*
21.10.2024
ZA OPONOU | Slovácko - Teplice
21.10.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:2 FK Teplice
20.10.2024
TISKOVKA | Tomáš Břečka po Teplicích
20.10.2024
TISKOVKA | Marek Havlík po Teplicích
20.10.2024
TISKOVKA | Roman West po Teplicích
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
včera
Fanoušci v zápase proti Teplicám
29.09.2024
Fanoušci v zápase proti Karviné
25.09.2024
Fanoušci proti Jablonci + Růženko všecko nejlepší!
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem

A je to tady! Slovácko startuje záchranářskou misi

16.02.2017, čtvrtek, 08:28
clanek_znak_slovacko_velky.gif

Fotbalisté 1.FC Slovácko zažijí řeholi horníků, na jaře je totiž čeká pořádná šichta. Osmý tým ePojisteni.cz ligy dělí od sestupového pásma jen pět bodů, v zimní přestávce navíc přišel o čtyři borce základní sestavy a jedinou novou tváří v kabině je středopolař Jan Navrátil, který se na podzim neprosadil v Liberci.

„Nejsme bláhoví, víme, že nás čeká mimořádně těžké jaro. Nesmíme proto nic podcenit a maximálně se  musíme soustředit na každý zápas, abychom se co nejdříve vymanili z dosahu sestupového bahna,“ burcuje na prahu jarní části Stanislav Levý, kouč týmu z Uherského Hradiště, který má za sebou solidní zimní přípravu. Odehrál 8 zápasů, přičemž jen jednou okusil hořkost porážky. Na soustředění v Turecku se poklonil ukrajinskému Luhaňsku 0:3. Jinak si ale za opasek pověsil cenný skalp Orenburgu, účastníka ruské Premier Ligy, a v generálce udolal i slovinský Maribor, třináctinásobného mistra země a pravidelného účastníka evropských pohárů. „Vítězství má určitě svou váhu, ale nic nepřeceňujeme,“ poznamenal Levý. Do souboje s Mariborem poslal z 90 procent sestavu, která nastoupí i v jarní premiéře proti Jablonci. „Ještě před sebou máme týdenní trénink, řešíme dva otazníky v sestavě. Rozhodneme se podle momentální formy i zdravotního stavu. Souboj s Mariborem třeba vynechal Koné, který měl drobné problémy se zády a nechtěli jsme riskovat jejich zhoršení,“ uvedl osmapadesátiletý kouč, který je s přípravou spokojený. „Splnila očekávání. Za velké plus považuju soustředění v Turecku, které jsme si vzhledem k počasí u nás nakonec ještě o týden prodloužili a měli možnost trénovat na trávě. I když to zpočátku nebylo úplně ideální, protože byla relativně zima a foukal vítr, jsem přesvědčený, že jsme absolvovali kvalitní zimní přípravu. Teď ji jenom musíme prodat. Až samotné jaro ukáže, jaká skutečně byla,“ ví moc dobře bývalý reprezentační obránce.

Slovácko v zimě přišlo o čtyři opory, kterými byli záložník Jaroslav Diviš, útočník Milan Kerbr, obránce Filip Hlúpik a Tomáš Košút, jenž s klubem odmítl prodloužit smlouvu a absolvoval testy u kazašského týmu FK Ordobasy Šymkent.Jedinou novou tváří je rychlonohý středopolař Jan Navrátil, který podzim odehrál v Liberci. „Nechtěl jsem už sedět na střídačce, ale hrát, proto jsem požádal vedení Slovanu o odchod. Když jsem se dozvěděl o zájmu Slovácka, promyslel jsem si to a kývnul. Věřím, že je to pro mě nový impuls,“ nechal se slyšet po podpisu smlouvy Navrátil, který se v přípravě blýskl dvěma góly proti Orenburgu. „Honza ukázal potenciál i fotbalové myšlení. Jestli zůstane zdravý, určitě se pro nás stane důležitým hráčem. Jen prokazuje, že si jej Liberec nevytáhl z Olomouce náhodou, třebaže se na severu Čech pak neprosadil,“ komentoval posilu Levý.

Zimní přípravu však neabsolvoval jen zmíněný kvartet, ale také krajní obránci Chvíla s Chvátalem, kteří vypadli kvůli zranění. K týmu se však připojil navrátilec Lukáš Sadílek (z host. v Sokolově - pozn. autora) a fyzické kapky polykali i mladíci Jakub Rezek, Pavel Tkáč, David Machalík a Filip Kubala, kteří ještě na podzim hráli za „béčko“ nebo dorost. „Je jasné, že z třetí ligy neskočí hned do první, ale konkurence je zapotřebí. Mužstvo posouvá dál,“ je přesvědčený zkušený kormidelník, který o případných posilách mluví jen velmi opatrně. „Jestli má někdo přijít, tak musí do Slovácka zapadnout po všech stránkách - charakterové, sportovní i ekonomické. Pár takových hráčů máme v hledáčku, ale není jednoduché je získat. A proto je zbytečné prozrazovat nějaká jména, byla by to jen čirá spekulace,“ poznamenal Levý. Na jakém postu tým tlačí bota, rovněž neprozradil. „Určitě víme, na jakých postech potřebujeme větší konkurenci, ale nebudeme to ventilovat,“ vysvětlil.

Na podzim Slovácko každopádně trápila koncovka, 20 gólů za 16 zápasů, to není zrovna k popukání. V zimní přípravě Levého boys nastříleli v 8 vystoupeních 18 branek, jenže jedenáctkrát se trefili do sítě druholigového dua Prostějov, Vítkovice a divizního Hodonína… „Na ofenzívě jsme určitě pracovali, hlavně na podpoře útočníků z druhé vlny a standardních situacích. Dobrá zpráva je, že jsme si šance vytvářeli, teď je zapotřebí je přetavit v góly. Ale zaměřili jsme se i na zrychlení kombinace a přechodu do útoku,“ prozradil Levý, jehož armáda může svou sílu ukázat už v sobotu, kdy na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti zkříží zbraně s Jabloncem. Zápas začíná v 15.30 hodin. „Věřím, že vybojujeme první tři jarní body, ale určitě to bude boj. I Jablonec má po podzimním putování co napravovat. Žádný z hráčů nemá zdravotní komplikace, takže půjdeme do zápasu v nejsilnější možné sestavě. Věřím, že nás podpoří i fanoušci,“ přeje si lodivod Slovácka.

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
18.02.2017, sobota, 10:49 - Slovácko jde na Jablonec, Koné je připraven zabíjet
17.02.2017, pátek, 12:27 - Levý nemá v sestavě otazník
17.02.2017, pátek, 10:08 - Slovácko chce poklidné jaro !
17.02.2017, pátek, 09:51 - Start jara musíme zvládnout, burcuje Šumulikoski ze Slovácka
14.02.2017, úterý, 11:15 - Jarní část sezóny 2016/2017 je tu!
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace