dokáže hráče nachystat i nabudit. Olomouc bude psychicky nahoře, má na svém kontě vysoká vítězství. Pro náš tým to bude jeden z nejtěžších dosavadních zápasů.

Jak na soupeře chcete vyzrát?
Každý mančaft má své silné i slabé stránky, nějaké chyby se dají najít u každého. Ale my se soustředíme hlavně na sebe. Pokud zopakujeme dosavadní výkony a vyvarujeme se individuálních chyb, bude i Olomouc k poražení.

Střetnou se dva ofenzivní mančafty, že?
Ano, myslím, že pro diváky to bude hodně zajímavý fotbal. Sigma nepřijede bránit, trenér Psotka takový není. Bude to otevřený zápas nahoru - dolů a opět budou rozhodovat individuální chyby. Ne, že bychom měli doma nějak přehnaně bránit, ale už se chceme vyvarovat tolika inkasovaným gólům, jako dosud.

Vy osobně jste na začátku sezony ve formě. Vděčíte za ni novému útočnému parťákovi?
Mančaft v čele s Peťou Švancarou mi k tomu hodně pomáhají. Vyhovujeme si, víme, co od sebe čekat. Je dobré, že Švanci nejen, že umí gól dát, ale taky nachystat, poradit. Cítím se velice dobře a doufám, že mi to zůstane. Pořád ale převládá zklamání. Výkony sice jsou celkem ucházející, ale bohužel nejsou body.

Autor: Radek Štěrba

Jméno Heslo
text
  • IAN - 08.08.2009, sobota, 18:25
    (0)

    Věřím že zápas s Olomoucí vyhrajem.

  • Jerry1984 - 08.08.2009, sobota, 11:12
    (0)

    tak už nic:)

  • Jerry1984 - 08.08.2009, sobota, 10:57
    (0)

    19:30? já měl za to že 19:00...:ooo

pristi
 Další články:
10.08.2009, pondělí, 15:10 - Nejsme jediní co dělají chorea...
10.08.2009, pondělí, 08:10 - Zájezd podzimu - VZHŮRU BRNO!
09.08.2009, neděle, 22:22 - První Filipkova nula i výhra Slovácka
08.08.2009, sobota, 13:41 - Rozhovor s Filipem Rackem
07.08.2009, pátek, 19:40 - Na nedělní zápas se Sigmou všichni v bílém!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace