*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Co píší dnešní noviny o prvních posilách Slovácka?

25.06.2009, čtvrtek, 08:58
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES

Posílení je v polovině

Potřásání rukou je teď před každým tréninkem příjemným zpestřením pro fotbalisty Slovácka. Do přípravy klubu, který se po dvou letech vrací do nejvyšší soutěže, totiž přibývá jeden nový hráč za druhým.

Včera dopoledne tak čekalo představení na záložníka Víta Valentu, odpoledne obránce Aleše Urbánka a dnes získají svá místa v kabině i útočník Petr Švancara se středopolařem Tomášem Abrahámem.

„U Švancary i Urbánka už existuje dohoda s hráči i jejich kluby, kterou bychom v krátké době měli formálně potvrdit,“ řekl ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Jednatřicetiletý Švancara hrál naposledy za Viktorii Žižkov, která po sestupu z první ligy oznámila, že s ním nepočítá. Na Slovácku už Švancara před dvanácti lety působil - z Brna hostoval v tehdejším Uherském Hradišti i Starém Městě.

O dva roky mladší Urbánek zase pochází z nedalekého Slavičína, do Slovácka přestupuje z bratislavské Artmedie.

„V celé obraně, která je pro nás nejméně bolavá, nám levonohý hráč chybí. Aleš bydlí ve Zlíně, má nespornou kvalitu a bude významnou posilou,“ věří Krejčí.

Další dva „univerzální“ záložníci přicházejí ze vzdálenější ciziny.

Čerstvý třicátník Abrahám původem z Vysočiny hrál od roku 2004 v tureckém Denizlisporu, odkud v lednu přešel do řecké Škody Xanti.

„Máme snahu se do konce měsíce dohodnout, aby u nás zůstal. Svého času byl Tomáš v Turecku kapitánem, hrál s klubem evropské poháry i o záchranu,“ poznamenal Krejčí.

Šestadvacetiletý Valenta, rodák z Kněžpole, by se do slováckého klubu mohl vrátit po devíti letech, které prožil v belgických a holandských klubech. Teďmu končí smlouva v nizozemském Volendamu.

„O příchodu s ním budeme teprve vyjednávat,“ řekl ředitel Krejčí, který zároveň potvrdil, že klub včera uplatnil opci na brazilského záložníka Clebera, který ve Slovácku jen hostoval z Artmedie. „Uhradili jsme i poplatek stanovený smlouvou. Nepředpokládám, že by jeho setrvání něco stálo v cestě,“ doplnil.

Posílení Slovácka je přitom zřejmě teprve v polovině. „K Filipkovi přijde brankář, který bude schopný plnohodnotně chytat ligová utkání. Chceme také doplnit minimálně po jednom hráči s ověřenou kvalitou do obrany, zálohy i do útoku,“ naznačil Vladimír Krejčí.


* Mění se hrací čas
 
Kvůli televizním přenosům z 1. ligy, které se přesouvají z neděle na sobotní 18. hodinu, muselo Slovácko upravit časy domácích zápasů. V létě bude začátek v sobotu od 20 hodin, od 11. října pak od 15.30. „Den jsme nechtěli měnit, protože v neděli se hraje většina nižšího fotbalu. A v době přenosu se hrát nesmí,“ povzdechl si ředitel klubu Vladimír Krejčí.
 
Autor: Radek Štěrba (MF DNES)
 
 
Čeká ve Slovácku Urbánkovu kariéru zase stoupající směr?
 
Když před lety hrával v Olomouci, deptal soupeře svojí levačkou a dívky šílely z jeho havraních vlasů doplněných jižanským obličejem.
 
Aleš Urbánek byl v Sigmě hvězdou, očekávanou reprezentační dráhu mu však zmařilo časté flámování.
 
Odešel do moskevského Spartaku a čeští fanoušci už jej od té doby zaznamenali jen při ročních hostováních ve Spartě a Slavii. V jaké formě teď 29letého krajního obránce či záložníka uvidí nejvyšší domácí soutěž, do které přichází z bratislavské Artmedie?
 
„Loni v září jsem ve druhé minutě zápasu Poháru UEFA v portugalské Braze špatně šlápl do nějaké díry a musel jsem na operaci předního zkříženého vazu,“ popisuje nedávné potíže rodák ze Slavičína. „Stihl jsem si zahrát až poslední tři letošní zápasy a dát jeden gól. To bylo po takové pauze povzbuzením. Koleno drží, jen musím pracovat.“
 
A slovácký kouč Josef Mazura si u všech svých hráčů stoprocentní nasazení dobře hlídá.
 
„Každý hráč je člověk. Věřím tomu, že u nás bude všechno bez potíží. Urbánek a Švancara k nám přicházejí v pozicích posil. Věřím, že si uvědomují, co je k tomu potřeba,“ zdůraznil Mazura.
 
Na Slovensku měl Urbánek ještě roční smlouvu. Pro majitele klubu je však prioritou sousední Slovan a v hráčském kádru tak dochází k velkému výprodeji.
 
„Měl jsem nabídku ze slovenské ligy, ale s nikým jsem konkrétně nemluvil,“ řekl záložník trvale žijící ve Zlíně. „I to může trošku hrát roli. Ale vážil jsem si toho, že Slovácko jednalo rychle a konkrétně. Klub má určitou vizi, která se mi zamlouvá.“
 
Nad postem, který ve Slovácku vyztuží, nepřemýšlí. „Poslední dobou jsem hrával víc v obraně, ale záleží na trenérovi, kam se mnou počítá. Já si vybírat nebudu, chci hlavně zabojovat o místo v sestavě.“
 
Bude jej ta pokora zdobit i dál?
 
Autor: Radek Štěrba (MF DNES)
 
 
Valenta: Po devíti letech v zahraničí už chci domů
 
Odchod z tehdejšího Synotu zažil ofenzivní záložník Vít Valenta pořádně žhavý.
 
Bez jediného startu v první lize si tehdy sedmnáctiletého rodáka z Kněžpole při dvou zápasech v evropském Intertoto Cupu vyhlédl nizozemský PSV Eindhoven. Valenta odmítl s domovským klubem podepsat novou smlouvu a Synot se pak o něj s PSV dlouho přetahoval.
 
„Já tehdejší věci beru jako uzavřenou kapitolu, nechtěl bych se k tomu vracet. Je to devět let a klub se za tu dobu vlastně celý změnil. Líp znám jenom Pavla Němčického,“ řekl 26letý Valenta, který celou dobu působil v prvoligových klubech Beneluxu a do Česka se teď vrací jako volný hráč poté, co mu v nizozemském Volendamu končí 30. června smlouva.

* Proto jste za Volendam od konce ledna nehrál ani zápas?

Ano. Smlouvu jsem nechtěl prodloužit, tak už mě nestavěli.

* Jak se zrodil váš pravděpodobný návrat?

Zatím to není definitivní. Měl jsem víc kontaktů, z Holandska i z Česka. Ale už bych se chtěl vrátit zpět, i z rodinných důvodů.

* Co by teda mohlo vaše angažmá ve Slovácku ještě zhatit?

Možná nabídka z jiného klubu. Nebráním se dalšímu zahraničnímu angažmá. Zájem je i z Česka, ale radši bych zůstal tady. Jsem odchovanec a na Slovácku jsem doma. Je to otevřené. Uvidíme, co bude.

* Dokdy chcete mít jasno?

Co nejdřív. Počítám, že do týdne nebo čtrnácti dní by se mělo rozhodnout.

* Který post byste měl nejradši?

Jsem převážně ofenzivní záložník, ale hrát můžu taky nalevo a napravo.

* Slovácku teď taky chyběl střelec.

(usměje se) Ale jo, góly dát umím. Zdálky i zblízka. V tom jsem univerzál...

Autor: Radek Štěrba

 

Deník Sport

Vazy na Slovácku léčí slivovicí
 
Po dvanácti letech se do Uherského Hradiště vrací PETR ŠVANCARA, jenž podepsal s 1. FC Slovácko smlouvu na tři roky.
 
„Moc se těším. Je to kraj slivovice – i přetržené vazy se tu léčí tímto destilátem,“ přiznává rizika přestupu. „Já jsem teď z Prahy trochu rozpivněnej, musím si dávat pozor,“ uvědomuje si s nadsázkou nástrahy, které jsou na něj políčeny.

* O vašem přechodu z Viktorie Žižkov do Slovácka se mluví už dva týdny. Proč se vlastně táhlo tak dlouho?

„Pořád se kluby nemohly dohodnout. Viktorka měla nějaké představy, kolik bych měl stát, nejprve se musely kluby k nějakému kompromisu přiblížit.“

* A na jakém odstupném se shodly?

„Slyšel jsem o částce tři miliony. Ale nebudu to komentovat, jsou to jen dohady. Musím poděkovat Ondrovi Chovancovi, jenž mě zastupuje, odvedl vynikající práci. Nakonec jsou spokojeny všechny tři strany – já i oba kluby.“

* Viktoria Žižkov sestoupila z nejvyšší soutěže, určitě jste slyšel o krysách, které opouštějí palubu. Co na to řeknete?

„Už jsem několikrát přiznal, že mi za dva a půl roku Viktorka přirostla k srdci. A věřte mi, sestup je zážitek, který bych nikomu nepřál. Psalo se, jak jsme rozháraní, ale v šatně převládal především smutek. Moc bych Viktorce přál, aby se co nejrychleji mezi elitu vrátila. Rozhodla se však vydat jinou cestou, šest či sedm zkušených hráčů odejde. Já patřím mezi ně. Ale fotbalisté jsou kočovníci, tak to prostě chodí.“

* Nevadí vám, že Slovácko si nevybojovalo postup na hřišti, ale první ligu koupilo od Čáslavi?

„Bylo při této transakci nejusilovnější, stejnou možnost měly ale i další kluby. Já však všem odpovídám – přijďte se podívat na stadion, na to prostředí, které tady je. Lidé se budou fotbalem bavit, jsou na něj nažhavení a to je to, co fotbal dělá fotbalem. Nechci nikoho urážet, ale Bohemians Praha si vybojoval postup sportovní cestou a jejich účast nikomu moc nepřinesla. Mysleme hlavně na fanoušky!“

* V listopadu vám bude dvaatřicet, podepsal jste smlouvu na tři roky. Co od ní očekáváte, kde hledáte motivaci?

„Pro mě je přirozenou motivací fotbal. Když mohu bavit lidi, přinášet jim radost. Moc se na nové angažmá ve Slovácku těším. Stejně jako jsem se těšil na Viktorku, když jsem do ní přišel. Začínám novou štaci, jenom si přeju, aby byla vydařená. A bude – když budou diváci spokojení.“
 
Autor: Stanislav Hrábě (Sport)

 

Slovácký deník

Tým Slovácka ohlásil čtyři zajímavé posily

Slovácko zbrojí na I. ligu. Včera vedení klubu oznámilo jména čtyř fotbalistů, kteří by se v nejbližší době měli stát novými posilami týmu trenéra Mazury. Klub navíc uplatnil opci na Brazilce Clebera, který by tak svými kousky měl opět bavit hradišťské fanoušky.

Petr Švancara, Aleš Urbánek, Tomáš Abraham, Vít Valenta. Jeden útočník, jeden obránce a dva záložníci. „Tato čtveřice u nás už začala, nebo ve čtvrtek začne trénovat. Tím však ještě nekončíme, pracujeme na dalších posilách,“ nechal se slyšet ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí. Podle něj by měl ještě přijít jeden hotový hráč do každé řady, včetně brankářského postu. „Chceme gólmana, který bude vedle Filipka okamžitě chytat první ligu,“ uvedl Krejčí.

Všichni fotbalisté, kteří už jsou jednou nohou ve Slovácku, se trenéru Josefu Mazurovi zamlouvají. „Tři z nich jsou zkušení hráči, které dobře znám. O Valentovi zatím nemám moc přehled, ale tím, že hrál v Nizozemsku, předpoklady určitě má,“ podotkl zkušený kouč.
 
S výše zmíněnou čtveřicí zatím smlouvy uzavřeny nebyly, stát se tak může až v přestupovém okně začátkem července. „Ohledně Švancary a Urbánka už jsme v podstatě na všem domluvení, u dalších dvou hráčů se bude o podmínkách jednat,“ doplnil šéf klubu. Třicetiletý Tomáš Abraham dříve hrával v Brně, poslední roky ale působil v tureckém Denizlisporu a naposledy v Řecku.
 
Zatímco Abraham by měl být velkou posilou do zálohy, Aleš Urbánek by měl vyřešit problémy na levé straně obrany. Proč si vybral právě Slovácko? „Měl jsem víc nabídek, Slovácko ale jednalo rychle a konkrétně,“ vysvětlil devětadvacetiletý záložník, proč zvolil právě hradišťský klub.
 
Vít Valenta je odchovancem hradišťského klubu, se kterým se ale nerozešel v dobrém, když před lety utekl do ciziny. „Od té doby už uběhlo hodně času, je to minulost,“ nevidí v jeho angažování Vladimír Krejčí žádný problém. Šestadvacetiletý záložník naposledy působil v nizozemském klubu FC Volendam.
 
Josef Mazura zase nemá strach ze spojení dvojice Urbánek, Švancara, kteří v minulosti platili za flamedry s ne zrovna ideální životosprávou. „Kdybych si nevěřil, že je zvládnu, tak bych je sem přece nebral. Podle mě si navíc určitě uvědomují, že do Slovácka jdou jako posily a budou tomu dávat všechno,“ je přesvědčený Mazura.
 
Tomu vedení klubu určitě udělalo radost i uplatněním opce na brazilského hračičku Clebera, o kterého se zajímal i Baník Ostrava. „Do Petržalky už jsme poslali příslušný poplatek, takže v jeho dalším angažmá u nás nestojí nic v cestě,“ potvrdil Vladimír Krejčí.
 
Trenérovi Slovácka tak zatím dělá starosti jen hledání tvůrce hry. „Stále jej nemáme. Ale věřím, že se objeví. Buď jej najdeme mezi hráči, kteří už jsou tady, nebo ještě někdo takový přijde,“ věří Josef Mazura, podle kterého by náročnou roli mohl zvládnout po zranění se vracející Michal Gonda. „Hrávalo sice na kraji, podle toho, jak jsem jej viděl při tréninku, by mu mohl sedět i střed zálohy,“ myslí si Mazura.
 
Uvažovaný příchod Marka Heinze z Brna je stále zahalen rouškou tajemství. „Nechci se k tomu vůbec vyjadřovat,“ utrousil pouze Vladimír Krejčí. Sám hráč ovšem přiznal, že k určitým kontaktům už došlo. „Je pravda, že jsem se s lidmi ze Slovácka bavil, ale víc budu až koncem týdne,“ nechal se slyšet Marek Heinz s tím, že zvažuje i další nabídky.

Autor: Michal Sladký (Deník)
 
 
Nová posila 1. FC Slovácko Aleš Urbánek: Rozhodlo rychlé a konkrétní jednání

Do Slovácka má namířeno levonohý fotbalisty, který naposled nastupoval v první Slovenské lize za bratislavskou Artmedii. Aleš Urbánek, který začínal s fotbalem ve Slavičíně,máza sebou sto padesát jedna ligových startů amimojiné působil i v pražské Spartě nebo Spartaku Moskva. Osmadvacetiletý obránce, k jehož definitivnímu příchodu už zbývají jenom formality, včera ve svém budoucím působišti absolvoval první tréninky.

* Jak to vypadá v současné době s vaším přestupem do Slovácka?

V Petržalce mám smlouvu ještě na jeden rok, ale mančaft se tam pomalu rozpadá. Náš šéf si koupil Slovan Bratislava, a to je pro něj priorita. Nějak se to upeklo tady. Proběhlo pár telefonátů a dneska tady trénuji.

* Měl jste i jiné nabídky než tuto ze Slovácka?

Něco bylo ze slovenské ligy, ale já konkrétně jsem s nikým nemluvil, všechno šlo přes mého manažera. Vypadá to tak, že se domluvím se Slováckem.

* Na čem ještě závisí váš definitivní přestup?

Já jsem tady na podmínkách domluvený, kluby by měly mezi sebou být také domluvené a teď už je to jen otázka formalit.

* Bydlíte ve Zlíně. Bylo jedním z důvodů, proč jste si vybral právě Slovácko, že to budete mít blízko domů?

(Chviličku přemýšlí.) Tak trošku to může hrát roli, ale já jsem na to moc nemyslel. Víc mně šlo o to, že Slovácko jednalo rychle a konkrétně. Klub má určitou vizi, která se mně celkem zamlouvá, takže doufám, že to tady bude fungovat.

* Působil jste delší dobu na Slovensku. Jak moc znáte mužstvo Slovácka a první českou ligu?

Já jsem českou ligu tak nějak obecně sledoval. Nedá se říct, že bych konkrétně sledoval Slovácko, ale nějaký přehled jsem určitě měl.

* Znáte některé hráče Slovácka osobně?

Je tady Tomáš Randa a Aleš Chmelíček, s oběma jsem se potkal v Olomouci.

* Slovácko se vrací do ligy po dvou letech, jakou máte představu o síle mužstva?

Tahle otázka je spíš pro vedení klubu a pro trenéry, ale já osobně bych si přál, abychom se jako nováček soutěže chytili a hráli v lize důstojnou roli. Do začátku soutěže je ještě měsíc a já doufám, že se mužstvo poskládá tak, abychom hráli minimálně střed tabulky.

* Na jaře jste toho ve slovenské lize moc neodehrál. Čím to bylo?

Bylo to kvůli zdravotním problémům. Měl jsem problémy s kolenem a skoro půl roku jsem nehrál. V pohárovém zápase jsem špatně šlápl a musel jít na operaci předního zkříženého vazu. Stihl jsem odehrát jenom tři utkání a dal jsem jeden gól, který je povzbuzení do mé další práce. Hlavně jsem si ale v těch posledních zápasech otestoval, že moje koleno drží a nemám s ním žádné problémy.

* Na jakém postu byste nejraději hrál?

Poslední dobou jsem hrával většinou v obraně, ale bude záležet na trenérovi,kam mě postaví. Já si určitě vybírat nebudu.
 
Autor: Stanislav Dufka (Deník)
 
 
Vít Valenta je po devíti letech zpět

Další možnou posilou Slovácka je šestadvacetiletý rodák z nedalekého Kněžpole Vít Valenta. Před devíti lety odešel z tehdejšího Synotu za poněkud nejasných okolností. Během svého zahraničního angažmá odehrál víc než sto prvoligových zápasů, ať už v holandské nebo belgické první lize. Naposledy působil v nizozemském Volendamu.

* Co se vlastně tehdy stalo při vašem odchodu ze Synotu?

Já to beru jako uzavřenou kapitolu, ke které bych se nechtěl vracet. Je to už devět let, a to byl vlastně úplně jiný klub. Dnes z něj zůstal jediný hráč - Pavel Němčický.

* Už jste se Slováckem domluvený?

Zatím to ještě není definitivní, ale já jsem už osmý nebo vlastně devátý rok v zahraničí a chtěl jsem se vrátit zpět. Venku mně k poslednímu červnu skončila smlouva a já jsem teď volný hráč.

* Hrával jste na jaře v základní sestavě?

Končila mi smlouva, kterou jsem nechtěl prodloužit, tak mě také trenér přestal stavět. Měl jsem sice ještě nějaké kontakty z holandské ligy, ale tady je to přece jenom doma.

* Říkáte, že jste volný hráč. Co by ještě mohlo zhatit vaše angažmá ve Slovácku?

Nabídka z jiného klubu.

* Dokdy chcete mít jasno?

Co nejdřív, počítám tak do týdne, do čtrnácti dnů.

* Co vás táhne zpátky? Je to prostředí nebo třeba přítelkyně?

Určitě prostředí,mám tady rodinu, a také proto bych se chtěl vrátit zpátky.

* Jak hodnotíte vaše téměř devítileté zahraniční působení?

Já to hodnotím pozitivně, určitě to byla dobrá zkušenost nejenom z fotbalového života. Člověk se naučí jazyk a pozná také styl života v jiné zemi.

* Kdy jste naposled viděl hrát Slovácko?

Musím přiznat, že tento rok ne, ale vloni, když nám skončila v Holandsku soutěž, tak jsem na některé zápasy chodíval.

* Zůstal jste fanouškem Slovácka?

Určitě.

* Jaký je váš nejoblíbenější post v mužstvu?

Ofenzivní tvořivý záložník, ale nedělá mi problémy hrát napravo nebo nalevo.
 
Autor: Stanislav Dufka (Deník)

 

 

Televizní přenosy pozměnily začátky domácích zápasů
 
Fotbaloví fanoušci na Slovácku byli zvyklí, že zápasy jejich oblíbeného klubu začínají v sobotu v 19 hodin, v podzimních a zimních měsících pak o dvě hodiny dříve. S postupem do první ligy však budou muset své zvyky pozměnit.
 
Na vině jsou televizní přenosy. „V době televizních utkání nesmí probíhat žádný jiný ligový zápas, takže jsme museli zvažovat náhradní varianty,“ informoval ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.
 
Liga už se nebude vysílat v neděli, ale v sobotu od 18 hodin. Ve Slovácku proto zvažovali několik variant: sobota 20 nebo 15.30 hodin, neděle 15.30 či 17 hodin.
 
„Nakonec zvítězila sobotní varianta se začátkem ve dvacet hodin, která je nejbližší současnému stavu. Počínaje 10. říjnem pak budeme hrát domácí zápasy od 15.30 hodin,“ uvedl první muž Slovácka s tím, že nedělní termíny se v podstatě vyloučily samy. „V tu dobu hraje tady v okolí sto padesát klubů zápasy nižších soutěží. Tím bychom znemožnili chodit na nás nejen hráčům, ale i jejich fanouškům,“ vysvětlil Vladimír Krejčí.
 
Toho zatím velmi těší zájem o permanentky. „Mým smělým odhadem a přáním je, že jich nakonec prodáme 2500 až tři tisíce.“
 
Autor: Michal Sladký (Deník)
 

 

Mediafax

Švancara se po dotažení přestupu už těší na hřiště

Jednatřicetiletý fotbalový útočník Petr Švancara má konečně jasno, v příští sezoně bude hrát v týmu prvoligového nováčka - 1. FC Slovácko. Hráč, který v minulé sezoně působil ve Viktorii Žižkov, vše ve středu potvrdil agentuře Mediafax.

Zkušený útočník a známý pohodář nekončil minulou sezonu ve Viktorii Žižkov v dobrém rozpoložení. Tým herně i výsledkově strádal, navíc útočníka zasáhly zprávy, že pro kabinu už není jeho přítomnost přínosem a tak chodil kopat za rezervu Žižkova do třetí ligy. V tu chvíli věděl, že jeho dny v klubu jsou sečteny a ve středu konečně mohl oznámit, že mění dres, když se dohodl s 1. FC Slovácko na tříleté smlouvě.

"Se Slováckem jsem byl v kontaktu, bavili jsme se o tom, že bych tam šel, i kdyby zůstalo ve druhé lize. To, že se nakonec klubu povedlo získat ligu první, byla pro mě super zpráva," neskrýval útočník Petr Švancara radost v rozhovoru pro agenturu Mediafax. Do klubu, kde již na startu kariéry působil, se vrací moc rád. "Těším se, že budu moci nasát dobrou atmosféru. Klubu chci pomoci, staví hodně na mladých hráčích a ti kolem nás zkušenějších mohou vyrůst ve hvězdy," dodal útočník.

Švancarovi se líbí strategie klubu, který chce dávat ve větší míře šanci talentovaným fotbalistům. "Není to o tom, že je kádr nabitý zkušenými fotbalisty a počítá se, kdo má kde kolik startů. Jména přece nejsou zárukou toho, že to bude fungovat a bude se dařit," dodal.

V posledních dnech nebyl fotbalista v lehké situaci. Přípravy klubů se pomalu rozbíhaly a jednání o jeho angažmá stále nebyla u konce. "Co se týče mé osoby, vnímám to tak, že jednání se Slováckem byla perfektní a dohodli jsme se asi za deset minut. U mě to vážně nebylo o penězích. Je mi jednatřicet a tak mi přišlo zajímavé a důležité, že mi klub nabízí smlouvu na tři roky," přiznal se útočník.

Co tedy přestup mohlo brzdit? Vedení Slovácka muselo vyřešit odstupné s šéfy žižkovského klubu, dohodnout se musel i Švancara na vypořádání závazků se Žižkovem. "Teď je to všechno vyřešené, dopadlo to pro všechny strany dobře. Už se moc těším na kluky, stadion a samozřejmě první trénink, který mě čeká ve čtvrtek," poznamenal Petr Švancara.

Během léta se útočník připravoval individuálně. "Makali jsme s Jardou Švecem, známým judistou, na síle. Takže teď budu silný v osobních soubojích," smál se fotbalista známý spíš svými technickými kousky, kterými baví diváky. "Teď už ale rád vyběhnu na hřiště. Trénovat sám a nebo s týmem, to je úplně něco jiného," dodal.

Na Žižkov podle informace agentury Mediafax poputují z kasy Slovácka za Švancaru nejspíš tři miliony korun. "Dostanou za mě docela slušné peníze," prohlásil fotbalista, aniž by specifikoval, zda je suma správná. Na Žižkov i přes nepříjemný konec minulé sezony nedá dopustit. "Viktorce přeju, aby se hned do první ligy vrátila. Já samozřejmě cítím podíl na tom, že spadla. Taky mě mrzelo, že jsem se ani nemohl rozloučit s fanoušky, ale vzpomínat budu tohle angažmá v dobrém. Dal jsem tam přece třeba gól roku," hlásil Švancara.

Teď věří, že Slovácku pomůže svými brankami k záchraně nejvyšší soutěže. "Nebudu říkat nějaké fráze, kolik bych chtěl dát gólů, chci Slovácku prostě pomoci. Když se mi bude dařit jako v posledních třech letech, budu spokojený," dodal fotbalista, který má na kontě více než 220 odehraných zápasů v první lize.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
28.06.2009, neděle, 18:50 - Ve středu do Slatinic za Slováckem - vem auto a jeď!
28.06.2009, neděle, 14:48 - Abrahámův příchod je zase o něco blíž
28.06.2009, neděle, 11:45 - Kondiční soustředění fanoušků VIDEO
27.06.2009, sobota, 16:55 - Názor k zápasu s Trenčínem: Duo Cleber - Švancara
25.06.2009, čtvrtek, 00:25 - U8 - Na turnaj do Prahy? Už nikdy !!!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace