*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
DNES
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co píšou dnešní noviny o včerejší prohře Slovácka v Brně?

15.08.2009, sobota, 15:25
noviny_velky.jpg

Střelci fotbalového Slovácka v Brně totálně selhali

Limit dvou vstřelených branek v sezoně poprvé nesplnili fotbalisté Slovácka. A při zápase v Brně za zhoršenou produktivitu krutě zaplatili prohrou 0:1. Zatímco hostující útočníci se střídali v zahazování obrovských příležitostí, Brno udeřilo až po hodině hry - ze své první zajímavé šance.

"Bylo to utkání jasně na výhru. Jednoznačný zápas rozhodlo, že jsme neproměnili spoustu vyložených šancí," uvědomoval si hostující útočník Aleš Chmelíček.

Zápas dlouho připomínal jen čekání na slováckou branku. Ve 23. minutě třeba po brněnské chybě vyslal Švancara do tutovky Chmelíčka, který ale vystřelil slabě a trefil jen vzdálenější tyč. "Spousta lidí čekala ránu, ale chtěl jsem to dát křížem. To mě hodně mrzí. Gólman už na tu střelu nemohl dosáhnout, míč mířil na bránu, ale bohužel se stočil k tyči a od ní se odrazil mimo," štvalo Chmelíčka.

Další tutovku mu přinesla 48. minuta. Domácí obrana zcela propadla a nechala jej projít středem hřiště.
Útočník Slovácka běžel sám na brankáře, ale nechal si trochu utéct míč a napálil jen padajícího brankáře Tomáše Bureše.

"Bury výborně vyběhl, ale pořád si myslím, že ho šlo přehodit. Velká škoda," povzdechl si Chmelíček.
A do třetice přišla 53. minuta, kdy Petr Švancara odmítnul jasný gól. Úplně osamocený před brankou dostal míč na hlavu, ale zblízka nejprve trestuhodně trefil brankáře Bureše a napodruhé neuvěřitelně minul.

"V prvním poločase i na začátku toho druhého jsme Brno docela přehrávali. Chyběla troška štěstí," poznamenal hostující trenér Josef Mazura.

Trest přišel po rovné hodině hry, kdy domácí udeřili z první vážné šance. Rabušic si zpracoval míč v pokutovém území a posunul jej Doškovi, který se zprostřed vápna neomylně trefil pod břevno. Slováčtí hráči míč jako už poněkolikáté nedokázali odkopnout.

"Stalo se, co je v poslední době pro Brno typické. Když mají míč v šestnáctce, protlačí ho do brány," všiml si Mazura.

Slovácko tak má na svém kontě jednu výhru, i když ve zbylých třech prohraných utkáních nebylo horším týmem. "Měli jsme šance, byli jsme fotbaloví, ale to jsou všechno kecy," uvedl útočník Švancara.

"Nevím, jestli být po takovém zápase smutný, protože fotbal jsme hráli dobrý. je v pořádku, že šance máme, ale musíme je proměňovat," doplnil.

autor: Radek Šterba

 

Nebyli jsme lepším týmem, přiznal Beránek. Mazuru opět zklamala koncovka

Fotbalisté Brna vytěžili v pátečním utkání 4. kola Gambrinus ligy proti 1. FC Slovácko z jediné šance tři body a dostali se do čela tabulky. Proto jejich kouč Miroslav Beránek po skončení duelu řekl, že domácí celek byl šťastnější.

"Je třeba si přiznat, že jsme nebyli lepším týmem. V prvním poločase nám to nefungovalo ve středu hřiště, tak jsme udělali změnu. Naštěstí jsme přežili šance Slovácka na začátku utkání. To bylo velmi důležité," začal své hodnocení Beránek.

Brno výrazně podržel gólman Tomáš Bureš, jenž ani ve čtvrtém letošním utkání neinkasoval a už 360 minut drží čisté konto. Proti Slovácku si zachytal opravdu dost. "Hrál proti nám tým, který si vytvořil nejvíce šancí. Ale my jsme teď na vlně, kdy jsme produktivní. Takže jsme dali gól a náskok ubránili. Byli jsme šťastnější," uznal brněnský kouč, který už ve 34. minutě střídal špílmachra Tomáše Polácha.

"V týdnu měl potíže se svalem, ale to nebyl hlavní důvod změny. Uprostřed nám to nešlo podle představ a nechtěli jsme čekat až do poločasu. Vím, že tak brzké střídání pro něj nebylo příjemné, ale musíme se ohlížet na potřeby týmu a věřím, že to Tomáš pochopí," vysvětlil Beránek.

Hostující trenér Josef Mazura byl po utkání velmi zklamaný. Cítil, že jeho svěřenci mohli v Brně bodovat. Jenže to by museli proměňovat šance. Třikrát selhal ve výtečné pozici Aleš Chmelíček, jednou proti Burešovi neuspěli ani nejlepší ligový střelec Petr Švancara a Lukáš Fujerik.

"Myslím, že to byl dobrý zápas. Hlavně ve druhé půlce jsme měli výborný začátek. Proto mě mrzí, že nevezeme alespoň bod," řekl Mazura po třetí porážce o jedinou branku. "Brno hrálo svůj typický současný fotbal. Poctivě brání a je nepříjemné v šestnáctce, což potvrdil vítěznou trefou Došek," dodal kouč Slovácka.

Slovácko mělo mnohem víc šancí než Brno, kterému příliš neseděla role favorita. Prvoligový nováček jej zaskočil aktivním výkonem, který měl jedinou vadu. Tou se stala mizerná koncovka, která hosty připravila minimálně o remízu. "Bylo to tady jasně na výhru. Jednoznačný zápas rozhodly naše neproměněné šance," uvedl útočník Slovácka Aleš Chmelíček, největší spalovač příležitostí.

Ve 22. minutě skončil míč z jeho pravačky pouze na tyči, v závěru poločasu mu chyběl při zakončení důraz a pár minut po přestávce jej vychytal Bureš. "Všechny šance mě mrzí, alespoň jeden gól z nich měl padnout. Nejblíž jsem byl asi napoprvé, balon se však stočil do tyčky a odrazil se mimo bránu," popisoval Chmelíček.

Slovácko poprvé v sezoně vyšlo střelecky naprázdno a ve třetím případě o jednu branku prohrálo. "Bohužel se potvrdilo, že stále platí pravidlo nedáš - dostaneš. Jednoznačně jsme tady body ztratili," zopakoval hostující útočník.

Poměrně nečekaně se už během první půle objevil na hřišti brněnský záložník Richard Dostálek, který vystřídal v záloze kapitána Tomáš Polácha, jemuž se nedařilo. "Ve středu hřiště nám to nešlo. Trenér chtěl, abychom s Lukášem Marečkem udrželi balon, aby si naši obránci odpočinuli. Měli jsme přerušovat útoky soupeře, ale úkoly jsme neplnili na sto procent. Slovácko totiž hrálo vynikající zápas," uznal Dostálek.

Podle dostupných zdrojů nastoupil proti svému bývalému klubu k 300. ligovému utkání. "Podle jednoho šikovného statistika to tak je. Já sám si na to sednu, až skončím s fotbalem. To teprve zjistím, jestli to tak opravdu bylo," usmíval se pětatřicetiletý Dostálek.

autor: Michal Horáček

Švancarovinky i promarněná šance. Jak se vrátil mercedes

Základní úkol nesplnil. Útočník Petr Švancara ve slováckém dresu poprvé v letošní sezoně nevstřelil branku, jeho tým v Brně prohrál 0:1. I přesto fotbalový šoumen a brněnský patriot bavil diváky na stadionu.

Vymýšlel šance, předváděl „švancarovinky“ a také promarnil velikou příležitost. Jak vypadaly nejdůležitější okamžiky při návratu brněnského „mercedesa“ domů?

PŘEDZÁPASOVÉ OKAMŽIKY. Jedenatřicetiletý Švancara už patří ke stálicím fotbalové ligy. Nepadla na něj před „domácím“ zápasem nervozita? „To ne. Já jsem nervózní večer před manželkou. Ale na lidi jsem zvyklý,“ povídal.

25. MINUTA. Divákům předvedl klasickou švancarovinku. U pomezní čáry tancoval nad balonem, do konce tváří v tvář brněnskému hráči udělal dřep, jenže pak si míč ukopl do autu. Celý stadion jen zaburácel smíchem. „Zahrál jsem si na Ronaldinha, bohužel to nevyšlo. Kouč mě pak logicky zdrbal. To jsou věci pro lidi. Když vyjdou, jsem pochválenej, když ne tak potrestanej,“ ví Švancara.

29. MINUTA. Po skluzu brněnského záložníka Eltona Liry zakřičel bolestí, až se to rozlehlo na protější tribuně. Pak se dlouho nezvedal z trávníku. „Škrtl mě přes prsty. Rozhodčí to nepískli. Dneska ale zvládli zápas výborně,“ říkal jízlivě.

52. MINUTA. Mohl rozhodnout zápas. Po načechraném centru Fujerika stačilo jen umístit balon hlavou do sítě. „Gólman to stačil špičičkou ještě tečnout. Bohužel pro mě to vyškrábl ven. Musím si sypat popel na hlavu,“ litoval.

71. MINUTA. Za velkého aplausu obou fanouškovských táborů jej Josef Mazura vystřídal. „Jsou to příjemné pocity. Žiju tady. Lidi mě tu mají rádi a já je, pociťuju to všude. Je to asi tím, že se s nimi v normálním životě moc nehádám a všechno spíš konzultuju. Jako Brňáci se musíme mít rádi,“ děkoval fandům, i když byl viditelně zklamaný.

autor: Tomáš Svoboda

 

 


Jméno Heslo
text
  • juancarlos - 17.08.2009, pondělí, 15:57
    (0)

    když vidím jak způsobem jsme dostali gól v Brně tak mě berou čerti,pořád nechápu proč naši fotbalisti přestali využívat tak mocnou zbraň jako je bodlo ? Jako by jim to trenéři zakazovali,nechápu to.Kdyby Švanci v Jablonci nakonci to tam narval bodlem,tak to Pavlík nevykopl,kdyby totéž udělal Chmelíček v Brně jak při té tyčce,tak při tom samostném nájezdu tak jsem přesvědčen,že minimálně jeden gol z toho byl,to je furt samá placírka a efekt nahovno.Jistě kdyby kdyby,ale stejně si nemůžu pomoct,a mám pocit jako by šídlo bylo něco oplzlého a je to vidět téměř u všech utočníků v našich končinách. Kde se stala chyba??

  • antonio22 - 15.08.2009, sobota, 23:36
    (0)

    to máš těžké..hrají lidi a lidi dělají chyby...kdyby nebyly chyby ve fotbale, nebyly by góly:)

  • pema - 15.08.2009, sobota, 17:58
    (0)

    Především uznání k vytvořené atmosféře včerejšího utkání, o kterou se postarali především neúnavní fanoušci Slovácka a herní projev mužstva Slovácka - ovšem tu třešníičku na pomyslném dortu - kazí byť těsná prohra - neboť ať chceme sebevíc či ne - fotbal se hraje na body a ty Slovácko nezískalo. Dávám trošku k zamyšlení a /fotbalovému laickému/ posouzení : 1. před utkání s Plzní všichni ví, že Plzeň má výbornou zálohu - Kolář, Petržela, Horváth + 1 a že budou hrát na úniky Střihavky a Petržely po pravé straně - na toto žádná reakce, Horváth hraje jeden ze svých nejlepších zápasů - ale na toto se opět nereaguje - byť operativně v průběhu utkání pověřit hráče, který by se věnoval jen jemu a znepřijemňoval mu pobyt na hřišti - po utkání toto pouze konstatujeme, že hra Plzně byla především zásluhou záložní řady lepší. 2. V utkání v Jablonci - je z průběhu utkání viditelné a zřejmé, že Drsek má svůj den, ale hráči Slovácka mu opět nevěnují pozornost, ani v závěru utkání při standartce, kdy se ví, že je dobrý hlavičkář. Pouze konstatujeme, že hráči Slovácka se dopouští individuálních chyb - kdy ve vlastním pokutovém území nestačí včas odkopnout míč do bezpečí. 3. Jede se do Brna na vyhecované derby - opět všichni ví, že Brno má ve formě hrající dva útočníky a dosavadní střelce - Rabušice a Doška - dávám tedy k zamyšlení, proč opět konstatujeme, že hráči Slovácka neodehrají míč, potom umožní, aby míč od Dostálka si Rabušic zpracoval/kde vzal čas a prostor ve velkém vápně?/ a přihrál Doškovi, který z 10 metrů skóroval. 4. Opěvované útočné duo - /beru, že se vše nemusí podařit a že v každém zápase se nemusí dařit/ ale v takovémto utkání, ve vyhecovaném derby rozhodují i maličkosti - tudíž to chce opravdové soustředění jen na hru a plnění určených úkolů a ještě něco navíc /myslím tím tedy - méně keců do medií a rádoby,komických gest pro diváky - a raději se plně soustředit na hru /zejména pokud má hráč schopnosti, svojí hrou tedy fotbalovým myšlením, fintami, vtipnými přihrávkami či zakončením akce - opravdu pobavit diváky. Mám tedy obavu před Střížkovem, aby nedojel hrát ,,Prešovský beton" a Slováckou se se zlou nepotázalo - neboť již teď je třeba razit zásadu - všechny body se počítají a je třeba získávat body zejména při domácích zápasech - pak myslím, že diváci budou chodit i nadále.Věřme tedy v body se Střížkovém a opětovnou střeleckou produkci..

pristi
 Další články:
18.08.2009, úterý, 21:09 - Obránce Slovácka Kubáň: Bodů jsme čekali o něco víc
18.08.2009, úterý, 10:56 - Formánek: Radši kdybychom hráli hůř a sbírali body
14.08.2009, pátek, 10:30 - Organizační záležitosti k dnešnímu zájezdu
12.08.2009, středa, 22:20 - Smetana chce pomoci Slovácku ke klidnému středu
12.08.2009, středa, 21:05 - Lidé vzpomínají na seniora. Přijďte taky... + FOTKY
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace