*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co píší pondělní deníky o zápase Slovácka?

14.04.2008, pondělí, 21:10
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES

Slovácko znovu selhalo v koncovce

Jak neproměnit ani jednu ze stoprocentních šancí aneb zpropadená koncovka.

Tak by se dalo označit představení, které předvedli druholigoví fotbalisté Slovácka v sobotním duelu s HFK Olomouc. Domácí mohli využít bodového zaváhání konkurentů a vrátit se do čela tabulky. Střelecky však zcela vyhořeli. Po bezbrankové remíze zůstali třetí, soupeř je pátý.

„Měli jsme snad šest tutovek. Pokud z nich nedáme ani jeden gól, nemůžeme vyhrát,“ zoufal trenér Leoš Kalvoda.

Možná klíčová chvíle utkání se odehrála už v 11. minutě. Stýskala uvolnil Racka a jeho prudký přízemní centr našel na zadní tyči rozběhnutého Matůše. Jenže zimní posila z Bohemians 1905 orazítkovala jen břevno.

„Matůš měl odkrytou celou branku, měl jsem velké štěstí,“ přiznal hostující brankář Martin Doležal.

Místo uklidnění z úvodní branky čekalo na Slovácko nekonečné dobývání obranného valu soupeře. Rozdělit by se dalo na dvě fáze. V první, trvající do konce prvního poločasu, se Kalvodův výběr zkoušel prosadit převážně nakopávanými míči.

„Přitom jsme věděli, že přes vysoké stopery Holic to takto nejde,“ zlobil se domácí kouč.

Po změně stran Slovácko vsadilo na kombinaci. Výsledek? Dvě obrovské šance útočníka Pavla Šultese. V 53. minutě si na prsou zpracoval Němčického centr, ale z úhlu trefil pouze vybíhajícího Doležala.

„Škoda, že nezkusil vystřelit placírkou na vzdálenější tyč,“ litoval Kalvoda.

Pět minut nato dvaadvacetiletý forvard pálil z vápna o milimetry vedle. A protože se neujala ani Stýskalova dělovka a v 79. minutě trefil střídající Fischer jen břevno, hosté si na Hanou odvezli cennou remízu. „Zlatý bod. V závěru jsme byli pod velkým tlakem, ale podržel nás brankář Doležal,“ vydechl si olomoucký trenér Tomáš Uličný.

Ofenziva Slovácka však hostům hodně ulehčila život. Zoufale jí scházela nápaditost a moment překvapení. „Hráli jsme alibisticky, nikdo na sebe nevzal zodpovědnost,“ zlobil se Kalvoda.

Po předchozích utkáních s Opavou a Bohemians se Slovácko potřetí utkalo s přímým konkurentem ve hře o postup mezi elitu. A do třetice remizovalo. „Čelo tabulky se opět hodně vyrovnalo,“ připomněl kouč. „Rozhodne se až v závěru soutěže. Ale je pravda, že v domácím prostředí je každá remíza ztrátou,“ uznal Kalvoda.

Autor: Petr Skácel (MF DNES)


Bude to ještě boj, ví záložník Gonda

Na levé straně zálohy byl hodně vidět. Často vyhrával osobní souboje a dravými průniky řádně větral holickou defenzivu. Ani po přihrávkách slovenského záložníka Petera Gondy však fotbalisté Slovácka na obranu Holic recept nenašli.

„Chybělo nám jen lepší zakončení,“ povzdychl si po bezbrankové remíze 25letý Gonda.

* Co scházelo ke vstřelení kýženého gólu?
To kdybych věděl... Tolik neproměněných šancí jsem už dlouho neviděl. Koncovka nás v poslední době hodně trápí.

* V prvním poločase moc gólových příležitostí k vidění nebylo...
Nehráli jsme dobře. Zbytečně jsme nakopávali balóny na vysoké obránce soupeře. Vzduchem to nešlo, proti tak výborným hlavičkářům jsme byli bez šance. Po přestávce jsme začali hrát více po zemi a hra se zlepšila.

* Přesto na vás diváci po zápase pískali. Mrzí to?
To zamrzí vždy. Ale nedivím se, moc nám to nešlo.

* Je remíza velká ztráta?
Určitě. Mohli jsme se vrátit na první místo tabulky. Máme jasný cíl, postup. Každý jej od nás čeká. Ale zatím se nám nedaří jej naplnit.

* Čím to je?
Nechytli jsme úvod jara, který byl hodně důležitý. Teď jsme se zlepšili, ale čelo soutěže je hodně vyrovnané. Čeká nás ještě těžký boj.

Autor: Petr Skácel (MF DNES)


Sport


Bonus? Žádný nebude!

Speciální, blíže neupřesněnou prémii slíbil kouč Slovácka Leoš Kalvoda svým hráčům za výhru nad HFK Olomouc, který ještě na podzim vedl. Jenže favorit ve šlágru 21. kola druhé ligy neproměnil šance a jen remizoval. Nedařilo se ani dalším největším aspirantům postupu. Opava už v pátek remizovala ve Vítkovicích, pražští Bohemians o den později dokonce padli v Sokolově. Zajímavostí je, že sedm z osmi utkání tohoto kola skončilo remízou..

SLOVÁCKO-HFK OLOMOUC 0:0

Zámožný monacký podnikatel Ivo Valenta, bývalý majitel uherskohradišťského klubu a stále jeho významný mecenáš, na tribuně trpěl. A skoro pět tisíc diváků s ním. „Zahodili jsme šest tutovek,“ spočítal domácí kouč Leoš Kalvoda, jenž čtyři roky vedl HFK Olomouc. Slovácko svého soka přehrávalo, jenže efektivita byla nulová. Dvě střely zastavilo břevno (Matůš, Fischer), Gondu, Šultese a Stýskalu vychytal gólman Doležal, šikovný Šultes pálil mimo. Co hosté, kteří měli v nohách pohár se Spartou? Brankáře Bolka ohrozili pouze bek Dadák a záložník Krutý nepříjemnými dalekonosnými ránami. „Zlatý bod,“ přiznal trenér hostů Tomáš Uličný. „Kluci měli za výhru něco slíbené do kabiny. Nedostanou nic,“ shrnul zklamaný Kalvoda. „Klobouk dolů před některými hráči, jak to zvládli,“ dodal Uličný.

Nejlepší hráči podle Sportu: Görner, Šultes - Doležal.

Autor: Michal Koštuřík (Sport)


Slovácký deník


Na pizze si fotbalisté Slovácka nepochutnají

Fotbalisté 1. FC Slovácko o víkendu propásli možnost dostat se do čela II. ligy. V utkání 21. kola proti HFK Olomouc si sice vytvořili celou řadu šancí a dokonce dvakrát orazítkovali břevno, vítězný gól jim ale nebyl souzený.

1. FC SLOVÁCKO - HFK OLOMOUC 0:0

Vúvodu zápasu se oba týmy chvíli oťukávaly, navrch měly obrany. Ve 12. minutě ale předvedlo Slovácko parádní akci - po pravé straně potáhl míč Racko, naservíroval jej krásně Matůšovi, ale ten z pěti metrů pouze orazítkoval břevno Doležalovy brány.

„V naší hře bylo dost nedostatků. Nezachytili jsme začátek a místy jsme zbytečně nakopávali balony. Přitom jsme si před zápasem říkali, že přes jejich vysoké obránce se tam vrchem nemáme šanci dostat. A také jsme se tam nedostávali,“ zlobil se trenér Slovácka Leoš Kalvoda.

Zlepšení přišlo až po přestávce, kdy si domácí vytvořili většinu šancí. „Bylo to díky tomu, že jsme hráli po zemi. Tak, jak jsme chtěli,“ měl jasno domácí trenér, kterému ale v útočné fázi stále chyběla větší odvaha hráčů vzít na sebe v koncovce zodpovědnost. „Okolo šestnáctky jsme hráli alibisticky. Navíc když už jsme se dostali do šance, tak se hráči v daný okamžik rozhodli pro špatné řešení,“ litoval zejména Šultesových tutovek.

Na domácích bylo vidět, že chtějí vyhrát, finální fáze jim ale nevycházela. Jako názorný příklad mohlo posloužit Stýskalovo nedůrazné zakončení po hezkém přiťuknutí od Fischera. Gól jakoby Slovácku nebyl souzený. V 79. minutě přitom k němu byli domácí blizoučku, ani natřikrát si ale balon cestu do sítě nenašel. Činčalovu střelu po zemi vykopl gólman hostí, Fischer následně opět trefil břevno a odražený míč nakonec napálil Racko nad.

„Měli jsme štěstí. Domácí dvakrát trefili břevno a vytvořili si i další šance. Bod je pro nás zlatý,“ radoval se po skončení duelu trenérský učeň ve službách hostí Tomáš Uličný. Jeho protějšek byl samozřejmě zklamaný. „Měli jsme asi šest tutovek, když ale nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát,“ odevzdaně pokrčil rameny. Svým svěřencům před zápasem slíbil za tři body pizzu, takhle si ale Němčický a spol. musejí nechat zajít chuť. „Jestli dostanou za remízu aspoň půlku? Nedostanou nic,“ zamítl jakékoliv hodování Kalvoda.

Neúspěch mohl domácí mrzet o to víc, že v případě výhry by se posunuli na první příčku tabulky. Zaváhání Opavy a Bohemians Praha ale nevyužili. „Výsledky našich soupeřů jsme samozřejmě znali. Věděli jsme, že můžeme být první, v kabině jsme se o tom ale nebavili,“ uvedl Leoš Kalvoda.

Autor: Michal Sladký (Slovácký deník)


Lukáš Matůš: Chybělo nám štěstí

„Já jsem tady vedoucí - já jsem king!“ Mohli si v sobotu večer zazpívat fotbalisté Slovácka známou hitovku skupinu Chinaski. Výhra nad HFK Olomouc by je totiž mohla po osmadvaceti dnech znovu posunout do čela druholigového pelotonu.

Jenže pokud chcete vyhrát zápas, musíte dát alespoň jeden gól a žádný nedostat. Atuto starou pravdu naplnili fotbalisté z Uherského Hradiště v sobotním podvečeru jenom z poloviny. Sice neinkasovali, ale obranu olomouckého mužstva se jim pokořit nepodařilo, a tak již tradiční početná divácká kulisa gól neviděla. První, kdo mohl poslat domácí do vedení, byl útočník Lukáš Matůš. Po dvanácti minutách hry se ale jeho střele z gólové pozice postavilo do cesty břevno Doležalovy svatyně. „Byla to spíš spojnice soupeřovy branky. Snažil jsem se to trefit přesně, bohužel chybělo asi trošku štěstí. Už jsem měl ruce nad hlavou, je to obrovská škoda. Remíza je pro nás určitě ztráta. Dneska byla veliká šance dostat se znovu do čela tabulky,“ sypal ze sebe rozmrzele útočník Slovácka. Čelo druholigové tabulky je neuvěřitelně vyrovnané. Každé kolo se zrodí nějaké překvapení na úkor mužstev bojujících o postup mezi elitu. Lukáš Matůš už prošel několik klubů, ale sám tak vyrovnanou soutěž ještě nepamatuje. „Máte pravdu, tak našlapanou tabulku jsem ještě v životě nezažil. Všichni klopýtají a v žádném utkání vlastně neexistuje jasný favorit.“ Kouč domácích Leoš Kalvoda slíbil hráčům po vyhraném zápase speciální prémii ve formě večeře. Lukáš Matůš s úsměvem dodává: „Náš trenér nás chtěl proti svým bývalým svěřencům ještě víc motivovat. Samozřejmě, večeře dneska bude, ale za svoje.“

Zatímco Matůš svůj úkol proti HFK nesplnil, brankář Petr Bolek mohl být teoreticky spokojený. Třetí vychytaná nula v řadě jej ale tentokrát vůbec netěšila. „Dneska je to první zápas, co jsme nedali gól. Velký mančaft takové gólovky musí proměnit,“ štvaly jej neproměněné šance spoluhráčů. Sámsi moc nezachytal. „Olomouc měla vlastně jen jednu nepříjemnou střelu, tuším někde z hranice šestnáctky, jinak nás vůbec neohrozila. Vždycky se chytá hůř, když na vás jde jedna střela za poločas, než když hrajete proti soupeři, který útočí a chce hrát fotbal. Já mám raději, když jsem ve větší permanenci,“ prohlásil domácí gólman.

Autor: Stanislav Dufka (Slovácký deník)
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
16.04.2008, středa, 15:45 - Návrat do minulosti: 1.FC SYNOT - Bohemians 3:1 (1:0)
15.04.2008, úterý, 19:59 - Report z domácího zápasu s HFK Olomouc + video
15.04.2008, úterý, 08:30 - FC Slovácko - HFK Olomouc 0:0
15.04.2008, úterý, 08:30 - FC Slovácko - HFK Olomouc 0:0
14.04.2008, pondělí, 21:55 - TVS: Rozhovory po zápase proti HFK
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace