*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co píší noviny o prohře Slovácka v Ústí?

19.05.2008, pondělí, 09:28
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES

Slovácko prohrálo v Ústí, postupové sny se vzdalují

Ústečtí fotbalisté = postrach Slovácka. Adepta na postup do nejvyšší soutěže odrovnali nejen na podzim, ale i včera. A opět dal vítězný gól bosenský útočník Aidin Mahmutovič.

Porážka 0:1 od zachraňujícího se týmu znamená pro druholigové Slovácko velkou komplikaci v postupových plánech.

„Musíme čekat na překvapivé výsledky soupeřů,“ přiznal trenér Slovácka Leoš Kalvoda. Po víkendu může ztráta na postupovou pozici narůst na pět bodů, do konce ročníku zbývají pouhá čtyři kola.

Mahmutovič už v první půli zahrozil ze dvou brejků, parádní šanci spálil Fousek. Na druhé straně zvonila tyč po střele Chmelíčka. Rozhodlo se v 65. minutě: odražený míč se ve velkém čtverci dostal k Mahmutovičovi, který ho pohotově uklidil k tyči.

„Ve druhém poločase jsme začali hrát ustrašeně, byli jsme zbytečně zalezlí,“ zlobil se Kalvoda.

„Po gólu už to byla křeč,“ dodal kapitán Slovácka Pavel Němčický. „Cloumá to s námi celé jaro. Ubíjí nás, že se nadřeme na gól. Situace je vážná.“

Autor: Petr Bílek



Sport

Slovácko opět na kolenou

Klopýtání Slovácka nemá konce. Aspirant postupu do nejvyšší soutěže podlehl v předehrávce druhé ligy v Ústí 0:1. Vyrovnaný první poločas přinesl šance na obou stranách, domácí kanonýr Mahmutovič dvakrát selhal v koncovce, Fouska vychytal Bolek a Chmelíčkova střela zblízka skončila na tyči. Rozhodující moment přišel v 65. minutě, kdy se po skrumáži před Bolkem odrazil míč ke zcela volnému Mahmutovičovi a ten skóroval. Slovácko se vrhlo do útoku, a tak se Severočechům několikrát otevřela cesta k brejkům. Po jednom z nich mohl Fousek vedení pojistit, ale těsně minul. Největší šanci hostů měl v 83. minutě Činčala, jeho parádní střelu z otočky však pozorný gólman Novák kryl a Ústí přečkalo i závěrečný nápor Slovácka.

Nejlepší hráči: Mahmutovič, Karlík - Šultes.

Autor: František Zálewský



Dobrý den s Kurýrem

Kalvodova labutí píseň

Utkání Slovácka mívají na jaře stejný scénář. Marné dobývání branky soupeře a pak zbytečný gól, který stojí cenné body v boji o postup do nejvyšší soutěže. Tentokrát je nechali na hřišti předposledního Ústí nad Labem.

„Byl to typický zápas, ve kterém šlo oběma mužstvům o moc. Nám šlo o udržení ve špičce, domácím o udržení v soutěži. V prvním poločase jsme měli několik šancí, nastřelili jsme dokonce tyčku. Domácí měli dvě šance po stranách, které vznikly netaktickým řešením situace. I ve druhé půli jsme měli šance Gondou. Některé situace zaváněly i hraním rukou. To ale nemohu hodnotit. Ústí nám dalo branku ze situace, kterou ani nelze nazvat nebezpečnou. Byl tam odražený míč. Oni dali jednu branku, my žádnou. Proto zvítězili,“ hledal příčiny porážky v jediném gólu trenér Slovácka Leoš Kalvoda.

Jeho protějšek Svatopluk Habanec přidával trochu jiný úhel pohledu. „Byli jsme minimálně o jeden stupeň bojovnosti a srdečního zaujetí lepší. Lepší jsme byli i ve třech šancích, kterými jsme mohli zvýšit na 2:0. Musíme ale uznat sílu soupeře, která je fotbalová, a při jednom centru při nás stálo i štěstí. Vyhrát jsme si ale určitě zasloužili.“

Utkání mělo rozdílné poločasy. V tom prvním Slovácko potvrzovalo roli favorita. V tom druhém už diktovali tempo hry domácí. „V prvním poločase jsme se zalekli jména Slovácka a jmen hráčů. Nehráli jsme zbaběle, ale hráli jsme opatrně. V kabině jsme si řekli, že se není čeho bát, a chtěli jsme využít každou příležitost, protože takováto utkání jsou o jedné chybě,“ vysvětloval Svatopluk Habanec.

„Ve druhém poločase jsme zbytečně zalezli. Báli jsme se o výsledek. Zbytečně jsme tak přepustili iniciativu Ústí. Přitom jsme si řekli, že budeme hrát to samé. Věděl jsem, že se Ústí bude tlačit do útoku, a tak jsme chtěli hrát na brejky. V první ani ve druhé půli jsme je však nedokázali dotáhnout,“ přidal svůj pohled Kalvoda, pro kterého bylo páteční utkání labutí písní na lavičce Slovácka.

Autor: Aleš Mazúrek



Slovácký deník

Slovácku uniká postup

Fotbalisté Slovácka se pomalu loučí s návratem do první ligy. Po dalším tristním jarním výkonu podlehli včera na hřišti do té doby předposlední Ústí 0:1. Pokud dnes zvítězí Opava v Třinci, bude celek z Uherského Hradiště ztrácet čtyři kola před koncem jara na druhé místo propastných pět bodů.

ÚSTÍ - SLOVÁCKO 1:0 (0:0)

Slovácko prohrálo se Severočechy podruhé v této sezoně a v obou zápasech jim porážku připravil bosenský útočník Mahmutovič. Zatímco na podzim vedl exligový tým Pavel Malura, na jaře Leoš Kalvoda, jehož dny v klubu jsou zřejmě spočítány.



Ústecký deník

Ústí zdolalo Slovácko, záchrana je na obzoru

Záchrana ústeckých fotbalistů ve druhé lize začíná mít po 26. kole konkretní obrysy. A to díky včerejšímu vítězství 1:0 nad silným Slováckem. Akcie na záchranu stouply po gólu Mahmutoviče ze 65. minuty. Bosenský kanonýr se trefil už pošesté a táhne Ústečany za splněním snu.

„Vybojovali jsme utkání úplně na doraz a v tom jsem zaplať pán Bůh předčili soupeře. Slovácko uznalo, že jsme mohli dát víc branek, ale v určitých fázích jsme měli velké štěstí. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli,“ řekl trenér Ústí Svatopluk Habanec.

Severočeši čtyři kola před koncem a před víkendovými zápasy soupeřů konečně opustili pásmo sestupu. Pokud vyhrají obě domácí utkání, v lize nejspíš setrvají.

„Získat šest bodů na Slovácku je docela přepych, ale zachránění stále ještě nejsme. Musíme získat dalších minimálně šest bodů, bez kterých se neobejdeme,“ varuje Habanec a dodává: „Nesmíme propadnout euforii, která nám zatím nemůže být vlastní. Jsme pořád ohroženi sestupem, ale teď se nám aspoň lépe dýchá.“

Autoři: kf, mik
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
19.05.2008, pondělí, 19:20 - Před tréninkem proběhly změny v kabině..
19.05.2008, pondělí, 16:35 - Rozhovor s Jiřím Dekařem - novým mužem na palubě
19.05.2008, pondělí, 09:48 - Co píší noviny o trenérské změně ve Slovácku?
18.05.2008, neděle, 20:35 - V zápase s Vítkovicemi povede mužstvo trenér dorostu, Jiří Dekař
18.05.2008, neděle, 12:52 - Juniorka byla lepší, přesto pouze remizovala
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace