*
včera
Rozhovory | Slovácko - Sparta | Ženy
včera
Rozhovory | Hradec - Slovácko
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
39
fanoušků

Články v dnešních novinách před zápasem Slovácka s Příbramí

05.06.2008, čtvrtek, 07:40
noviny_velky.jpg

Mladá fronta DNES


Slovácko je na nohou, hraje o ligu

V angličtině se pro podobné zápasy vžilo speciální označení.

Must win game.

Zápas, který se musí vyhrát.

Pro duel druholigových fotbalistů Slovácka s Příbramí, který začíná dnes v 17 hodin v Uherském Hradišti, snad nejde nalézt výstižnější termín. Oba celky hrají o všechno. Pokud jeden z nich zvítězí, má stále šanci na postup do první ligy.

Stačí k tomu „maličkost“: v souběžně hraném utkání mezi Jihlavou a Opavou nesmí uspět hostující celek.

„Jenže v první řadě se musíme soustředit sami na sebe. Až pak nás může zajímat výsledek z Jihlavy,“ upozornil trenér Jiří Dekař.

Pro Slovácko tak může sezona plná kotrmelců skončit happyendem. Tři trenéři, podzimní spanilá jízda a jarní trápení: na to všechno fanoušci zapomenou, pokud se do slováckého regionu po roční pauze vrátí nejvyšší soutěž.

„Ale z tlaku fanoušků nervózní nebudeme,“ ubezpečuje Dekař. „Já jsem zdravě klidný. Těším se, až se postupová tajenka vyluští. A doufám, že úspěšným řešitelem budeme právě my.“

K tomu však Slovácko potřebuje pomoc z Vysočiny. „Hrát na bod je hodně ošidné, Opava by to nemusela zvládnout,“ věří útočník Václav Činčala.

O dění zápasu v Jihlavě budou domácí podrobně informováni. „Posíláme na Vysočinu svého člověka. Pokud se změní stav, hned se nám ozve,“ naznačil sportovní manažer Lubomír Blaha.

V klíčovém utkání bude Slovácku chybět vykartovaný forvard Lukáš Matůš. „To je velká škoda. Dokázal naši hru oživit, i když přišel z lavičky,“ mrzí kouče.

Proti Příbrami, kterou vede Ital Massimo Morales, by se Matůšova dravost hodila. Obrana Středočechů je ve druhé lize suverénně nejlepší, ve 29 kolech Příbram inkasovala jen 18 branek.

Zato defenziva Slovácka v posledním kole nepřesvědčila. Ve Fulneku Dekařův výběr třikrát inkasoval a vesměs to bylo po individuálních chybách. „U videa jsem hráčům ukázal, co bylo špatně. Byly tam velké chyby. Je pozitivní, že to hráči vzali,“ říká trenér. „Ale na žádné razantní změny v sestavě není čas. Musíme vařit z toho, co máme.“

Na utkání, které na programu ČT4 Sport přímým přenosem odvysílá Česká televize, bude mít mládež do 18 let vstup zdarma.



Postupové šance fotbalistů Slovácka

1. Opava prohraje v Jihlavě Slovácku stačí porazit v domácím prostředí Příbram, na druhé příčce pak bude mít před Opavou bod náskoku.

2. Opava remizuje v Jihlavě Slovácko potřebuje porazit Příbram aspoň o tři góly. Při rovnosti bodů s Opavou i vyrovnaných vzájemných zápasech (2 remízy) bude mít Slovácko lepší skóre, které by rozhodovalo.


Autor: Petr Skácel



Mladá fronta DNES


„Snad Jihlava nic nevypustí“

Ve své kariéře vystřídal už deset klubů a zažil nejeden vypjatý zápas. Přesto bude pro čtyřiatřicetiletého útočníka druholigových fotbalistů Slovácka dnešní utkání s Příbramí výjimečné.

„Takový zápas jsem ještě nehrál,“ vydechl Činčala před soubojem, který bude rozhodovat o postupu do nejvyšší soutěže.

* Opravdu jste nikdy nebyl v podobné situaci?
Vážně ne. Bude to zvláštní. My i Příbram potřebujeme vyhrát, dá se čekat ofenzivní fotbal. A stejně pak musíme čekat na výsledek z Jihlavy. Pro diváky to bude zajímavé.

* Věříte, že Opava na Vysočině klopýtne?
Jihlava doma porazila i Bohemians. Na jaře má formu, její prohra by byla překvapením. Ale je pravda, že motivovat někoho, kdo už o nic nehraje, je těžké. Snad to Jihlava zvládne a nic nevypustí.

* Patříte ke nejzkušenějším hráčům Slovácka. Snažíte se před tak důležitým zápasem uklidnit mladší spoluhráče?
Spolu s Němčou (Pavel Němčický) jsme to zkoušeli už dříve. Ale velkou odezvu jsme nenašli, takže jsme to nechali být.

* Chybět vám bude vykartovaný Matůš. Máte díky jeho absenci větší šanci hrát od úvodu utkání?
Podle mě na 99 procent hrát od úvodu nebudu. Trenér se sice snažil, abychom z tréninků nezjistili, jaká bude sestava, ale za ty roky už spoustu věcí poznám.

Autor: Petr Skácel



Sport


Trumfy má Opava

Jedna vstupenka mezi elitu a jeden padák do třetího fotbalového podlaží. Přesně to je ve hře v dnešní závěrečné rundě druhé ligy. Všech osm duelů má výkop v 17 hodin. Řež o Gambrinus ligu stejně jako o vyhnutí se sešupu se týká vždy třech týmů.

Už týden slaví postup Bohemians Praha. Kdo však povýší spolu s výběrem Luboše Urbana? Nejlépe to má po jarních veletočích a výsledkových propadácích všech aspirantů postupu rozjeté Opava, která získala padesát bodů. Jenže míří na půdu Jihlavy, jež na jaře doma neprohrála a na vlastním stadionu dostala na lopatky ambiciózní Hradec Králové, Příbram i vedoucí Bohemians Praha. „Opava je schopná v Jihlavě vyhrát a udělat ten poslední krok do ligy,“ soudí Pavel Medynský, donedávna trenér Čáslavi a nyní asistent kouče v druholigových Bohemians 1905.

Na klopýtnutí čekají celky na třetím a čtvrtém místě tabulky - exligoví Příbram (49 bodů) a Slovácko (48). A utkají se spolu (Přenos ČT4)! Na podzim bitva na vodou podmáčeném terénu skončila remízou.

Pokud by ani tentokrát neměl duel vítěze, vše by hrálo do karet Opavě, které by v Jihlavě stačila k postupu i remíza. „Slovácko doma asi vyhraje, ale nebude mu to při výhře Opavy nic platné,“ tuší Medynský.

Dalším z rébusů posledního kola druhé ligy je obsazení druhého sestupového místa. Nikdo na ně samozřejmě nechce. Nejvýhodnější pozici má Čáslav, které k udržení stačí nerozhodný výsledek v Ústí nad Labem. „Myslím, že bude schopná potvrdit formu a zachrání se,“ věří Medynský nedávným svěřencům.

Druhou ligu prý udrží i Dukla, která zvládne bitvu s vítězem soutěže - Bohemians Praha. „Dukla bude hrát jak o život a udělá tři body. Bohemka slaví celý týden postup, prostě věřím, že se na Julisce budou domácí radovat ze záchrany,“ tvrdí Medynský.

Do MSFL se tak podle něho propadne Hlučín, na který čeká řež s Fulnekem. „Hlučín to bude mít hodně těžké. Fulnek sice není venku tak dobrý jako doma, ale naposledy se Slováckem ukázal, že maká naplno až do konce, hraje za sebe. Vidím to tady na remízu, což Hlučínu stačit nebude,“ dodává Medynský.

Autor: René Machálek



Sport


Možné je úplně vše

Už není čas na úhybné manévry a alibismus.

„Ve fotbale je možné úplně všechno. Tedy i to, že porazíme Příbram o tři góly, jak to potřebujeme,“ říká kouč Slovácka JIŘÍ DEKAŘ.

* Kdo má nejreálnější šanci na postup a proč by měl postoupit váš tým?
„Reálně je k postupu nejblíž Opava, to je jasné. My jsme v tabulce čtvrtí a tři celky se perou o jedno místo. Takže máme nejhorší výchozí pozici. A proč bychom měli uspět my? Máme nejkrásnější stadion a nejlepší fanoušky. Bylo by zapotřebí, abychom se jednou střelecky utrhli. Ve fotbale můžete nasázet čtyři góly i za deset minut.“

* Budete mít během utkání informace, jak se vyvíjí duel v Jihlavě?
„Domluvili jsme se, že raději ne. Hlasatel nic hlásit nebude. A když nebudou mít zprávy hráči, nechci je mít ani já. Ale nedá se uhlídat, aby někdo výsledek zápasu v Jihlavě z hlediště nezakřičel a hráči to zaregistrují. To se určitě stane. Nejde dělat, že neslyšíme.“

* Tipněte si, jak skončí oba zápasy.
„Budu fandit Jihlavě. Už to musím říkat natvrdo. Takže vyhrajeme my a Jihlava.“



Slovácké plusy a minusy

+ Tým požene vpřed nejlepší publikum ve druhé lize. Očekává se návštěva kolem 6000 diváků.
+ Nový kouč Dekař mdlý tým oživil. Slovácko má patrně nejlepší a nejširší kádr v soutěži.

- Nejhorší výchozí pozice. Slovácku nemusí stačit k postupu ani výhra nad Příbramí.
- Podzimnímu lídrovi jaro nevychází. Nedokázal porazit ani jeden tým z horní poloviny tabulky.


Autor: Michal Koštuřík



Slovácký deník


Slovácko se popere o první ligu

Bude se na Slovácku slavit postup do nejvyšší soutěže, nebo ne? Odpověď na tuto otázku bude známa už dnes krátce před 19. hodinou. Pokud domácí fotbalisté chtějí na postup pomýšlet, musí ve vzájemném souboji zdolat dalšího kandidáta Příbram. A Opava navíc musejí ztratit body v Jihlavě.

Jsem přesvědčený, že postoupíme,“ hlásí do světa sebevědomě trenér Slovácka Jiří Dekař. „Vážně věřím, že Jihlava Opavu porazí. Ti kluci určitě nic nevypustí. Liga už skončila, a ten zápas bude hodně sledovaný. Přijede se tam podívat spousta trenérů, všichni budou hrát o své budoucí angažmá,“ myslí si Dekař, pro něhož je povzbuzením i jarní domácí bilance týmu z Vysočiny, který ze sedmi utkání šest vyhrál a jednou remizoval. „Hodně bych si přál, aby v tom pokračovali,“ usmál se šibalsky hradišťský kouč.

Aby ovšem případný úspěch Jihlavy byl Slovácku něco platný, musí před domácími fanoušky bezpodmínečně zdolat Příbram. „Tady už nemůžeme taktizovat, prostě musíme vyhrát,“ říká Jiří Dekař, podle kterého hodně napoví první gól. „Když jej dáme, soupeř, kterému jde také o hodně, bude muset otevřít hru, což by mohla být voda na náš mlýn.“ V zápasech pod novým trenérem se Slovácku střelecky daří, ve třech duelech zaznamenalo šest gólů, takže ani výhra o tři branky nemusí být utopií. V takovém případě by stačilo, kdyby Jihlava s Opavou remizovala.

Přestože větší pozornost bude dnes odpoledne soustředěna na útok, základem úspěchu bude pevná defenziva. Právě individuálními chybami si totiž Slovácko prohrálo zápas Fulneku. „Těch chyb bylo až moc, to by se nemělo stávat. Příbram má navíc šikovného útočníka Huňu a také nebezpečné standardky,“ upozorňuje Dekař.

Ten stále ještě váhá, zda nevalné výkony ve Fulneku budou někoho z hráčů stát místo v základní sestavě. Nejistou pozici má především gólman Bolek. „Jsem u mužstva jen pár dnů, takže se poradím s trenérem brankářů. Ale nakonec se rozhodnu sám. Uvidíme,“ nechce hradišťský trenér nic naznačit.

Všechny duely závěrečného kola II. ligy se hrají ve stejný čas. Budou ve Slovácku pozorně sledovat, co se děje v Jihlavě? „Moc bych nechtěl, aby to kluci na hřišti věděli. Jen by je to mohlo rozhodit,“ říká Dekař s vědomím, že se to k hráčům z tribun stejně nejspíš dostane. „My na lavičce to samozřejmě budeme sledovat pečlivě, abychom podle toho mohli patřičně reagovat,“ dodává.

Že už postup nemají ve svých rukou, mrzí kouče Slovácka nejvíc z důvodu, že nebude vyprodáno.

„Kdybychom vyhráli ve Fulneku, tak asi bude plný dům. I tak ale věřím, že jich přijde aspoň pět tisíc a poženou nás dopředu,“ přeje si Jiří Dekař.

Všichni hráči Slovácka jsou zdravotně v pořádku, a to včetně Šultese, který kvůli zranění ve Fulneku odehrál pouze třináct minut. Chybět tak bude jen Matůš, který viděl čtvrtou žlutou kartu.

Předpokládaná sestava Slovácka: Bolek – Němčický, Šimáček, Ineman, Lysoněk – Šultes, Stýskala, Perůtka, Gonda – Chmelíček, Kerbr.

Jak to vidí v Příbrami?

Petr Větrovský (marketingový ředitel FK Marila): „Přestože to nemáme ve vlastních rukou, budeme bojovat a stále věříme v náš postup do první ligy. Jsme všichni odhodláni udělat maximum pro to, aby se nám to povedlo, nic nevzdáváme a do poslední minuty zápasu na Slovácku budeme hrát o naději. Pokud by se nám postoupit nepodařilo, postavíme znovu mužstvo a zkusíme to příští rok.“

Co říkají fanoušci? (převzato z www.fcslovacko.com)

Přestože fotbalisté Slovácka nemají postup ve svých rukou, fanoušci klubu vesměs věří, že dnes večer vypuknou na hradišťském stadionu postupové oslavy.

• Ještě neházejme flintu do žita. Kompletovat se bude až ve čtvrtek večer. A snad se k nám teď štěstíčko obrátí... Musíme věřit... A proto FCS forever. (vlkyn)

• Je to jednoduché.. STAČÍ VYHRÁT páč Jihlava má doma na jaro bilanci 6 - 1 - 0, dala 13 gólů a dostala jeden! Tož budú tak dobří aj ve čtvrtek a je to naše. (Babu)

• klid hoši, ve čtvrtek vyhrajeme o tři góly a Opavě nepomůže ani ta remíza. Jsem to domluvil s Jarou Starkou, chtěl za to dvě jabloně, tři hrušky a hlavně dvě mladé trnky, aby mohl příští rok pálit slivovicu. (tomrs)

• Jejdaninky co pořád nadáváte nebo chválíte trenéry, když se nechce postupovat, tak s tím neudělá nic žadný trenér. (s-d)

• Šance pořád je, Příbram doma udoláme, Jihlava má na jaro výbornou fazonu, hlavně doma, tak věřím, že Slizský FC udělá taky. Hlavně, aby to ježci nevypustili... (Šovkovskij)

• Při návštěvě jihlavského serveru jsem se nemohl zbavit dojmu, že ježci přejí víc Opavě, tedy alespoň co se fanoušků týče. Snad této psychóze nepodlehne i celý klub. Pravdou ale je, že pokud nepostoupíme, neprohráli jsme si to ani ve Fulneku a ani fraška Jihlavy by nebyla největším viníkem. Projeli jsme si to nejvíc doma s Opavou, Jihlavou, Hradcem a HFK. I když se na jaře nedařilo, celek s našimi ambicemi, zázemím a supportem by měl být doma stoprocentní. Nic méně ztraceno to ještě úplně není, věřme a bojujme. Žel musíme věřit, že budou bojovat i jiní ... (Moravian)

Autor: Michal Sladký
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
07.06.2008, sobota, 11:36 - TVS: Rozhovory po posledním zápase
06.06.2008, pátek, 23:52 - !!!VIDEO!!! Byl to náš nejlepší výkon, povzdechl si Dekař
06.06.2008, pátek, 10:52 - Slovácko do ligy nepostoupilo. Co na to dnešní noviny?
05.06.2008, čtvrtek, 19:30 - Vše nám hrálo do karet, postup ale slaví Příbram
04.06.2008, středa, 18:20 - Boj o naději: Slovácko - Příbram
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace